Lunchroom winnaar duurzaamheidsprijs

29 april 2010 |
Lunchroom winnaar duurzaamheidsprijs

De Kamer van Koophandel (KvK) Brabant en het Centrum voor internationale samenwerking COS Brabant overhandigen vandaag (29 april) de tweede Gouden Appel aan de Eindhovense horecagelegenheid Bagels & Beans, omdat zij zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor duurzaamheid.

Aanmoedigingsprijs
De Gouden Appel is een symbolische prijs en bestaat uit een award, een oorkonde, een logo en biologische appeltaart voor het personeel. Bagels & Beans krijgt deze prijs vanwege het groot aantal duurzame producten dat zij gebruiken in hun lunchroom. Daarnaast is Bagels & Beans constant bezig met het verder ‘verduurzamen’ van hun producten; van Fair Trade koffie en chocola tot ‘MCS’ tonijn. Verder wordt er ook gelet op milieuvriendelijke verpakkingen en staat het interieur permanent te koop zodat het elders een tweede leven kan leiden. Bagels & Beans treedt in de voetsporen van Anova Seafood in Den Bosch die de eerste Golden Appel ontving.

Duurzaamheid niet populair
Ondernemers blijken uit recent onderzoek van de KVK niet erg positief te reageren op Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Deze vorm van ondernemen roept bij veel ondernemers negatieve associaties op, zoals: extra regels en vereisten, niet iets voor kleine ondernemers en geitenwollen sokken sfeer. Veel ondernemers zijn hierdoor niet van plan om op korte termijn aanpassingen te maken. De KvK wil de ondernemers bewust maken van de voordelen van MVO, want die zijn volgens hen legio. MVO biedt namelijk marktkansen en kan leiden tot nieuwe producten en kostenreductie. Om ondernemers te motiveren probeert de KVK in samenwerking met de COS goede voorbeelden in de schijnwerpers te zetten zodat andere ondernemers kunnen zien hoe succesvol MVO kan zijn.


Nienke van Haasteren

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Digitaal Ondernemen
Alles over digitaal ondernemen in je lunchzaak

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

Economie Coronacrisis
Horecapersoneel slachtoffer van coronacrisis

Horeca- en cateringbedrijven ervaren pittige tijden. Tegen de stroom in proberen ze omzet te draaien en bezoekers aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Foodservice Community en GROUP7 onder bijna 600 horeca-, fastservice- (dit zijn broodjeszaken en frituren) en cateringprofessionals, dat tuss ...

Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

Financieel Ondernemen
Aftrekbare kosten in je lunchzaak

Als ondernemer maakt u het hele jaar door kosten. Van de meeste kosten is het duidelijk dat u deze kunt aftrekken van uw winst. Denk bijvoorbeeld aan de huur van de ruimte voor uw restaurant. Er zijn echter ook kosten waarbij dit minder voor de hand ligt, zoals de kosten voor werkkleding of een maal ...

Interview
Bedrijfspaspoort: Brood en Zoets

Hoe zou jij je lunchroom omschrijven? "Een beetje een tweede huiskamer voor heel veel mensen. Er komen hier veel vaste gasten, en veel mensen uit de buurt die gezellig voor een kopje koffie of een praatje komen. We zijn een van de weinige die zo vroeg open zijn in de stad, dus er komen dan o ...

Opening
Dunkin’ opent Pop up Store in Amsterdam The Style Outlet

Koffie- en donutgigant Dunkin’ opent haar deuren in Halfweg. Na het succes van de vestigingen die in de overige outlets in Nederland gevestigd zijn kon een Vestiging in de Amsterdamse The Style Outlet niet uitblijven. Trost zijn we dat we in dit mooie project onze nieuwste concept van Dunkin&r ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: