Lunchroom krijgt Michelinster

1 april 2014 |
Lunchroom krijgt Michelinster<

De lunchroombranche staat op zijn kop nu bekend geworden is dat Lunchroom Puur Eten een Michelinster ontvangen heeft. Eduard de Dene, eigenaar van de bekende, Rotterdamse lunchroom, is verbijsterd:
''Toen Michelin mij vanochtend belde, kon ik mijn oren niet geloven. Kun je je voorstellen: drie jaar geleden begon ik met deze lunchroom en exact vier jaar geleden was ik nog lasser van beroep. Iedere avond doodvermoeid thuiskomen na een dag puntlassen gaat je niet in de koude kleren zitten, geloof me. Nu dit gebeurd is, ben ik extra blij met mijn beslissing om een lunchroom te starten.''

Mooie woorden van Michelin
Avril Première, woordvoerster van Michelin, zegt het volgende over de toekenning van de Michelinster: ''Eduard weet met de constante kwaliteit van de producten, zijn vernieuwende broodgerechten en huisgemaakte sappen iedere gast een glimlach om de mond te toveren. Hij heeft eigenhandig de lunchstandaard in Nederland verhoogd en het traditionele broodje kaas naar een hoger plan getild. Het is werkelijk ongelofelijk zoals hij zijn broodje kaas presenteert; een sieraad op het bord en een intense smaakcaroussel in de mond.''

Lunchroom
In de komende editie van Lunchroom publiceren we een exclusief interview met Eduard. Zijn vrouw Gregoria en hun negen kinderen zijn eveneens door het dolle heen. Gregoria verwacht dat door de enorme toeloop van gasten al haar negen kinderen vandaag bij zullen moeten springen in de keuken. De jongste (Sam van vijf jaar oud) heeft al een voorliefde voor de horeca aan de dag gelegd. ''Hij loopt soms weg van school om tijdens de lunch te komen helpen in de keuken. Het mag niet, dat weet ik, maar het is zijn passie. Ik laat het maar.''

1 april
U had het vast al gedacht, aangezien het bericht is geplaatst op 1 april. Het betreft een 1-april-grap. We hopen dat u er smakelijk om heeft kunnen lachen.

Thijs Jacobs


Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Vega
Dit is het beste groentenrestaurant ter wereld

We’re Smart® Green Guide, dé referentie in de culinaire wereld van groenten, maakte op 21 september de beste groentenrestaurants én -bedrijven ter wereld bekend. La Distillerie (Château Bourglinster - Luxemburg) van groentenchef René Mathieu is uitgeroepen tot he...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Een gewijzigde Bibob-toets: wat betekent dat?

Zoals iedere horecaondernemer weet, kan geen restaurant of café worden geopend zonder de daartoe benodigde vergunning of vergunningen. Bij de aanvraag van zo’n vergunning, bijvoorbeeld een exploitatie- of Drank- en horecawetvergunning, is het mogelijk dat de aanvrager een zogenaamde Bib...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Nieuwe coronamaatregelen: waarom moet de horeca eigenlijk eerder dicht?

Vanaf zondag 18.00 uur zijn de nieuwe coronamaatregelen van kracht gegaan, waarvan de meeste gericht zijn op de horeca. Premier Rutte toonde zich bezorgd over de verspreiding van het virus en vond de maatregelen nodig en logisch: "Hoe later op de avond, hoe moeilijker de anderhalve meter."...

Nice 'n Easy
Sous-vide bereiden, zo werkt het

Sous-vide koken heeft de laatste jaren in de horeca flink aan populariteit gewonnen. Bij deze techniek worden in een waterbad met exact gecontroleerde lage temperatuur vacuümverpakte producten gelijkmatig gegaard. Doordat het gevacumeerd is, behoudt het smaak en structuur. Hoewel sous-vide in d...

KHN Coronacrisis
KHN: kabinet voert disproportionele maatregelen in tegen horeca

De blijvende toename in het aantal besmettingen was de aanleiding voor een extra persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge vanavond. Naast een update van de huidige stand van zaken, werden er voor 6 van de 25 veiligheidsregio’s extra maatregelen aangekondigd, waaronder maatregelen...

Achtergronden
Schiphol continueert samenwerking met HMSHost International

Amsterdam Airport Schiphol zet haar samenwerking met HMSHost International, de wereldleider op het gebied van eten & drinken, de komende jaren voort. Speerpunt in de samenwerking is de vernieuwde food & beverage strategie van Schiphol. In de nieuwe strategie staan flexibiliteit, kwaliteit, d...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: