Lunchroom krijgt Michelinster

1 april 2014 |
Lunchroom krijgt Michelinster<

De lunchroombranche staat op zijn kop nu bekend geworden is dat Lunchroom Puur Eten een Michelinster ontvangen heeft. Eduard de Dene, eigenaar van de bekende, Rotterdamse lunchroom, is verbijsterd:
''Toen Michelin mij vanochtend belde, kon ik mijn oren niet geloven. Kun je je voorstellen: drie jaar geleden begon ik met deze lunchroom en exact vier jaar geleden was ik nog lasser van beroep. Iedere avond doodvermoeid thuiskomen na een dag puntlassen gaat je niet in de koude kleren zitten, geloof me. Nu dit gebeurd is, ben ik extra blij met mijn beslissing om een lunchroom te starten.''

Mooie woorden van Michelin
Avril Première, woordvoerster van Michelin, zegt het volgende over de toekenning van de Michelinster: ''Eduard weet met de constante kwaliteit van de producten, zijn vernieuwende broodgerechten en huisgemaakte sappen iedere gast een glimlach om de mond te toveren. Hij heeft eigenhandig de lunchstandaard in Nederland verhoogd en het traditionele broodje kaas naar een hoger plan getild. Het is werkelijk ongelofelijk zoals hij zijn broodje kaas presenteert; een sieraad op het bord en een intense smaakcaroussel in de mond.''

Lunchroom
In de komende editie van Lunchroom publiceren we een exclusief interview met Eduard. Zijn vrouw Gregoria en hun negen kinderen zijn eveneens door het dolle heen. Gregoria verwacht dat door de enorme toeloop van gasten al haar negen kinderen vandaag bij zullen moeten springen in de keuken. De jongste (Sam van vijf jaar oud) heeft al een voorliefde voor de horeca aan de dag gelegd. ''Hij loopt soms weg van school om tijdens de lunch te komen helpen in de keuken. Het mag niet, dat weet ik, maar het is zijn passie. Ik laat het maar.''

1 april
U had het vast al gedacht, aangezien het bericht is geplaatst op 1 april. Het betreft een 1-april-grap. We hopen dat u er smakelijk om heeft kunnen lachen.

Thijs Jacobs


Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interieur
op reportage: Proeverz, Gorinchem

Niets is belangrijker dan de goede koffie bij lunchroom Proeverz in Gorinchem. Wim van Willigen eigenaar van Proeverz: ‘’De mensen gaan vaak naar de vakman of de vakvrouw voor een goed product. Wij van Proeverz staan bekend om onze echte koffie. We hebben dan ook niet voor niks vier bari...

Lunchroom
Ontdekken en genieten: Op wereldreis bij De Ontdekking [video]

Op de hoek van de altijd levendige Voorstraat in Utrecht bevindt zich lunchroom De ontdekking, die je in gedachten even meeneemt naar een ander land. Onder het genot van een Braziliaanse koffie of Arabic-night smoothie, word je even weggetrokken uit de dagelijkse sleur. De Ontdekking zorgt voor e...

Lunchroom Interview
"Ze worden hier echt in hun kracht gezet"

De mooie en speciale samenwerking tussen begeleider en cliënt medewerker is uitermate uniek. De Postkamer is een Grand Café gelegen in het hartje van Nijkerk waar gemotiveerde cliënten begeleid en ondersteund worden door zorgorganisatie Careander. De zaak waar Henriette Eleveld als ...

Lunchroom
Op reportage: La Colline [video]

Nergens in Oss u zo thuis voelen als bij La Colline. Te vinden op d’n heuvel zoals op z’n Brabants gezegd wordt. Wat deze zaak zo bijzonder maakt: “La Colline is de woonkamer van Oss geworden waar alle inwoners uit alle woonwijken van Oss welkom zijn”, zegt verantwoordelijke ...

Opening Rotterdam
Maritiem museum gooit het roer om met eigen horeca

Het Maritiem Museum Rotterdam opent een gloednieuw café op zaterdag 22 februari. Vanaf dat moment baat het museum zijn horeca zelf uit om de bezoekerservaring nog beter te maken, nadat eind vorig jaar ook de museumwinkel in eigen beheer is genomen. Het café draagt de naam ‘Het La...

Interview Ondernemen
Reportage: Restaurant Bij Goes

Bij Goes is gevestigd op een bedrijventerrein in De Meern. Geen normale lunchroom in de stad dus, maar vooral zakelijk gericht. De werknemers van deze bedrijven kunnen tijdens de lunchpauze, tussen 12 en 1, komen lunchen bij Bij Goes. Michelle Tang is twee jaar geleden samen met haar zus dit avontuu...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: