Het Lekkerste Lunchroombroodje 2022: genomineerde nummer 3

Auteur: Redactie
Het Lekkerste Lunchroombroodje 2022: genomineerde nummer 3

Vol trots presenteren we je de derde en laatste genomineerde voor de award van het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2022. Dit is de Sticky Piggy van Lunchroom De Koffiepot uit Hardenberg.

In totaal dingen drie broodjes mee naar de award. Deze drie genomineerden worden binnenkort bezocht door onze ‘mystery jury’, die de kanshebbende broodjes gaat beoordelen. De volgorde is geheel willekeurig en niet gebaseerd op de beoordeling van de jury.

Het broodje wordt door de inzenders als volgt beschreven: "Wij hebben samen met onze lokale bakker Bakkerij Oegema een eigen broodje bedacht wat goed bij de ingrediënten die op het broodje komen past. Het broodje is gemaakt op basis van yoghurt van de lokale Zuivelhoeve de Waard, hieraan hebben wij een kruidenmengsel toegevoegd wat het broodje een fris-zure smaak geeft met tonen van kerrie, gember, citroengras en komijn. Ook is het buikspek lokaal gehaald bij onze vaste slager Slagerij Hoff."

Ingrediëntenlijst

Yoghurtbroodje met sesamzaadjes
Sriracha mayonaise
Eigen sla melange
Gemarineerd buikspek
Taugé  
Rode peper
Sesamzaadjes
Gefrituurde uitjes
Limoenrasp
Ghoa Cress

Bereidingswijze

Het buikspek wordt gemarineerd in appelstroop, gerookte paprikapoeder, steranijs, sojasaus en ketjap manis. Dit wordt gevacumeerd en een nacht 'getrokken'. Vervolgens wordt dit 12 uur gegaard op 68 graden.

Het broodje word dagvers afgebakken. De onderkant word belegd met eerst Sriracha mayonaise met daarop onze eigen sla melange. Hierop komt de warme en afgelakte sticky buikspek. Op het buikspek komt de kort gebakken taugé met rode peper zodat hier nog een knapperige bite aan zit. Daarna bestrooien we de buikspek met sesamzaadjes, gefrituurde ui en raspen we de schil van een verse limoen er overheen. Dit zorgt voor een heerlijke, verfrissend zuurtje wat de scherpheid van de Sriracha mayonaise iets omlaag haalt. Om het broodje af te garneren gebruiken wij Ghoa Cress wat ook een limoen/koriander smaak af geeft.

De prijs van het broodje

Prijs: 9,95 euro

Overig nieuws