Lunch geen ontspannen moment (meer)

22 augustus 2013 |
Lunch geen ontspannen moment (meer)<

De lunch op het werk is lang niet voor iedereen een moment van ontspanning. Er wordt bijna net zo veel achter het bureau geluncht als op een aparte plek zoals een kantine. Ook praat men
tijdens de lunch veel over werkgerelateerde zaken. Dat blijkt uit 'Het Grote Lunchonderzoek 2013' van onderzoeksbureau Multiscope.

Doorwerken
De meeste mensen (39 procent) lunchen in een kantine of andere hiervoor bedoelde ruimte. Een vergelijkbaar percentage luncht meestal achter het bureau. Van deze mensen werkt liefst 85 procent soms of altijd door tijdens het lunchen. Dat houdt in dat een derde van alle werkenden doorwerkt tijdens de lunch. Voor deze mensen is de lunch dus geen moment van ontspanning, maar meer een moment om snel een broodje naar binnen werken. 7 procent luncht meestal thuis.

Populair onderwerp
Lunchen op een andere plek dan aan het bureau betekent niet dat we het werk helemaal loslaten. Het werk is voor bijna twee derde een onderwerp dat vaak besproken wordt tijdens de lunch. 7 procent ergert zich echter aan praten over het werk tijdens de lunchpauze en praat op dat moment liever over andere dingen. Andere veelbesproken onderwerpen zijn nieuws en actualiteiten, de dagelijkse beslommeringen en vakanties. Daarnaast hebben vrouwen het vaak over kinderen en gaat het bij mannen vaak over humor.

Ergernissen
Meer dan de helft (55 procent) van de ondervraagden stoort zich wel eens tijdens de lunch. Vooral collega’s die met hun mobiele telefoon bezig zijn is een grote ergernis. We zien liever dat collega’s zich sociaal opstellen tijden de lunch dan dat ze aan het Facebooken of Whatsappen zijn. Roddelen over andere collega’s en smakken tijdens het eten zijn andere veel voorkomende ergernissen. 10 procent ergert zich vooral wanneer ze tijdens de lunch gestoord worden met betrekking tot werk.

Smokkelen
Gemiddeld heeft een Nederlandse werknemer 30 minuten lunchpauze. Meer dan de helft (53 procent) van de werkenden smokkelt daar wat tijd bij. Mensen die langer pauze nemen dan toegestaan, smokkelen zo’n 8 tot 9 minuten extra.

Door Frank Lindner:mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Vega
Helft van de Nederlanders vindt iedere dag vlees eten niet meer van deze tijd

Iedere dag vlees eten is niet meer van deze tijd. Dat vindt ongeveer de helft van alle Nederlanders. Meer dan 60% van de mensen is zich bewust van de impact van vlees op het klimaat. De milieuschade die de productie en consumptie van vlees oplevert moet in de winkelprijs worden verwerkt, vindt 1 op ...

Opening Rotterdam
Restaurant JAQ, dé hotspot in het Rotterdamse theaterdistrict

Op 12 december opent restaurant JAQ haar deuren in het theaterdistrict van Rotterdam, tegenover het Oude Luxor Theater en vlakbij het bruisende uitgaansgebied rondom het Hofplein. Het sfeervolle restaurant is dé plek om af te spreken voor een drankje tijdens of na het shoppen, voor een zakend...

Economie
Personeel houdt ondernemer uit zijn slaap

Ruim de helft (55%) van alle ondernemers uit het MKB ligt ’s nachts wel eens wakker van zorgen over de eigen onderneming. Met name het vinden en behouden van goed personeel zorgt voor slapeloze nachten. Daarnaast zijn niet betalende klanten en een verstoorde werk-privébalans veel voorko...

Interview Longread
Het succesverhaal van Brownies&downieS: 'Eind dit jaar hebben we 57 lunchzaken'

In zeven jaar tijd van twee naar vijfenvijftig vestigingen. Thijs Swinkels, oprichter van Brownies&downieS, geniet nog steeds van de olievlek die zich vanuit het Brabantse Veghel heeft weten te verspreiden naar de rest van Nederland. Een mooie prestatie voor iemand die eigenlijk alleen maar werk...

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Koffie & thee Achtergronden
App spaarder 'wint' reis naar Italië bij Doppio Espresso

In september 2018 was de lancering van de Mijn Doppio App. Gasten van Doppio Espresso kunnen middels de app sparen voor gratis koffie, patisserie, lunch en als ultieme spaardoel een reis naar Milaan. In 2019 is het zover, de eerste gasten hebben 5000 punten bij elkaar gespaard. De trouwe gast van...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: