Langste vega-tafel weer stukje langer

15 juli 2013
Langste vega-tafel weer stukje langer

Vrijdag 12 juli slaagde de Vegetariërsbond in de grootste, culinair vegetarische recordpoging ter wereld: De Langste Vegetarische Tafel. Twaalfhonderd eters schoven aan. Locatie van
handelen was het Museumplein in Amsterdam. Door samen een vleesloze maaltijd te eten werd door de Vegetariërsbond een nieuw wereldrecord gevestigd. Het vorige officieuze wereldrecord Langste Vegetarische Tafel werd in 2011 door de Belgische organisatie EVA in Mechelen gevestigd. Het officiële record "was al in handen van de Nederlandse bond":http://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/nieuw-record-langste-vegetarische-tafel-13985/.

*Reclame voor vega*
“Het was een prachtig gezicht en perfecte reclame voor de vegetarische keuken, al die mensen die gezellig etend rond de vijver op het Museumplein zaten”, aldus Floris de Graad, directeur van de Vegetariërsbond.

*Griekse stijl*
Op het menu, in Griekse stijl, stonden vegetarische gyros met tzatziki en coleslaw, olijvenbrood met auberginekaviaar, couscoussalade en traditionele Briám. Ekoplaza zorgde voor het eten en chef-kok Erik Wilschut van Vekologisch stond samen met meer dan tien vrijwilligers drie dagen in de keuken.


~1.200 mensen genoten van vegetarische gyros. Vorig jaar werd er een vleesloze variant van shoarma geserveerd~

*Restaurantweek*
De Vegetariërsbond gaat ook na de Langste Vegetarische Tafel door met het op de kaart zetten van vegetarische eten. Zo vindt 7 tot en met 13 oktober de derde Vegetarische Restaurantweek plaats.

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws