Langste vega-tafel weer stukje langer

15 juli 2013 |
Langste vega-tafel weer stukje langer<

Vrijdag 12 juli slaagde de Vegetariërsbond in de grootste, culinair vegetarische recordpoging ter wereld: De Langste Vegetarische Tafel. Twaalfhonderd eters schoven aan. Locatie van
handelen was het Museumplein in Amsterdam. Door samen een vleesloze maaltijd te eten werd door de Vegetariërsbond een nieuw wereldrecord gevestigd. Het vorige officieuze wereldrecord Langste Vegetarische Tafel werd in 2011 door de Belgische organisatie EVA in Mechelen gevestigd. Het officiële record was al in handen van de Nederlandse bond
Reclame voor vega
“Het was een prachtig gezicht en perfecte reclame voor de vegetarische keuken, al die mensen die gezellig etend rond de vijver op het Museumplein zaten”, aldus Floris de Graad, directeur van de Vegetariërsbond.

Griekse stijl
Op het menu, in Griekse stijl, stonden vegetarische gyros met tzatziki en coleslaw, olijvenbrood met auberginekaviaar, couscoussalade en traditionele Briám. Ekoplaza zorgde voor het eten en chef-kok Erik Wilschut van Vekologisch stond samen met meer dan tien vrijwilligers drie dagen in de keuken.


1.200 mensen genoten van vegetarische gyros. Vorig jaar werd er een vleesloze variant van shoarma geserveerd

Restaurantweek
De Vegetariërsbond gaat ook na de Langste Vegetarische Tafel door met het op de kaart zetten van vegetarische eten. Zo vindt 7 tot en met 13 oktober de derde Vegetarische Restaurantweek plaats.

Door Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Video
Op Reportage: Panino di Pino

Simone Prestifilippo is samen met haar man Michael eigenaar van de lunchroom Panino di Pino. Panino di pino is een lunchroom waar de moderne Italiaanse sfeer samen met de heerlijke broodjes, Pasta’s en sorbetijs in het centraal staat. Panino di Pino is opgericht door de schoonvader van Sim...

Personalia Fastservice
Domino's krijgt Nederlandse CEO voor Europa

Domino's Pizza Enterprises Limited (ASX: DMP), moederorganisatie van Domino’s pizza Nederland publiceerde deze week haar halfjaarcijfers. In Europa realiseerde Domino’s een sterke omzetgroei van +9,4% tot €382,8m (+5,0% SSS) en een EBITDA €29,4m (+15,6%). Daarnaast opende D...

Video
Op Reportage: Het nieuwe Olivier

Brasserie Olivier in Bilthoven is met haar 37 jaar een van de oudste eetgelegenheden in het dorp. Sinds een half jaar is Olivier verhuisd naar een nieuwe locatie. En daar horen veranderingen bij. Eigenaresse Myrna Janssen vertelt trots haar verhaal. ‘’We zijn verhuisd naar de meest ce...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: