Laatste interview oud-winnaars: Smaak

21 augustus 2015 |
Laatste interview oud-winnaars: Smaak

Nog anderhalve week en dat is het zover! Op 1 september sluit de inzendtermijn voor het Lekkerste Lunchroombroodje 2015. Vandaag kun je
het laatste interview lezen met oud-winnaar Rob Marcelissen van Smaak uit Rijen. In 2013 won de lunchroom met ‘The Social Club’ de wedstrijd.

Trots
Marcelissen geeft aan dat het winnen van de wedstrijd hem veel publiciteit heeft gebracht. “Onze lunchroom is een trekker binnen het winkelcentrum. Wat vooral heel leuk is, is dat we merken dat de mensen in het drop trots op ons zijn. We ondernemen opvallend en het is fijn dat dat gewaardeerd wordt.”

Prijzen
De lunchroom lanceerde later nog een eigen magazine ter ere van het vijfjarig bestaan en maakte ook een opvolger van het Lekkerste Lunchroombroodje. Daarnaast stond de zaak in juni 2014 op de vierde plaats in de terras top 100 en won de lunchroom dus in korte tijd twee prijzen. “Na deze twee belangrijke prijzen, kwamen er veel meer gasten. We behaalden in die tijd wel 15 tot 20 procent meer omzet!” vertelt Rob Marcelissen.
Teamgeest
Volgens de lunchroomhouder moeten ondernemers meedoen aan de wedstrijd omdat het een stukje teamgeest in de keuken creëert. “Je geeft het team de vrijheid om creatief te zijn. Wij zijn zelf bij de winnaar van het jaar daarvoor, ’t Stief Kwartierke in Breda, geweest om te kijken waarom zij hadden gewonnen en om inspiratie op te doen. Hier hebben we veel van geleerd”, zegt hij.

Ga langs bij collega’s
Marcelissen geeft dan ook als tip aan toekomstige deelnemers om te gaan kijken bij collega’s en hier inspiratie uit te halen. “Laat het daarnaast ook zien als je genomineerd bent. Als je dat verkondigt, laat je zien dat je onderscheidend en ondernemend bezig bent en mensen vinden dat leuk. Probeer ook zoveel mogelijk met streekproducten te werken; benader bijvoorbeeld de slager in je buurt!”

Wil je met jouw lunchroom meedoen aan de wedstrijd?
Hier lees je alles wat je moet weten om mee te doen met het Lekkerste Lunchroombroodje 2015!
Lees ook de interviews met de andere oud-winnaars van De Koffiepot "Elhorst":http://www.lunchroom.nl/nieuws/interview-oud-winnaars-elhorst-10029/ en "'t Stief Kwartierke":http://www.lunchroom.nl/nieuws/interview-oud-winnaars-t-stief-kwartierke-17606/!
Mirte Bouman

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde op basis van deze rekensom: 2,75 procent van het verlies aan omzet. Dit meldt de NOS op basis ...

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Bezorgen
Wat kost bezorgen via Thuisbezorgd?

Bezorgen is, nu de horeca gesloten is, de reddingsboei waar veel restaurants zich aan vastklampen. Niet altijd zonder succes, want de Nederlander heeft de weg naar de bezorgsites en -apps goed weten te vinden. In het derde kwartaal heeft Just Eat Takeaway, waar Thuisbezorgd toe behoort, een groei va ...

Food Vega
Vleesconsumptie stijgt in 2019

De vleesconsumptie in Nederland is in 2019 voor het tweede jaar op rij gestegen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar de vleesconsumptie van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. “Alles schreeuwt om vermindering van de vleesconsumptie. Klimaat, stikstof, ontbossing, ...

Wet- en regelgeving Vega
IKEA, Unilever en 250.000 burgers tegen ‘vegaburgerverbod’

Vandaag stemt het Europees parlement over het ‘vegaburgerverbod’. Een petitie tegen het verbod, op initiatief van ProVeg, werd ruim 250.000 keer ondertekend. Daarnaast spraken tal van Europese milieu-organisaties, consumentenorganisaties én voedselgiganten als Unilever en IKEA zic ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: