Laatste interview oud-winnaars: Smaak

21 augustus 2015 |
Laatste interview oud-winnaars: Smaak<

Nog anderhalve week en dat is het zover! Op 1 september sluit de inzendtermijn voor het Lekkerste Lunchroombroodje 2015. Vandaag kun je
het laatste interview lezen met oud-winnaar Rob Marcelissen van Smaak uit Rijen. In 2013 won de lunchroom met ‘The Social Club’ de wedstrijd.

Trots
Marcelissen geeft aan dat het winnen van de wedstrijd hem veel publiciteit heeft gebracht. “Onze lunchroom is een trekker binnen het winkelcentrum. Wat vooral heel leuk is, is dat we merken dat de mensen in het drop trots op ons zijn. We ondernemen opvallend en het is fijn dat dat gewaardeerd wordt.”

Prijzen
De lunchroom lanceerde later nog een eigen magazine ter ere van het vijfjarig bestaan en maakte ook een opvolger van het Lekkerste Lunchroombroodje. Daarnaast stond de zaak in juni 2014 op de vierde plaats in de terras top 100 en won de lunchroom dus in korte tijd twee prijzen. “Na deze twee belangrijke prijzen, kwamen er veel meer gasten. We behaalden in die tijd wel 15 tot 20 procent meer omzet!” vertelt Rob Marcelissen.
Teamgeest
Volgens de lunchroomhouder moeten ondernemers meedoen aan de wedstrijd omdat het een stukje teamgeest in de keuken creëert. “Je geeft het team de vrijheid om creatief te zijn. Wij zijn zelf bij de winnaar van het jaar daarvoor, ’t Stief Kwartierke in Breda, geweest om te kijken waarom zij hadden gewonnen en om inspiratie op te doen. Hier hebben we veel van geleerd”, zegt hij.

Ga langs bij collega’s
Marcelissen geeft dan ook als tip aan toekomstige deelnemers om te gaan kijken bij collega’s en hier inspiratie uit te halen. “Laat het daarnaast ook zien als je genomineerd bent. Als je dat verkondigt, laat je zien dat je onderscheidend en ondernemend bezig bent en mensen vinden dat leuk. Probeer ook zoveel mogelijk met streekproducten te werken; benader bijvoorbeeld de slager in je buurt!”

Wil je met jouw lunchroom meedoen aan de wedstrijd?
Hier lees je alles wat je moet weten om mee te doen met het Lekkerste Lunchroombroodje 2015!
Lees ook de interviews met de andere oud-winnaars van De Koffiepot "Elhorst":http://www.lunchroom.nl/nieuws/interview-oud-winnaars-elhorst-10029/ en "'t Stief Kwartierke":http://www.lunchroom.nl/nieuws/interview-oud-winnaars-t-stief-kwartierke-17606/!
Mirte Bouman

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Reportage: Brasserie De Haven verbindt jong en oud 

De laatste jaren heeft er in de zorgsector een verschuiving plaats gevonden. Steeds meer mensen moeten langer thuis wonen. “Om die doelgroep in huis te krijgen, moet je ze op een of andere manier lokken en met ze verbinden", vertelt gastheer Arthur Karstens. Zorgcentrum De Haven in Bun...

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Video
Op Reportage: Panino di Pino

Simone Prestifilippo is samen met haar man Michael eigenaar van de lunchroom Panino di Pino. Panino di pino is een lunchroom waar de moderne Italiaanse sfeer samen met de heerlijke broodjes, Pasta’s en sorbetijs in het centraal staat. Panino di Pino is opgericht door de schoonvader van Sim...

Personalia Fastservice
Domino's krijgt Nederlandse CEO voor Europa

Domino's Pizza Enterprises Limited (ASX: DMP), moederorganisatie van Domino’s pizza Nederland publiceerde deze week haar halfjaarcijfers. In Europa realiseerde Domino’s een sterke omzetgroei van +9,4% tot €382,8m (+5,0% SSS) en een EBITDA €29,4m (+15,6%). Daarnaast opende D...

Video
Op Reportage: Het nieuwe Olivier

Brasserie Olivier in Bilthoven is met haar 37 jaar een van de oudste eetgelegenheden in het dorp. Sinds een half jaar is Olivier verhuisd naar een nieuwe locatie. En daar horen veranderingen bij. Eigenaresse Myrna Janssen vertelt trots haar verhaal. ‘’We zijn verhuisd naar de meest ce...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: