Koken met tabak

20 april 2010 |
Koken met tabak<

De sigaar wordt niet langer alleen door opa’s of heren op leeftijd gerookt, ook de jongere generatie van 20 tot 50 jaar steekt wel eens een sigaar op. De sigaar wordt niet alleen bij speciale gelegenheden tevoorschijn gehaald, maar blijkt ook goed te smaken rondom de maaltijd. Met dit feit in het achterhoofd organiseert De Eenhoorn, koffiebrander uit Kampen met zusterbedrijf sigarenfabrikant De Olifant dit voorjaar vier zogenoemde cigarlunches op zondag.

De smaak van tabak
Op initiatief van vier lokale tabaksspeciaalzaken en vier chef-koks is de passie voor tabak doorgevoerd naar de keuken. Er zal tijdens deze vier lunches dan ook worden gekookt met tabak. Foodpairing met tabak als specerij; denk maar aan vis of chocola die na de bereiding nog even boven sigarentabak wordt gerookt. Speciaal voor deze lunches presenteert De Olifant twee ambachtelijke sigaren. Voor en na de lunch zal er de mogelijkheid zijn om deze sigaren op te steken, in aparte rookruimtes natuurlijk.

Lunch locaties
De eerste lunch vond plaats op zondag 21 maart en was het initiatief van restaurant Residence Rhenen en sigarenspeciaalzaak Van de Loosdrecht uit Veenendaal. Ook in Utrecht bij restaurant Goesting en in Rotterdam bij restaurant In Den RustWat kon men in de afgelopen weken terecht voor deze speciale lunch. Zondag 25 april zal de vierde lunch plaatsvinden in Zwolle bij restaurant Librije's Zusje. Dit is echter niet de laatste mogelijkheid voor sigarenfans om van deze lunch te genieten, in het najaar zullen er namelijk nog vier worden georganiseerd.


Nienke van Haasteren

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Interview
Zus&Zus: eigentijdse lunchroom in Barneveld [video]

Zus&Zus is een kleine lunchroom gevestigd op het Dijkje in Barneveld. Het is opgericht door de twee zussen Dynande en Sharissa. Nadat Dynande haar opleiding tot banketbakker had afgerond en Sharissa haar baan in de zorg had opgezegd, besloten de twee hun passie voor bakken te volgen. Na een jaar...

Koffie & thee Achtergronden
Het Grote Koffiebar Onderzoek: zo drinkt Nederland koffie in een koffiebar

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. Uit onderzoek van Koffietje.nl blijkt dat ongeveer de helft van de koffiedrinkers één of meerdere keren per week een koffiebar bezoekt. Per bezoek bestellen we gemiddeld 2 drankjes, met een sterke voor...

Achtergronden Internationaal
China gaat wegwerpplastic uitbannen, ook in de horeca

China zal de productie, de verkoop en het gebruik van plastic wegwerpproducten in de komende vijf jaar in drie fasen verbieden of beperken, volgens een gezamenlijk door de Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming en het Ministerie van Ecologie en Milieu uitgevaardigde instructie. Ook voor...

Interview
Reportage: Koffie en Jij, Hilversum [video]

Koffie en jij is een gezellige lunchroom midden in het centrum van Hilversum. Je kan hier genieten van allerlei vegan of vegetarische gerechten. Met de huiselijke sfeer kan je er op je gemak een kopje koffiedrinken en even ontsnappen van het drukke leven. Koffie en jij richt zich vooral op de men...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: