Koken met tabak

20 april 2010 |
Koken met tabak<

De sigaar wordt niet langer alleen door opa’s of heren op leeftijd gerookt, ook de jongere generatie van 20 tot 50 jaar steekt wel eens een sigaar op. De sigaar wordt niet alleen bij speciale gelegenheden tevoorschijn gehaald, maar blijkt ook goed te smaken rondom de maaltijd. Met dit feit in het achterhoofd organiseert De Eenhoorn, koffiebrander uit Kampen met zusterbedrijf sigarenfabrikant De Olifant dit voorjaar vier zogenoemde cigarlunches op zondag.

De smaak van tabak
Op initiatief van vier lokale tabaksspeciaalzaken en vier chef-koks is de passie voor tabak doorgevoerd naar de keuken. Er zal tijdens deze vier lunches dan ook worden gekookt met tabak. Foodpairing met tabak als specerij; denk maar aan vis of chocola die na de bereiding nog even boven sigarentabak wordt gerookt. Speciaal voor deze lunches presenteert De Olifant twee ambachtelijke sigaren. Voor en na de lunch zal er de mogelijkheid zijn om deze sigaren op te steken, in aparte rookruimtes natuurlijk.

Lunch locaties
De eerste lunch vond plaats op zondag 21 maart en was het initiatief van restaurant Residence Rhenen en sigarenspeciaalzaak Van de Loosdrecht uit Veenendaal. Ook in Utrecht bij restaurant Goesting en in Rotterdam bij restaurant In Den RustWat kon men in de afgelopen weken terecht voor deze speciale lunch. Zondag 25 april zal de vierde lunch plaatsvinden in Zwolle bij restaurant Librije's Zusje. Dit is echter niet de laatste mogelijkheid voor sigarenfans om van deze lunch te genieten, in het najaar zullen er namelijk nog vier worden georganiseerd.


Nienke van Haasteren

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gaat uitbreiden in Nederland

Sinds december 2018 is de Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gevestigd in Nederland. Na ruim een jaar succesvol te hebben gedraaid, is Stefan Boers – Master Franchisehouder Nederland – klaar om de volgende stap te nemen in het realiseren van zijn ambitie; 10 nieuwe full service ...

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Economie
McDonalds ziet omzet in 2019 verdriedubbelen

De omzet van McDonald’s bezorgservice McDelivery is in 2019 verdriedubbeld ten opzichte van 2018. Deze groei zet in 2020 verder door. Hiermee plukt McDonald’s de vruchten van haar strategie om in te spelen op de snelgroeiende bezorgmarkt. De uitrol van deze service is de afgelopen maa...

Bier
Opmerkelijk: aantal bierbrouwerijen in Nederland gestegen

Het aantal bierbrouwerijen in Nederland is opnieuw gestegen. Dit jaar kwamen er tot nu toe netto 13 brouwerijen bij. Opmerkelijke statistieken in deze tijd van corona. Volgens Bierista.nl is het hoogtepunt van de bierrevolutie bereikt. Vanaf nu zal het aantal bierbrouwerijen dalen, zo voorziet Alain...

Economie
UWV: vooral jongeren in de horeca doen beroep op TOFA

De afgelopen 5 weken konden flexwerkers, oproep- en uitzendkrachten met inkomstenverlies door corona een beroep doen op de Tijdelijke Overbruggingsregeling voor Flexibele Arbeidskrachten (TOFA). Ruim zeventig procent van de goedgekeurde aanvragen gaat naar werknemers tussen de 18 en 27 jaar. Veel va...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: