Koen (55) nam ontslag en begon zijn eigen horecazaak

10 januari 2017 | Jorien Slager

Koen De Buck (55) deed het: een eigen horecazaak opzetten na een carrière van meer dan 30 jaar als manager/board member bij Unilever en Alpro. Koen is sales en marketing directeur geweest met verantwoordelijkheden over vele tientallen tot honderden mensen, en de bijbehorende budgetten. Zijn leefwereld was de vergaderzaal, de klantennegotiaties, zijn teams aansturen en ontwikkelen. Hoewel Koen best nog enkele jaren verder had kunnen werken in zijn functie, besloot hij begin 2015 om voor zijn droom te gaan: een volledige en zeer radicale carriereswitch.

50+ starter

Nu hun kinderen op eigen benen kunnen staan en de verplichtingen in het leven afnemen, kunnen Koen en zijn vrouw Ann op een ontspannen manier aan een avontuur beginnen waarbij al hun (levens)ervaring een plek krijgt.

Koen en Ann hebben hun leven helemaal omgegooid en hebben gekozen voor een stap die vooral door jonge en ‘hippe’ ondernemers wordt genomen: een eigen koffiezaak/lunchroom starten. Voor Unilever heeft Koen, samen met zijn vrouw Ann en hun twee kinderen, ook als expat in Afrika en Azië gewoond en gewerkt. In zijn laatste ‘corporate’-functie bij Alpro kwam hij vol in aanraking met de wereld van koffiebars en barista’s. Daar zag hij een totaal andere wereld en dat beviel hem wel.

No Worries mentaliteit

Eind 2016 openden Koen en Ann hun horecazaak ‘No Worries’ op ’t Eilandje in Antwerpen. De zaak oogt open, warm en behoorlijk hip. Steigerhouten tafels en banken en opvallende lampen en hangplanten, de ingrediënten voor een moderne koffiebar.

Toch is No Worries anders dan andere nieuwe koffiezaken. Zodra je er binnenkomt, voel je je welkom en tot rust komen. Niks moet, niksen mag. En dat geldt ook voor Koen en Ann zelf. De oprechte interesse naar hun gasten en de, misschien ouderwetse, drang om het ze naar hun zin te maken, vormen samen de ‘No Worries’ mentaliteit.

Die mentaliteit is wat de eerste gasten van No Worries ook opvalt. Ze komen er graag terug voor een cocos choco, chai latte of een salade. En voor een waardevol rustmoment op hun drukke dag, dát is precies wat Koen en Ann voor ogen hebben.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
Iens komt met eigen festival

IENS introduceert het eerste IENS Festival. Een unieke online campagne, waarbij restaurants bezoekers voordelig laten kennismaken met hun keuken en gastvrijheid. Van 26 oktober tot en met 30 november geven honderden restaurants in heel Nederland 50 procent korting op de gehele rekening aan gasten di...

Columns Starten in de horeca Ondernemen
Column Monique van Gevelt: Dertien in een dozijn

In de horeca vliegen de trends en concepten je om de oren. Iedereen wil een graantje meepikken als een trend of concept succesvol blijkt. En daarom verandert menig horecabedrijf weleens van concept of past op zijn minst het assortiment aan. Er verschijnt wat nieuws aan de horecahorizon en vervolgens...

Regelgeving
AirDnD weizigd naam op last van Airbnb

Het Nederlandse platform voor huiskamerrestaurant, AirDnD, heeft zijn naam veranderd in ShareDnD. De naamswijziging was nodig, omdat Airbnb dreigde met juridische stappen tegen de website. "We hebben besloten onze naam te veranderen, omdat wij als startende onderneming niet de financiël...

Vlees cijfers
Vleesverbruik niet verder gedaald

De daling in vleesverbruik heeft zich in 2016 niet doorgezet. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. In 2016 verbruikte de Nederlander met ruim 76 kilo vrijwel evenveel vlees als in het jaar ervoor. Wakker Dier is bezorgd: “De huidige vleesconsum...

Horeca Opening
HMSHost zoekt stadscentrum Utrecht op en opent zaken

Na de luchthavens Amsterdam Airport Schiphol en Rotterdam The Hague Airport en Designer Outlet Roermond, maakt horeca-exploitant HMSHost International een strategische stap naar een stadscentrum. In de Stadskamer in het Utrechtse Hoog Catharijne opende HMSHost drie concepten; LEON, Comptoir Libanai...

Culinair Internationaal
10 restaurants om voor naar New York te reizen

Dat New York oneindig veel goede restaurants telt is geen geheim meer. In deze stad ontstaan food trends die over de hele wereld worden gekopieerd. Maar welke restaurants zijn nou echt de moeite waard en zo bijzonder om speciaal naar New York voor af te reizen? Foodies en lekkerbekken opgelet, deze ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: