KHN ook de komende 25 jaar 'Koninklijk'

13 oktober 2017 | Thijs Jacobs
KHN ook de komende 25 jaar 'Koninklijk'<

KHN mag de komende 25 jaar het predicaat ‘Koninklijk’ blijven dragen. Vandaag, vrijdag 13 oktober 2017, maakte de burgemeester van Woerden, Victor Molkenboer, dit goede nieuws bekend.

Robèr Willemsen, voorzitter van KHN: “Wij zijn trots op ons ‘blauwe bloed’. Het onderstreept dat we een gezonde, solide en verantwoordelijke organisatie zijn. KHN staat midden in de samenleving. Met ruim 20.000 horecaondernemers zetten we ons iedere dag in voor goed werkgeverschap, maatschappelijke verantwoordelijk ondernemen, een duurzame bedrijfstak en een veilige en gezonde omgeving voor onze gasten. Dat doen we niet alleen vandaag en morgen, maar ook in de toekomst.”

Predicaat ‘Koninklijk’


Het predicaat ‘Koninklijk’ is een onderscheiding die kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen, instellingen of grote ondernemingen. Het symboliseert het respect, de waardering en het vertrouwen van de Koning tegenover de ontvanger. In 1991 verleende  Koningin Beatrix aan het toenmalige Horeca Nederland voor de eerste keer het predicaat Koninklijk. De koninklijke status van de vereniging komt onder meer tot uiting in het KHN-logo, waarin een kroon is verwerkt.

 

Zorgvuldig proces

Het predicaat wordt voor een periode van 25 jaar verleend. Na afloop van die periode kan een verzoek worden ingediend tot bestendiging van het ‘Recht tot het voeren van het Predicaat ‘Koninklijk’. Pas na een zorgvuldig onderzoek van mij als burgemeester, van de commissaris van de Koning in Utrecht en van het Kabinet van de Koning kan het predicaat bij gunstige uitslag worden bestendigd. Vandaag heeft de burgemeester van Woerden, Victor Molkenboer, bekend gemaakt dat KHN ook de komende 25 jaar het predicaat ‘Koninklijk’ mag voeren.

Over Koninklijke Horeca Nederland

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is de grootste horeca brancheorganisatie in ons land. Met 243 afdelingen door heel Nederland vertegenwoordigen wij bijna 20.000 horecaondernemers met ruim 255.000 horecamedewerkers. Wij staan voor een professionele en toekomstbestendige horecabranche. Onze leden ondersteunen wij door lobby, advies en financiële ledenvoordelen. Zo maakt KHN zich sterk voor de horeca.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Lunch Opening
Nieuwe Bagels & Beans opent in Amsterdam-Noord

De NDSM-werf in Amsterdam-Noord is hot en happening. De voormalige scheepswerf ontwikkelt zich tot een bruisend stadsdeel met woningen, creatieve bedrijven, kantoren, onderwijsinstellingen, voorzieningen en winkels. En vanaf 29 april ook een Bagels & Beans. Een oase van rust tussen alle bedrijvi...

Events KHN
SVH officieel partner eerste editie Nationale Horecadag

Dinsdag 21 mei vindt voor het eerst de Nationale Horecadag plaats. Stichting Vakbekwaamheid Horeca is officieel partner geworden van dit evenement. Samen met initiatiefnemer Lennart Maas, manager van hotel Park Plaza Victoria Amsterdam, organiseren Koninklijke Horeca Nederland en SVH deze grootste o...

Bezorgen Interview Longread
Interview Jitse Groen, oprichter Takeaway.com: "Lunchbezorging gaat echt flink groeien"

Lunchbezorging groeit. Eigenlijk groeit de hele bezorgsector van food. Takeaway.com liet onlangs dan ook imposante groeicijfers zien: een toename van 51 procent van het aantal bezorgingen. Jitse Groen (41 jaar oud), oprichter en CEO van het bedrijf, nam de tijd om ons bij te praten over het reilen e...

Opening
Nieuwste Amsterdamse foodhal opent deuren in Magna Plaza

Vanaf vandaag blaast The Food Department officieel nieuw - culinair - leven in het iconische Magna Plaza. Amsterdams nieuwste foodhal in het centrum van de hoofdstad brengt 14 foodstands en 3 bars naar de tweede verdieping van het historische pand. Het menu: een mix van gerenommeerde namen, Amsterda...

Duurzaamheid KHN
BookDinners en Dutch Cuisine gaan samenwerken

BookDinners, het reserveringsplatform van onder andere KHN, gaat samenwerken met Dutch Cuisine. Dutch Cuisine heeft als doel om de Nederlandse eetcultuur en gezonder eten te bevorderen, net als het gebruik van natuurlijke ingredienten en eerlijke kwaliteit van voeding. Dutch Cuisine is vanaf nu meer...

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: Italiaanse macho

"A gin-tonic for me, a Baileys for my wife. And more champagne!", riep mijn Italiaanse gast uit terwijl ik zijn jas aannam. Ze waren flink te laat en hadden het Nederlandse echtpaar dat hen had uitgenodigd ondertussen al een uur laten wachten. Daar was wat irritatie ontstaan. Ze wilden ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: