Ketens scoren slecht op duurzaamheid

8 oktober 2015
Ketens scoren slecht op duurzaamheid

Uit onderzoek van "Rank a Brand":http://blog.rankabrand.nl/2015/10/duurzaamheid-niet-vaak-op-het-menu-bij-restaurantketens/, een vergelijksite voor duurzame merken, blijkt dat veel restaurantketens in Nederland nauwelijks
bezig zijn met "duurzaamheid":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=duurzaam&x=zoeken. Slechts twee ketens scoren een voldoende.

*Ikea en La Place*
"Ikea":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=ikea&x=zoeken Restaurant en "La Place":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=la+place&x=zoeken scoren het hoogst en krijgen daarmee een C-label, wat betekent dat ze redelijk op weg zijn naar duurzaamheid. Toch is er nog steeds ruimte voor verbetering. La Place won in 2013 nog de "Rank a Brand award":http://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/la-place-wint-rank-a-brand-award-19244/.

*McDonald's*
"McDonald's":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=mcdonald&x=zoeken en "Subway":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=subway&x=zoeken krijgen allebei een D-label. Dit houdt in dat er nog flinke verbeteringen plaats moeten vinden. Burger King, KFC, Domino's Pizza, New York Pizza, "Vapiano":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=vapiano&x=zoeken, Pizza Hut, Van der Valk en AC Restaurants krijgen allemaal het laagste E-label. Ze verschaffen een beperkte hoeveelheid informatie over hun beleid met betrekking tot duurzaamheid.

~Mirte Bouman~

Overig nieuws