Kandidaten Columbus Trophy bekend

12 september 2014 |
Kandidaten Columbus Trophy bekend<

Het jurytraject van de 11e editie van de Columbus Trophy is in volle gang. Op donderdag 28 augustus selecteerde de vakjury een 20-tal succesvolle
jonge ondernemers in de gastvrijheidsindustrie, die de komende maanden zullen meedingen naar de prijs.

Aanmoedigingsprijs
De Columbus Trophy is een aanmoedigingsprijs, die ieder jaar wordt uitgereikt aan een succesvolle ondernemer die actief is als leverancier aan de hospitality, of een innovatief hospitality concept ontwikkeld heeft. In tegenstelling tot vergelijkbare awards in Europa, focust de Columbus Trophy niet alleen op het product of de dienst, maar vooral op de ondernemer er achter. Veel jonge ondernemers hebben een geweldige ‘drive’ en een groot potentieel, maar vinden het lastig om door te zetten wanneer ze problemen ondervinden. De Columbus Trophy is er, om juist die ondernemers een steuntje in de rug te geven en ze te stimuleren om door te zetten.
Top 20 kandidaten
De geselecteerde 20 kandidaten zullen een vragenlijst beantwoorden, een motivatiebrief schrijven en hun CV aanleveren. Vervolgens wordt door de vakjury een 10-tal finalisten gekozen. Deze finalisten reizen in november naar Maastricht, om zich te presenteren aan de jury. LIOF, hoofdsponsor van de Columbus Trophy, heeft 2 wildcards te vergeven. De bedrijven die deze wildcard ontvangen, zullen zich direct bij de top 10 voegen. De 10 finalisten krijgen de kans zich te presenteren in het Experience Center van Food Executive Europe (FXE), dat zal plaatsvinden op 9 en 10 februari 2015 in Maastricht. Daar zal ook de winnaar van de 11e editie van de Columbus Trophy bekend worden gemaakt.

Kandidatenlijst

1. Fritz Schneider (Denemarken)
Bedrijfsnaam: Biotrans Nordic
Product: Foodwaste processor

2. Matthijs Otto (Nederland)
Bedrijfsnaam: EattoMeet
Product: Aanschuif-dinerconcept in de horeca

3. Ruud Zanders (Nederland)
Bedrijfsnaam: Eiliny
Product: Vleesvervangers op basis van ei

4. Alex Klein (Nederland)
Bedrijfsnaam: Flammkuchen
Product: Food concept uit de Elzas

5. Konstantin Filtschew (Duitsland)
Bedrijfsnaam: Freefii
Product: Wifi-concept in Duitse horecagelegenheden

6. Winfried van Roessel (Nederland)
Bedrijfsnaam: Friet Filter
Product: Filter voor friteuses

7. Ismail Curneyt Oktay (Verenigd Koninkrijk)
Bedrijfsnaam: Ico Catering
Product: Honeyspoon

8. Loek van Rooij (Nederland)
Bedrijfsnaam: Leroy Holland
Product: Waterfles met LED-verlichting

9. Michel Andeweg (Nederland)
Bedrijfsnaam: Inscentives Europe
Product: Design bedrijfsgeur concept

10. Henk Prenger (Nederland)
Bedrijfsnaam: Miracle Ice
Product: Binnen 2-3 minuten ijs maken in de Ice Pan

11. Rutger Bremer (Nederland)
Bedrijfsnaam: Momice
Product: Mobiele website voor evenementen

12. Lars Jonker (Nederland)
Bedrijfsnaam: Oaky
Product: Web-applicatie voor hotels

13. Igor Sleuwaegen (België)
Bedrijfsnaam: RestOCheck
Product: Applicatie en dashboard om gasttevredenheid te meten en managen

14. Dirk Roswandowicz (Duitsland)
Bedrijfsnaam: Screenrent
Product: Verhuur van (LED)schermen

15. Jeannine Sok (Nederland)
Bedrijfsnaam: Sok Organisatie
Product: Gastologie Bordspel

16. Sven Henningsson (Zweden)
Bedrijfsnaam: Stabletable
Product: Zichzelf stabiliserende tafels

17. Stephan Di Gallo (Zwitserland)
Bedrijfsnaam: Tuck-Tuck
Product: Mobiel catering concept

18. Ad Pfennings (Nederland)
Bedrijfsnaam: V2C Gin
Product: Dutch Gin

19. Michiel Savelsbergh (Duitsland)
Bedrijfsnaam: Variosmart
Product: Running water everywhere

20. Richard van Leest (Nederland)
Bedrijfsnaam: Winestep
Product: Winetrade & promotion platform for professionals


Meer lezen over de Columbus Trophy? Klik hier!

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Koffie & thee Achtergronden
App spaarder 'wint' reis naar Italië bij Doppio Espresso

In september 2018 was de lancering van de Mijn Doppio App. Gasten van Doppio Espresso kunnen middels de app sparen voor gratis koffie, patisserie, lunch en als ultieme spaardoel een reis naar Milaan. In 2019 is het zover, de eerste gasten hebben 5000 punten bij elkaar gespaard. De trouwe gast van...

Interview Longread
Het succesverhaal van Brownies&downieS: “Eind dit jaar hebben we 57 lunchzaken”

In zeven jaar tijd van twee naar vijfenvijftig vestigingen. Thijs Swinkels, oprichter van Brownies&downieS, geniet nog steeds van de olievlek die zich vanuit het Brabantse Veghel heeft weten te verspreiden naar de rest van Nederland. Een mooie prestatie voor iemand die eigenlijk alleen maar werk...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Opening Rotterdam
Tweede Bagels & Beans aGoGo verovert Rotterdam

Binnenkort klotst de bagelliefde over de randen van de Koopgoot: woensdag 20 november opent Bagels & Beans de sluizen van bagels, koffie en geluk in FORUM Rotterdam. Op de eerste verdieping komt de vertrouwde Bagels & Beans, de begane grond is gereserveerd voor Bagels & Beans aGoGo. De t...

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: