Kandidaten Columbus Trophy bekend

12 september 2014 |
Kandidaten Columbus Trophy bekend<

Het jurytraject van de 11e editie van de Columbus Trophy is in volle gang. Op donderdag 28 augustus selecteerde de vakjury een 20-tal succesvolle
jonge ondernemers in de gastvrijheidsindustrie, die de komende maanden zullen meedingen naar de prijs.

Aanmoedigingsprijs
De Columbus Trophy is een aanmoedigingsprijs, die ieder jaar wordt uitgereikt aan een succesvolle ondernemer die actief is als leverancier aan de hospitality, of een innovatief hospitality concept ontwikkeld heeft. In tegenstelling tot vergelijkbare awards in Europa, focust de Columbus Trophy niet alleen op het product of de dienst, maar vooral op de ondernemer er achter. Veel jonge ondernemers hebben een geweldige ‘drive’ en een groot potentieel, maar vinden het lastig om door te zetten wanneer ze problemen ondervinden. De Columbus Trophy is er, om juist die ondernemers een steuntje in de rug te geven en ze te stimuleren om door te zetten.
Top 20 kandidaten
De geselecteerde 20 kandidaten zullen een vragenlijst beantwoorden, een motivatiebrief schrijven en hun CV aanleveren. Vervolgens wordt door de vakjury een 10-tal finalisten gekozen. Deze finalisten reizen in november naar Maastricht, om zich te presenteren aan de jury. LIOF, hoofdsponsor van de Columbus Trophy, heeft 2 wildcards te vergeven. De bedrijven die deze wildcard ontvangen, zullen zich direct bij de top 10 voegen. De 10 finalisten krijgen de kans zich te presenteren in het Experience Center van Food Executive Europe (FXE), dat zal plaatsvinden op 9 en 10 februari 2015 in Maastricht. Daar zal ook de winnaar van de 11e editie van de Columbus Trophy bekend worden gemaakt.

Kandidatenlijst

1. Fritz Schneider (Denemarken)
Bedrijfsnaam: Biotrans Nordic
Product: Foodwaste processor

2. Matthijs Otto (Nederland)
Bedrijfsnaam: EattoMeet
Product: Aanschuif-dinerconcept in de horeca

3. Ruud Zanders (Nederland)
Bedrijfsnaam: Eiliny
Product: Vleesvervangers op basis van ei

4. Alex Klein (Nederland)
Bedrijfsnaam: Flammkuchen
Product: Food concept uit de Elzas

5. Konstantin Filtschew (Duitsland)
Bedrijfsnaam: Freefii
Product: Wifi-concept in Duitse horecagelegenheden

6. Winfried van Roessel (Nederland)
Bedrijfsnaam: Friet Filter
Product: Filter voor friteuses

7. Ismail Curneyt Oktay (Verenigd Koninkrijk)
Bedrijfsnaam: Ico Catering
Product: Honeyspoon

8. Loek van Rooij (Nederland)
Bedrijfsnaam: Leroy Holland
Product: Waterfles met LED-verlichting

9. Michel Andeweg (Nederland)
Bedrijfsnaam: Inscentives Europe
Product: Design bedrijfsgeur concept

10. Henk Prenger (Nederland)
Bedrijfsnaam: Miracle Ice
Product: Binnen 2-3 minuten ijs maken in de Ice Pan

11. Rutger Bremer (Nederland)
Bedrijfsnaam: Momice
Product: Mobiele website voor evenementen

12. Lars Jonker (Nederland)
Bedrijfsnaam: Oaky
Product: Web-applicatie voor hotels

13. Igor Sleuwaegen (België)
Bedrijfsnaam: RestOCheck
Product: Applicatie en dashboard om gasttevredenheid te meten en managen

14. Dirk Roswandowicz (Duitsland)
Bedrijfsnaam: Screenrent
Product: Verhuur van (LED)schermen

15. Jeannine Sok (Nederland)
Bedrijfsnaam: Sok Organisatie
Product: Gastologie Bordspel

16. Sven Henningsson (Zweden)
Bedrijfsnaam: Stabletable
Product: Zichzelf stabiliserende tafels

17. Stephan Di Gallo (Zwitserland)
Bedrijfsnaam: Tuck-Tuck
Product: Mobiel catering concept

18. Ad Pfennings (Nederland)
Bedrijfsnaam: V2C Gin
Product: Dutch Gin

19. Michiel Savelsbergh (Duitsland)
Bedrijfsnaam: Variosmart
Product: Running water everywhere

20. Richard van Leest (Nederland)
Bedrijfsnaam: Winestep
Product: Winetrade & promotion platform for professionals


Meer lezen over de Columbus Trophy? Klik hier!

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread Coronacrisis
Utrechtse horecaondernemers: "De run op de horeca blijft uit"

We zijn nu drie dagen onderweg sinds de 'heropening' van de horeca. Tijd om horecaondernemers te bezoeken en te vragen naar de ervaringen met het ondernemen met coronabeperkingen en de verwachting voor de toekomst. In Utrecht bezochten we daarom verschillende horecaondernemers en voelden vooral het ...

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de CaféKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Achtergronden Rotterdam
Baker&Moore lanceert TO GO picknickservice 'Baker's Box'

Baker&Moore, gevestigd op de Westblaak mag vanaf 1 juni net als de rest van de Nederlandse horeca haar deuren eindelijk weer openen. Tijdens de lockdown is er hard gewerkt aan een nieuw concept. Deze week lanceerde de heer Bakker (eigenaar Baker&Moore) het gloednieuwe concept, genaamd 'B...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: