Kalfsburger

1 januari 2016 | Jorien Slager

Ingrediënten (voor 4 personen)

500 gram kalfsgehakt
4 burgerbroodjes met sesam
1 ui
1 theelepel grove mosterd
1 theelepel paprikapoeder
2 eieren
3 eetlepels paneermeel
1 eetlepel fijngehakte bladpeterselie
1 eetlepel worcestersaus
Zout naar smaak
Peper uit de molen
4 eetlepels chilisaus
Olijfolie om te bakken
2 gele paprika’s
3 tomaten
1 rode ui
¼ komkommer
Gehakte peterselie

Bereiding

Doe het gehakt met een gepelde ui, mosterd, paprikapoeder, eieren, paneermeel, peterselie en worcestersaus in een kom en breng op smaak met zout en peper. Maakt van het mengsel 4 burgers en laat 30 minuten staan. Was de paprika’s en rooster ze onder een hete grill. Laat ze vervolgens afkoelen, pel ze en snijd ze in reepjes. Was daarna tomaten en snijd ze in plakjes. Pel vervolgens de ui en snijd deze in ringen. Was de komkommer en snijd in plakjes. Halveer de broodjes dwars en leg ze elk circa 30 seconden met het snijvlak naar onder in een pan. Haal ze er daarna uit. Verhit wat olie in de pan en braad de burgers circa 3 minuten aan beide kanten. Besmeer de onderste helft van elk broodje met chilisaus. Leg de komkommer en paprika erop en daarop de burgers. Verdeel de tomaten en uien daar weer overheen en bestrooi met peterselie. Leg daarna de bovenste helften van broodjes erop.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Video
Op Reportage: Panino di Pino

Simone Prestifilippo is samen met haar man Michael eigenaar van de lunchroom Panino di Pino. Panino di pino is een lunchroom waar de moderne Italiaanse sfeer samen met de heerlijke broodjes, Pasta’s en sorbetijs in het centraal staat. Panino di Pino is opgericht door de schoonvader van Sim...

Personalia Fastservice
Domino's krijgt Nederlandse CEO voor Europa

Domino's Pizza Enterprises Limited (ASX: DMP), moederorganisatie van Domino’s pizza Nederland publiceerde deze week haar halfjaarcijfers. In Europa realiseerde Domino’s een sterke omzetgroei van +9,4% tot €382,8m (+5,0% SSS) en een EBITDA €29,4m (+15,6%). Daarnaast opende D...

Video
Op Reportage: Het nieuwe Olivier

Brasserie Olivier in Bilthoven is met haar 37 jaar een van de oudste eetgelegenheden in het dorp. Sinds een half jaar is Olivier verhuisd naar een nieuwe locatie. En daar horen veranderingen bij. Eigenaresse Myrna Janssen vertelt trots haar verhaal. ‘’We zijn verhuisd naar de meest ce...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: