Jurylid Lindner: "Dringen aan de top"

20 augustus 2013 |
Jurylid Lindner: "Dringen aan de top"<

De vijf genomineerde broodjes om het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2013 zijn bekend. Ook dit jaar lag het niveau van de inzendingen ontzettend hoog. Juryvoorzitter en hoofdredacteur van vakblad Lunchroom, Frank Lindner, zegt in een reactie: "Het is dit jaar meer dan ooit dringen aan de top."

Begaan
De redactie kreeg de afgelopen tijd vele tientallen inzendingen binnen. Het ene broodje nog mooier en vernieuwender dan het andere. "We hadden dit jaar een ontzettend sterk deelnemersveld", vertelt Lindner. "Meer dan ooit scoorden heel veel broodjes heel erg goed. Het is goed om te zien dat lunchrooms en dagzaken zo begaan zijn met deze vakwedstrijd."

Opmerkelijk
De jury viel dit jaar tijdens de eerste selectieronde een aantal dingen extra op. Zo werd er veel gewerkt met ciabattabrood en zijn in menig broodje (als beleg of garnering) pijnboompitjes verwerkt. Vis wordt momenteel sterk gepromoot, maar tussen de ingezonden broodjes zaten er slecht een handjevol met vis en/of schelp- en schaaldieren. Dat er in de finale twee broodjes zitten met veel of alleen maar groenten verbaast Lindner niet. "Groenten zijn hot, en vega is niet vies!"

Finaleronde
De komende tijd zal een vakjury anoniem de kanshebbbers bezoeken en een eindoordeel vellen. Op donderdag 7 november tussen 12.00 en 13.00 uur wordt de winnaar bekend gemaakt. Een afvaardiging van vakblad Lunchroom zal dan onder leiding van Frank Lindner met de schaal en de award op de stoep staan van de winnende lunchroom.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Achtergronden Fastservice
Bagels & Beans zoekt bagelbazen

Bagels & Beans houdt dinsdag 3 maart in Alphen aan den Rijn een franchise informatieavond voor aankomende 'bagelbazen'. Wie droomt van een eigen zaak komt hier alles te weten over het runnen van een Bagels & Beans. Bagels & Beans is op zoek naar bagelbazen in Amsterdam, Maastr...

Vlees Marketing
Nationale Week Zonder Vlees is een feit

Halverwege maart is het weer zo ver: de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland gaat dan weer van start. Dit evenement is van 9 tot en met 15 maart aan de gang. Veel mensen proberen tijdens deze week geen vlees te eten of in plaats van vlees, vegetarisch te koken. Het doel van dit evenement is om m...

Interieur
"Wij hebben vier barista's in dienst"

Niets is belangrijker dan de goede koffie bij lunchroom Proeverz in Gorinchem. Wim van Willigen, eigenaar van Proeverz: ‘’De mensen gaan vaak naar de vakman of de vakvrouw voor een goed product. Wij van Proeverz staan bekend om onze echte koffie. We hebben dan ook niet voor niks vier bar...

Lunchroom
Ontdekken en genieten: Op wereldreis bij De Ontdekking [video]

Op de hoek van de altijd levendige Voorstraat in Utrecht bevindt zich lunchroom De ontdekking, die je in gedachten even meeneemt naar een ander land. Onder het genot van een Braziliaanse koffie of Arabic-night smoothie, word je even weggetrokken uit de dagelijkse sleur. De Ontdekking zorgt voor e...

Lunchroom Interview
"Ze worden hier echt in hun kracht gezet"

De mooie en speciale samenwerking tussen begeleider en cliënt medewerker is uitermate uniek. De Postkamer is een Grand Café gelegen in het hartje van Nijkerk waar gemotiveerde cliënten begeleid en ondersteund worden door zorgorganisatie Careander. De zaak waar Henriette Eleveld als ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: