Jurylid Lindner: "Dringen aan de top"

20 augustus 2013 |
Jurylid Lindner: "Dringen aan de top"<

De vijf genomineerde broodjes om het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2013 zijn bekend. Ook dit jaar lag het niveau van de inzendingen ontzettend hoog. Juryvoorzitter en hoofdredacteur van vakblad Lunchroom, Frank Lindner, zegt in een reactie: "Het is dit jaar meer dan ooit dringen aan de top."

Begaan
De redactie kreeg de afgelopen tijd vele tientallen inzendingen binnen. Het ene broodje nog mooier en vernieuwender dan het andere. "We hadden dit jaar een ontzettend sterk deelnemersveld", vertelt Lindner. "Meer dan ooit scoorden heel veel broodjes heel erg goed. Het is goed om te zien dat lunchrooms en dagzaken zo begaan zijn met deze vakwedstrijd."

Opmerkelijk
De jury viel dit jaar tijdens de eerste selectieronde een aantal dingen extra op. Zo werd er veel gewerkt met ciabattabrood en zijn in menig broodje (als beleg of garnering) pijnboompitjes verwerkt. Vis wordt momenteel sterk gepromoot, maar tussen de ingezonden broodjes zaten er slecht een handjevol met vis en/of schelp- en schaaldieren. Dat er in de finale twee broodjes zitten met veel of alleen maar groenten verbaast Lindner niet. "Groenten zijn hot, en vega is niet vies!"

Finaleronde
De komende tijd zal een vakjury anoniem de kanshebbbers bezoeken en een eindoordeel vellen. Op donderdag 7 november tussen 12.00 en 13.00 uur wordt de winnaar bekend gemaakt. Een afvaardiging van vakblad Lunchroom zal dan onder leiding van Frank Lindner met de schaal en de award op de stoep staan van de winnende lunchroom.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Drinks trends
Consument kiest voor bewustere drinks sinds de lockdown

Met dank aan de crisis waarin we ons nog steeds begeven, maken consumenten steeds bewustere keuzes. Maar hoe uiten de consumententrends van nu zich eigenlijk? Het is niet gek te concluderen dat de afgelopen periode en de situatie waarin we ons bevinden diepe sporen hebben achtergelaten. Niet alleen ...

Coronacrisis
Hellendoornse lunchroom dicht vanwege corona

De Hellendoornse Lunchroom Lorkeers is sinds maandag gesloten, meldt Tubantia. Een personeelslid werd positief getest op corona. De eigenaresse en vier personeelsleden kregen van de GGD te horen dat zij tien dagen in thuisquarantaine moeten. Het personeelslid zat al langere tijd ziek thuis, waarn...

Nice 'n Easy
Convenience: is het eigenlijk wel gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en etikettering bij het Voedings...

Branded Content Nice 'n Easy
Unieke horeca op Strijp-S, welkom in Blok 63-S

Bram van Uden: “Parkeren doe je voor de deur of dichtbij op P De Hoek. Blok 63-S vind je op 5 minuten loopafstand van station Strijp-S, het Klokgebouw of het PSV-stadion. Hier beleef je de energie en open sfeer van het culturele en creatieve hart van Eindhoven. Gewoon lekker eten, gezelligheid...

Food Amsterdam
De nieuwe high tea ervaring op een bijzondere plek

Hoewel het heerlijke nazomerzonnetje zich nog even van zijn beste kant laat zien, is de herfst alweer in aantocht. Dat heeft natuurlijk ook zijn voordelen. Wie herfst zegt, zegt high tea! Lekker naar binnen, de kachel een standje hoger, een dampende kop thee voor je neus en urenlang tafelen en klets...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: