Jaren 30 herleven in Brasserie Waalhaven

12 mei 2014 |
Jaren 30 herleven in Brasserie Waalhaven<

Op 10 mei is het precies 74 jaar geleden dat in Rotterdam de toenmalige luchthaven Waalhaven in Rotterdam werd gebombardeerd in de Tweede Wereldoorlog. Op dit moment
wordt er hard gewerkt aan de bouw van Brasserie Waalhaven, een nieuw restaurant dat is gebaseerd op het café/restaurant Waalhaven dat in de dertiger jaren op de toenmalige luchthaven in het havengebied Waalhaven stond. De Brasserie is gelegen op een unieke locatie met uitzicht op de start- en landingsbaan van Rotterdam The Hague Airport, en wordt een bijzondere plek om te lunchen, dineren en/of een feest te organiseren.

Opening
Naar verwachting opent het nieuwe restaurant in augustus haar deuren voor het publiek. Vooruitlopend hierop nodigt Brasserie waalhaven op zondag 29 juni van 12.00 uur tot 15.00 uur een ieder uit die beschikt over verhalen of attributen uit de tijd dat het originele gebouw in gebruik was (1920-1940). Deze objecten worden gebruikt voor een speciale tentoonstelling ter gelegenheid van de officiële opening van Brasserie Waalhaven na de zomer. Voor meer informatie: www.brasseriewaalhaven.nl.

Over Brasserie Waalhaven
Gelegen op een unieke locatie met uitzicht op de start- en landingsbaan van Rotterdam The Hague Airport, wordt Brasserie Waalhaven een bijzondere plek om te lunchen, dineren en/of een feest te organiseren. De ruime parkeergelegenheid voor de deur en de goede bereikbaarheid vanaf de nabijgelegen snelwegen, maken van de brasserie een geliefde uitvalsbasis waar men gedurende de hele dag een drankje kan nuttigen en waar doorlopend (zaken)lunches en intieme diners kunnen plaatsvinden. Met het grote terras en het goede uitzicht op de vliegtuigen en de aangrenzende kinderspeeltuin, staat een bezoek aan Brasserie Waalhaven tevens garant voor een gezellig uitje met het gezin. Het gebouw is een replica van café-restaurant Waalhaven dat in de dertiger jaren op de toenmalige luchthaven in het havengebied Waalhaven stond. Brasserie Waalhaven biedt een uitnodigende ambiance, met een eerbetoon aan het verleden, en is hiermee een mooie aanvulling op het bestaande aanbod van horeca-etablissementen in Rotterdam en omgeving.

Oproep spullen/herinneringen 1920-1940
Brasserie Waalhaven nodigt op zondag 29 juni van 12.00 uur tot 15.00 uur een ieder uit die beschikt over verhalen of attributen uit de tijd dat het originele gebouw in gebruik was (1920-1940). Deze mensen krijgen dan tevens een sneak preview van Brasserie Waalhaven. Tijdens de officiële opening na de zomer worden de verzamelde objecten in de Brasserie tentoongesteld als eerbetoon aan het verleden. Meer informatie volgt op www.brasseriewaalhaven.nl en www.facebook.com/brasseriewaalhaven. Het adres van Brasserie Waalhaven is Malpensa baan 3 op Rotterdam The Hague Airport.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Koffie & thee Achtergronden
Starbucks vraagt teveel voor plantaardige melk

Als je bij Starbucks een cappuccino met havermelk bestelt betaal je 70 cent extra. Dit botst met hun eigen klimaatdoelstellingen, want de milieu-impact van plantaardige melk is gemiddeld meer dan de helft lager dan die van koemelk. ProVeg verzoekt daarom de toeslag op plantaardige melk te laten vall...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Interview
Zus&Zus: eigentijdse lunchroom in Barneveld [video]

Zus&Zus is een kleine lunchroom gevestigd op het Dijkje in Barneveld. Het is opgericht door de twee zussen Dynande en Sharissa. Nadat Dynande haar opleiding tot banketbakker had afgerond en Sharissa haar baan in de zorg had opgezegd, besloten de twee hun passie voor bakken te volgen. Na een jaar...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: