Jambon beurre in plaats van Big Mac index

20 oktober 2009
Jambon beurre in plaats van Big Mac index

De Big Mac index in Frankrijk? Liever niet natuurlijk, beweren chauvinistische Fransen. Wereldwijd wordt de prijs voor een Big Mac hamburger als de leidraad gebruikt om prijsverschillen, verschillen in inkomens, rijkdom en armoede met elkaar te vergelijken. In Frankrijk heeft men dit jaar de Jambon-Beurre index in het leven geroepen. De prijs voor een stuk stokbrood belegd met boter en rauwe ham is de Franse tegenhanger van de Big Mac index.

Door van overal vandaan de prijs van dit populaire broodje in Frankrijk te verzamelen wil men proberen de verschillen in levensstandaard tussen Franse steden en het platteland in kaart te brengen. Ook voor veel bedrijven en toeleveranciers die actief zijn in de Franse 'out of home' markt is de nieuwe index handig. Zij kunnen zo prijs- en bedrijfsstrategieën vaststellen door net onder of net boven de gemiddelde prijs van een 'jabon beurre' te gaan zitten. Ook kan men de prijzen straks op regionaal en departementaal niveau vastzetten of juist laten verschillen.

~Lunchroom, Frank Lindner~

"*Stuur door...*":mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20op%20Lunchroom.nl&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20Lunchroom.nl%0A%0Ahttp://www.lunchroom.nl/nieuws/jambon-beurre-in-plaats-van-big-mac-index/

:mailto:?SUBJECT=Abonneren%20op%20de%20gratis%20nieuwsbrief%20van%20Lunchroom.nl&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20de%20nieuwsbrief%20van%20Lunchroom.nl,%20een%20tweewekelijkse%20gratis%20nieuwsdienst.%20Schrijf%20u%20nu%20in%20via%20deze%20link.%0A%0Ahttp://www.lunchroom.nl

Overig nieuws