Ischgl is culinaire hotspot

5 januari 2015 |
Ischgl is culinaire hotspot<

De gerenommeerde gastronomische gids Gault Millau bekroont Ischgl tot ‘culinaire hotspot in de Alpen’. Vier restaurants, met negen ‘Hauben’
(koksmutsen) in totaal, zijn te vinden in de populaire wintersportbestemming in de Paznaun regio. De 26 jarige Benjamin Parth van restaurant ‘Stüva’ in hotel Yscla, onderscheiden met drie koksmutsen, behoort zelfs tot de beste chefs van Oostenrijk. Het wintersportdomein biedt wintersporters een ruime keuze van bergrestaurants op de pistes tot sterrenrestaurants in het dorp.

Mekka
De meest invloedrijke restaurantgids ‘A la Carte’ van Gault Millau beschrijft de vakantieregio Paznaun-Ischgl (Tirol) niet voor niets als het ‘culinaire mekka in de Alpen’. Zo vinden gasten op de piste van de Idalp het ‘Alpenhaus’. Dit stijlvol ingerichte piste-restaurant heeft naast een selfservice restaurant op de begane grond, een VIP-lounge met zonneterras op de eerste verdieping. Hier kunnen gasten zich, in alle rust en met veel privacy, ontspannen na een ochtend op de piste. Iets hoger gelegen, vinden gasten het spectaculaire bergrestaurant ‘Pardorama’. Deze ‘luxe ski logde’ met staal- en glasconstructie heeft eveneens een à la carte en een selfservice restaurant. Naast een Italiaanse koffie in de espressobar of een goed glas wijn in de wijnbar, hebben gasten in het dorp een ruime keuze aan restaurants van sterrenniveau.

Oordeel
De jonge local Benjamin (Benny) Parth van restaurant ‘Stüva’ in hotel Yscla, die al eens werd verkozen tot jongste chef van het jaar, draagt hierin zeker bij. In de Gault Millau 2015-editie wordt hij gewaardeerd met drie koksmutsen, 17 punten. Hij wist critici in te pakken met zijn inzet, gevoel voor passende smaken, subtiele tonen en liefde voor zijn presentatie die tot in het kleinste detail klopt. Ook Martin Sieberer, van restaurant Paznauner Stube in Hotel Trofana Royal kreeg met drie koksmutsen en 17 punten, wederom erkenning voor zijn subtiele samenspel van lekkernijen, gebruik van regionale producten en klassiekers zoals de ‘Paznauner Schafl’.

Gastronomische verwennerij ervaren gasten in de Slossheren-Stube van Schlosshotel Romantica (twee Hauben, 16 punten). In de authentieke Tiroler stube is slechts plek voor zes tafels. Hier serveert de jonge chef Gunther Döberl creatieve gerechten uit de regionale keuken met een internationale touch. Het nieuwe sushi restaurant Lucy Wang in Ischgl heeft van Gault Millau één Haube, 14 punten ontvangen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020

Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020 op de Horecava. Zij won tijdens de Horecava met haar creatie 'Tosti by Melissa' de eerste prijs van de vakjury. Melissa de Kolk werkt bij Kwalitaria Lekkerrr by Amersfoort. De voorzitter van de proefjury, Steven Strijbosch (CityGuys), wa...

Awards
Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020

Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Beef & Tabouleh' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Ferry werkt bij Eurest Catering uit Amsterdam. De voorzitter van de proefjury, Michael Simon, prees het winnende gerecht met name...

Awards Fastservice
Fresh2Go Sushi voor vijfde keer uitgeroepen tot beste bezorgrestaurant

Tijdens de zesde editie van de Thuisbezorgd.nl Awards is Fresh2Go Sushi opnieuw uitgeroepen tot het beste restaurant uit meer dan 8.000 restaurants in heel Nederland. Thuisbezorgd.nl heeft ook de winnaars per stad en per categorie bekendgemaakt en zet hiermee de beste presterende restaurants in elke...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: