Interview: Lotte en Loes de Vos

22 november 2011 |
Interview: Lotte en Loes de Vos<

Lotte en Loes de Vos namen direct na hun studie een besluit waarmee ze hun carrièrepad helemaal omgooiden. In plaats van een ‘gewone baan’ kozen de zusjes voor een eigen lunchroom in het centrum in Amsterdam. Iedere gast die aankomt in de prachtige glazen ruimte boven winkelcentrum Kalvertoren reageert met: “Wow, ik wist niet dat hier zo’n gave zaak zat.”

Winkelcentrum Kalvertoren dateert uit 1997. Tijdens de bouw werd een horecagelegenheid op de bovenste etages gerealiseerd. Tot de overname door de zusjes De Vos in 2009 heeft hier een bruin café gezeten. Loes: “De vorige uitbater had de boel laten versloffen. Er was veel stuk, het café viel haast van ellende uit elkaar en het was er vies.” Lachend: “Ook het eten. De kaart hebben we direct met hulp van een professionele kok van onze compagnon aangepast. Wij hebben geen van beiden een koksdiploma.”

In 2010 kozen de zussen samen met hun zakenpartner voor een ingrijpende renovatie. Anno 2011 zoeft de lift in het winkelcentrum naar een moderne en strakke lunchroom op de derde en vierde etage. Gasten hebben hier rondom een prachtig uitzicht over de Amsterdamse binnenstad.
“We zijn ‘easy going’, toegankelijk en dé plek voor een snelle en kwalitatief goede lunch”, legt Lotte uit. “We zijn jong, maar zonder pretenties. Blue is toegankelijk voor een breed publiek. Er komen veel mensen uit Amsterdam en natuurlijk veel toeristen. Iedereen die ons niet kent, is verbaasd dat hier zo’n leuke lunchroom zit. Er komen dan ook steeds meer mensen terug bij Blue.”

"Lees het volledige interview in dit nummer van Lunchroom":http://www.lunchroom.nl/blad/20/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Video
Op Reportage: Panino di Pino

Simone Prestifilippo is samen met haar man Michael eigenaar van de lunchroom Panino di Pino. Panino di pino is een lunchroom waar de moderne Italiaanse sfeer samen met de heerlijke broodjes, Pasta’s en sorbetijs in het centraal staat. Panino di Pino is opgericht door de schoonvader van Sim...

Personalia Fastservice
Domino's krijgt Nederlandse CEO voor Europa

Domino's Pizza Enterprises Limited (ASX: DMP), moederorganisatie van Domino’s pizza Nederland publiceerde deze week haar halfjaarcijfers. In Europa realiseerde Domino’s een sterke omzetgroei van +9,4% tot €382,8m (+5,0% SSS) en een EBITDA €29,4m (+15,6%). Daarnaast opende D...

Video
Op Reportage: Het nieuwe Olivier

Brasserie Olivier in Bilthoven is met haar 37 jaar een van de oudste eetgelegenheden in het dorp. Sinds een half jaar is Olivier verhuisd naar een nieuwe locatie. En daar horen veranderingen bij. Eigenaresse Myrna Janssen vertelt trots haar verhaal. ‘’We zijn verhuisd naar de meest ce...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: