Inspiratie op HORECA 2011

1 november 2011 |
Inspiratie op HORECA 2011<

Op 14 & 15 november 2011 staat Autotron Rosmalen in het teken van de (Brabantse) horecavakbeurs. Een vakbeurs waar u tegelijkertijd kunt proeven, ontmoeten en natuurlijk gewoon zaken kunt doen. Aanmelden duurt minder dan een minuut en kan via deze link. De aanwezigheid van vertrouwde gezichten, maar ook nieuwe partijen die het platform voor de lokale horecasector hebben ontdekt, zorgen voor een complete branche update. Met een uitgebreid aanbod van exposanten op het (speciaal) bierenplein, De Proefcorner en de aanwezigheid van VIP’s Pim Haaksman en Jeroen van Oijen maken een bezoek meer dan de moeite waard!

Neem zelf de proef op de som
De Proefcorner is een speciaal ingericht culinair plein waar u in de gelegenheid bent uw zintuigen te prikkelen met de laatste innovaties en smaken in het voedingsaanbod. Deelnemende partijen op De Proefcorner zijn onder andere Lamb Weston, De Wild & Gevogelte Groep, Italia4You, Sapor Soghati, Excellent AGF, Boogaard International BV, KPH Kipspecialiteiten en Abts Tönissteiner. Door de aanwezigheid van verschillende smaakmakers met uiteenlopende specialiteiten worden vele facetten vertegenwoordigd. Neem zelf de proef op de som en probeer biologische producten, wild en gevogelte, Italiaanse producten, maar ook de nieuwste drankjes.



Keukenhelden op HORECA 2011
Pim Haaksman, wie kent hem niet? Bekend van onder andere de televisieprogramma's Overkoken en Culinaire Beterweter. Op maandag 14 november neemt deze komische topkok u mee op een culinaire ontdekkingsreis en presenteert hij zijn kennis en kunnen in zijn demonstratie ‘Amusante Amuses’. Met onder meer producten van Silletti en Van Olphe Viande Select bereidt Pim de lekkerste gerechten.



Topkok Jeroen van Oijen
Op dinsdag 15 november laat topkok Jeroen van Oijen, bekend als gastronaut bij het Culiversum, de jaren tachtig weer tot leven komen. Volgens hem zijn kwaliteit en onderscheidend vermogen de twee belangrijkste aspecten om succesvol te zijn in de huidige (horeca) markt. In zijn demonstraties wil hij een statement maken over een nieuwe attitude in de keuken. ''Creativiteit is de basis voor een beter rendement, naast de verhoging van het werkgenot. Een goede designer gaat uit van de uiteindelijke gebruiker, denkt na over de herkomst van zijn materialen en wat voor nieuwe technieken er kunnen worden toegepast.'' Aan de hand van live voorbeelden laat Jeroen van Oijen enkele bijzondere designmethoden zien met als uitgangspunt de klassiekers uit de gastronomie van de jaren tachtig: rauwkost/crudité, tomatensoep, garnalencocktail, draadjesvlees en de dame blanche.



Het (speciaal) bierenplein
Op het (speciaal) bierenplein presenteren brouwers en distributeurs zich uniform op een speciaal voor hen ingericht ontmoetingsplein. Bezoekers kunnen hier (speciaal)bier proeven van onder meer: Duvel Moortgat, Brouwerij Ter Dolen, De Budelse Brouwerij, Brouwerij Lindemans, Brouwerij Sint Christoffel, Brouwerij/Brasserie Van Honsebrouck, Multi Bier, Brouwerij Gruut, Brasserie Des Géants en Special Beer Service. Ook is De Man van Drank ’s-Hertogenbosch weer van de partij met een ruime keuze aan (speciaal)bier! Naast brouwers en distributeurs van (speciale) bieren kunnen bezoekers wijn proeven bij Wijnkoperij La Persistance, S.C.S. Exclusive Wines en Baeten Vinopolis.

Het Horeca- en Kennisplein
Op het Horeca- en Kennisplein worden op zowel 14 als op 15 november verschillende workshops en lezingen gegeven. U kunt gratis aanschuiven bij presentaties van onder andere Syntens, Hutten Catering en Spronsen & Partners. Zij zullen tips en adviezen geven hoe de ondernemer succesvol kan zijn in de huidige (horeca) markt.

Om snelle veranderingen in de huidige (horeca) markt bij te blijven, is het belangrijk om deze markt op een andere manier te benaderen. Sleutelwoorden zijn: tijdig actie ondernemen, aanpassen en kansen grijpen. Maar hoe? Een adviseur van Syntens geeft in de workshop ‘Innoveren door slimmer te werken’ praktische tips voor het besparen van kosten en het genereren van nieuwe omzet. Ook één van Brabants meest gerenommeerde en succesvolle ondernemers, Bob Hutten, geeft een lezing op HORECA. Hij zal zijn ervaring en expertise toepassen in zijn lezing over ‘Succesvol Ondernemerschap’. Spronsen & Partners licht toe hoe een onderneming samenwerkingsverbanden aan kan gaan met andere bedrijven om free publicity te creëren.

DE HORECA QUIZ!
Deze quiz is een uitdaging voor de slimme horecaondernemer. Met trots presenteert organisator easyFairs in samenwerking met Media Tools de befaamde horeca quiz. Een quiz voor de pientere horecaondernemer die wel van een uitdaging houdt. Presentator Tony van de Laar brengt pittige onderwerpen aan het licht en test ondertussen uw algemene horecakennis. Voor de slimste horeca ondernemers zijn er natuurlijk mooie prijzen te winnen.

Het volledige programma inclusief tijden, een compleet overzicht van de deelnemers, uw gratis bezoek en overige informatie vindt u terug op: www.easyFairs.com/HORECA-NL

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Opening
Food & Wine bar Pierre Par CP gerestyled [foto's]

Op dinsdag 6 augustus opende food & wine bar Pierre par CP aan de Denneweg in Den Haag opnieuw haar deuren na een grote make over. Interieurontwerper Jeroen Smeele restylde de zaak in het hart van de Zuid-Hollandse hoofdstad. Met een bijzondere kaart maakt eigenaar Joey de Kruijf, samen met b...

Economie
Horeca telt veel snelgroeiende bedrijven

In 2018 waren er voor het eerst meer dan 10 duizend snelgroeiende bedrijven. Dit is 20 procent meer dan het vorige record uit 2017 toen er bijna 8 500 snelle groeiers waren. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over snelgroeiende bedrijven. Een bedrijf is een snelle groeier als het aanta...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: