Insecten op menukaart Princess

23 januari 2015 |
Insecten op menukaart Princess<

De groeiende vraag naar biologisch vlees en verantwoorde vis groeit enorm. Supermarkten, slagers en restaurants spelen hier enthousiast op in. Er zijn
diverse keurmerken gelanceerd, om de producten op een goede
manier te kwalificeren.

Tekort aan biologische producten
Het bekende tekort aan biologische producten komt steeds dichterbij. Als de hele wereld per morgen biologisch zou gaan eten, hebben wij minimaal 5 x de oppervlakte van de aarde nodig om het vlees, vis, fruit en groenten te kunnen verbouwen. Grond en aandacht kosten geld, de producten worden erg duur.

Insecten zijn voedzaam
Veel insecten zijn ontzettend voedzaam en gezond. Insecten zitten vol met proteïnes en vitamines en zijn veel minder milieubelastend dan bijvoorbeeld rundvlees (het kweken van insecten kost bijvoorbeeld 10 x minder oppervlakte dan het fokken van koeien). Doordat insecten boordevol energie zitten, heeft het menselijk lichaam relatief maar een kleine hoeveelheid nodig om te kunnen functioneren.

Princess
Lize Assink, diëtiste van Princess Hotel Collection, durft het precies hierom aan om insecten op de menukaart te zetten van Smaakmakers Restaurants. ‘Het is eigenlijk zonde om deze gezonde en bovenal ook lekkere voeding niet te gebruiken’ aldus Assink. Op de, deze week gelanceerde, menukaart staat voor het eerst een dessert met daarin insecten; een Trifle van hangop met gekarameliseerde Buffalo worm, kaneelappel, gedroogde pruimen en een crumble van noten.

Erg blij
Princess Hotel Collection verklaart erg blij te zijn met voeren van dit nieuwe gerecht. ‘In de toekomst zal het eten van insecten meer common sense worden’ aldus Tim Vissers. ‘Wij lopen graag voorop als het gaat om trends, waardoor wij het hebben aangedurfd om hiermee van start te gaan’.

Meer inhoudelijke informatie over insecten als Superfood? Lees de blog van de diëtiste van Princess:
http://www.princesshotelcollection.com/nl/health-blog/insecten-het-nieuwe-superfood.html
Over Princess Hotel Collection:
Princess Hotel Collection is een splinternieuwe hotelketen in Nederland, waarbij een nadrukkelijke focus ligt op transparantie en value for money voor zowel de franchisee als de gast. Per 1 juli behoren 7 hotels tot deze keten, te weten; Princess Hotel Loosdrecht / Amsterdam, Princess Hotel
Amersfoort, Princess Hote Epe, Princess Hotel Beekbergen / Apeldoorn, Princess Hotel de Wipselberg, Princess Hotel Victoria en Princess Hotel Dorhout Mees.

In de hotels worden zowel zakelijke als particuliere gasten ontvangen die heerlijk willen ontspannen. De locaties van de hotels variëren van Loosdrecht met zijn vele watersportmogelijkheden, tot aan Amersfoort en de bosrijke omgeving van De Veluwe.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Opening
Food & Wine bar Pierre Par CP gerestyled [foto's]

Op dinsdag 6 augustus opende food & wine bar Pierre par CP aan de Denneweg in Den Haag opnieuw haar deuren na een grote make over. Interieurontwerper Jeroen Smeele restylde de zaak in het hart van de Zuid-Hollandse hoofdstad. Met een bijzondere kaart maakt eigenaar Joey de Kruijf, samen met b...

Economie
Horeca telt veel snelgroeiende bedrijven

In 2018 waren er voor het eerst meer dan 10 duizend snelgroeiende bedrijven. Dit is 20 procent meer dan het vorige record uit 2017 toen er bijna 8 500 snelle groeiers waren. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over snelgroeiende bedrijven. Een bedrijf is een snelle groeier als het aanta...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: