Infomiddagen duurzame vis in de horeca

9 maart 2010 |
Infomiddagen duurzame vis in de horeca<

Onlangs startten een aantal partijen de campagne 'Duurzame vis op de kaart'. Voor ondernemers en koks in de horecabranche staan nu een aantal gratis bijeenkomsten op de agenda om meer te weten te komen over deze campagne. De actie heeft als doel meer duurzame vis op de menukaarten van Nederlandse horecagelegenheden te krijgen. Tijdens de informatiebijeenkomsten komen horecaondernemers meer te weten over de campagne en men hoort tevens wat de voordelen zijn van deelname.

Voorwaarden
De campagne houdt onder meer in dat horecagelegenheden zich laten certificeren voor het MSC-keurmerk, dat het assortiment voor minimaal dertig procent uit vis uit de groene kolom van de VISwijzer en/of MSC-gecertificeerde vis bestaat, dat er in de periode mei tot september minimaal een gerecht met vis met het MSC-keurmerk op de kaart staat en dat er geen ernstig bedreigde soorten zoals paling, blauwvintonijn en zwaardvis worden geserveerd.
Speciaal voor restaurants heeft MSC de mogelijkheid gecreëerd om zich online te laten certificeren. Hierdoor wordt het certificeringsproces sneller en goedkoper.

Gespreide bijeenkomsten
De bijeenkomsten vinden plaats:
maandag 29 maart, 14.00-16.00 uur, Nieuwegein
maandag 12 april, 14.00-16.00 uur, Amsterdam
maandag 19 april, 14.00-16.00 uur, Rotterdam
maandag 26 april, 14.00-16.00 uur, Eindhoven

Aanmelden voor de bijeenkomsten kan via de website van de campagne waar ook aanvullende informatie staat over de campagne en over de online certificering.
Initiators
Partijen die de campagne voeren zijn: Koninklijke Horeca Nederland, het Wereld Natuur Fonds, het Marine Stewardship Counsil, Fishes, de stichting Vis & Seizoenen, Stichting De Noordzee en Euro-Toques.

Foto: Frank Lindner

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Vlees Marketing
Nationale Week Zonder Vlees is een feit

Halverwege maart is het weer zo ver: de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland gaat dan weer van start. Dit evenement is van 9 tot en met 15 maart aan de gang. Veel mensen proberen tijdens deze week geen vlees te eten of in plaats van vlees, vegetarisch te koken. Het doel van dit evenement is om m...

Interieur
"Wij hebben vier barista's in dienst"

Niets is belangrijker dan de goede koffie bij lunchroom Proeverz in Gorinchem. Wim van Willigen, eigenaar van Proeverz: ‘’De mensen gaan vaak naar de vakman of de vakvrouw voor een goed product. Wij van Proeverz staan bekend om onze echte koffie. We hebben dan ook niet voor niks vier bar...

Lunchroom
Ontdekken en genieten: Op wereldreis bij De Ontdekking [video]

Op de hoek van de altijd levendige Voorstraat in Utrecht bevindt zich lunchroom De ontdekking, die je in gedachten even meeneemt naar een ander land. Onder het genot van een Braziliaanse koffie of Arabic-night smoothie, word je even weggetrokken uit de dagelijkse sleur. De Ontdekking zorgt voor e...

Lunchroom Interview
"Ze worden hier echt in hun kracht gezet"

De mooie en speciale samenwerking tussen begeleider en cliënt medewerker is uitermate uniek. De Postkamer is een Grand Café gelegen in het hartje van Nijkerk waar gemotiveerde cliënten begeleid en ondersteund worden door zorgorganisatie Careander. De zaak waar Henriette Eleveld als ...

Lunchroom
Op reportage: La Colline [video]

Nergens in Oss u zo thuis voelen als bij La Colline. Te vinden op d’n heuvel zoals op z’n Brabants gezegd wordt. Wat deze zaak zo bijzonder maakt: “La Colline is de woonkamer van Oss geworden waar alle inwoners uit alle woonwijken van Oss welkom zijn”, zegt verantwoordelijke ...

Opening Rotterdam
Maritiem museum gooit het roer om met eigen horeca

Het Maritiem Museum Rotterdam opent een gloednieuw café op zaterdag 22 februari. Vanaf dat moment baat het museum zijn horeca zelf uit om de bezoekerservaring nog beter te maken, nadat eind vorig jaar ook de museumwinkel in eigen beheer is genomen. Het café draagt de naam ‘Het La...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: