"Ik ben wel klaar met de crisis"

18 januari 2013 |
"Ik ben wel klaar met de crisis"<

Wordt 2013 dan echt een zwaar jaar voor de horeca zoals velen voorspellen? Lunchroom vroeg het op de Horecava 2013 aan het horecapubliek. Verrassende antwoorden!

Nieuwe horecazaken blijven hun deuren openen in 2013. Verrassende concepten treden toe op de markt. Innoveren blijft de sleutel in 2013 en ook nieuwe gerechten en broodjes, sieren de menukaarten van de Nederlandse horeca. Duidelijk is dat de horeca nog lang niet toegeeft aan de negatieve economische voorspellingen. Blijven ondernemen en nieuwe trends en ideeën opdoen; dat is vooral het hoofddoel van het publiek om de beurs te bezoeken.

Horecamensen uit verschillende plekken uit Nederland geven hun visie op 2013.

Ronald de Meyer opent oesterbar



Voor ondernemer Ronald geen crisis. "Ik ben helemaal klaar met de crisis. Voorheen hadden we vier auto's voor de deur en nu maar twee. Over vijf jaar zijn we blij met de crisis. Dan staan we weer met beide benen op de grond. We zijn te verwend", vertelt De Meyer. In Rotterdam gaat hij in maart een nieuw restaurant openen. "Met mijn oesterbar wil ik een breed publiek aantrekken. Oesters hebben nu het imago van exclusief, maar ik wil dat gaan veranderen. Ik wil de eetcultuur nog meer overbrengen naar Nederland en dat kun je bereiken met een oester. Ik ga Nederlanders aan de oester brengen", vertelt hij enthousiast. Naast de oester zal hij ook Spaanse tapas gaan aanbieden. De ontbijttrend, die vooral nog in de grote steden een opmars beleeft, is ook hem niet ontgaan. "Ik ga nu open van 8.00 tot 20.00 uur. Ik ga me ook focussen op het ontbijtmoment." Ronald de Meyer opent in 2013 een nieuwe horecazaak en is volop bezig om zich te onderscheiden in de Nederlandse horeca.

Salissa bedrijfsleider van Sanday's Sandwiches



Al vier jaar werkt Salissa bij Sanday's samdwiches. Zij verwacht voor 2013 geen hommeles voor de lunchmomenten. "Mensen kennen ons nu concept. We hebben geen kleffe benzinebroodjes, en de gast weet dat je ook snel en vers bij ons kunt eten. Het moest een beetje overwaaien uit Engeland, maar die beleving is er nu." De bedrijfsleidster merkt wel dat de wensen van de klant veranderen. "Nu kiezen mensen; of een broodje, of een drankje. Het is niet meer allebei. Je moet daar op inspelen door bijvoorbeeld de styling aan te passen, menu's aanbieden of om bijproducten meer te promoten. Alleen red je het niet."


Meijer al 40 jaar horecaman



Meijer is al 40 jaar werkzaam in de horeca als kelner. "Ik hou van de horeca. Ik doe het werk echt voor mijn plezier. Ik merk wel dat het werk minder wordt. Ik zie daardoor ook bijna geen jonge kelners meer. Ik denk dat 2013 een moeizaam jaar wordt, vooral voor cafés. Er staat zoveel te koop." Het plezier van het werken neemt daarentegen niet af. En met deze instelling blijft de horecaman met een lach nieuwe introducties en inspiratie opdoen op de beurs.

Nationale Lunchroomdag
Meerdere ondernemers gaven aan klaar te zijn met de crisis. Het is vooral de instelling die men uitoefent. Blijven vernieuwen, de trends oppikken en vooral om je heen kijken. Een ding is duidelijk, stil zitten en wachten tot de gast komt, is in ieder geval geen oplossing! Wellicht dat het bezoeken van de Nationale Lunchroomdag op 18 maart 2013 een optie voor u is. Een variatie aan deelnemende partijen vertellen u graag de nieuwste trends en innovaties die voor de lunchroomondernemer van belang zijn. Proeven, workshops, innovaties, tips, presentaties, vakinformatie, trends en kookdemonstraties; het komt allemaal voorbij op de ondernemersdag voor lunchroomhouders. Het thema van dit jaar: 'Haal meer rendement uit uw lunchroom'. Het bezoeken van deze dag is geheel gratis. Houd de website van lunchroom.nl in de gaten; wij informeren u over alle ontwikkelingen, het programma, de deelnemers en de inschrijvingen.
Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread Coronacrisis
Utrechtse horecaondernemers: "De run op de horeca blijft uit"

We zijn nu drie dagen onderweg sinds de 'heropening' van de horeca. Tijd om horecaondernemers te bezoeken en te vragen naar de ervaringen met het ondernemen met coronabeperkingen en de verwachting voor de toekomst. In Utrecht bezochten we daarom verschillende horecaondernemers en voelden vooral het ...

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de CaféKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Achtergronden Rotterdam
Baker&Moore lanceert TO GO picknickservice 'Baker's Box'

Baker&Moore, gevestigd op de Westblaak mag vanaf 1 juni net als de rest van de Nederlandse horeca haar deuren eindelijk weer openen. Tijdens de lockdown is er hard gewerkt aan een nieuw concept. Deze week lanceerde de heer Bakker (eigenaar Baker&Moore) het gloednieuwe concept, genaamd 'B...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: