Houd deze datum vrij!

10 mei 2013 |
Houd deze datum vrij!<

In maart vond alweer de vijfde Nationale Lunchroomdag plaats. Dit jaar toog een tweehonderdtal lunchroomhouders naar Gilze voor een dag vol inspiratie en demonstraties. De kwaliteit
van het bezoekende publiek en van het inhoudelijke aanbod was hoog. Heel hoog. En dat deed me deugd.

Of het nu om oudgedienden of startende ondernemers ging, iedereen wist wel één of meer nuttige punten uit de presentaties en lezingen te halen. Datzelfde gold bij de demonstraties, nieuwe producten en proefsamples die de leveranciers hadden meegebracht en de chefs ter plekke klaarmaakten.

Presentaties NLD
Tijdens de plenaire sessies gaven Odette Hoogland en Jeroen van Hattum van Hostmanship een presentatie met als boodschap: ‘Maak contact met de mensen achter uw gast’. Art Frickus, eigenaar van onderzoeksbureau Conspicuous, gaf een presentatie over het verleiden van gasten. Daarbij betrok hij ook de invloed van muziek en geur. In het Kenniscentrum spraken Mark Tamsma van Horeca Accountancy, Jos Muller van Fastserviceopleidingen en ondergetekende over het halen van meer rendement.

Volgend jaar weer?
Er was meer dan voldoende te proeven en te proberen. Bezoekers leerden latte art in het cappuccinoschuim maken, SVH Meesterkok Angelique Schmeinck maakte bijzonder lekkere sapjes door fruit en verse kruiden te combineren, en er werden nieuwe presentatiemanieren van gerechten uit de doeken gedaan. Mini-hamburgertorentjes, een soepje gecombineerd met een snackje voor het ‘high bite’-moment in de namiddag, croissants gecoat met chocolade en snoepgoed.
Waarom ik in dit voorwoord zo uitgebreid over de Nationale Lunchroomdag schrijf? Omdat u er volgend jaar ook/wederom (doorhalen wat niet van toepassing is) bij moet zijn!

Lekkerste Lunchroombroodje
En het volgende moet ik helemaal niet vergeten. Van 15 mei tot en met 15 augustus kunt u zich inschrijven voor de wedstrijd om het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2013. Hoe en wat? Daarover leest u online, in het vakblad en in de nieuwsbrieven. De uitreiking is op donderdag 7 november 2013 tussen 12.00 en 13.00 uur. Dan valt een delegatie van vakblad Lunchroom binnen bij de winnaar. Deze dag kunt u ook alvast blokken in de agenda!

Het voorwoord van hoofdredacteur Frank Lindner kunt u ook lezen in de nieuwste uitgave van het vakblad Lunchroom. Download hier gratis de editie.
Frank Lindner, hoofdredacteur Vakblad Lunchroom

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interieur
op reportage: Proeverz, Gorinchem

Niets is belangrijker dan de goede koffie bij lunchroom Proeverz in Gorinchem. Wim van Willigen eigenaar van Proeverz: ‘’De mensen gaan vaak naar de vakman of de vakvrouw voor een goed product. Wij van Proeverz staan bekend om onze echte koffie. We hebben dan ook niet voor niks vier bari...

Lunchroom
Ontdekken en genieten: Op wereldreis bij De Ontdekking [video]

Op de hoek van de altijd levendige Voorstraat in Utrecht bevindt zich lunchroom De ontdekking, die je in gedachten even meeneemt naar een ander land. Onder het genot van een Braziliaanse koffie of Arabic-night smoothie, word je even weggetrokken uit de dagelijkse sleur. De Ontdekking zorgt voor e...

Lunchroom Interview
"Ze worden hier echt in hun kracht gezet"

De mooie en speciale samenwerking tussen begeleider en cliënt medewerker is uitermate uniek. De Postkamer is een Grand Café gelegen in het hartje van Nijkerk waar gemotiveerde cliënten begeleid en ondersteund worden door zorgorganisatie Careander. De zaak waar Henriette Eleveld als ...

Lunchroom
Op reportage: La Colline [video]

Nergens in Oss u zo thuis voelen als bij La Colline. Te vinden op d’n heuvel zoals op z’n Brabants gezegd wordt. Wat deze zaak zo bijzonder maakt: “La Colline is de woonkamer van Oss geworden waar alle inwoners uit alle woonwijken van Oss welkom zijn”, zegt verantwoordelijke ...

Opening Rotterdam
Maritiem museum gooit het roer om met eigen horeca

Het Maritiem Museum Rotterdam opent een gloednieuw café op zaterdag 22 februari. Vanaf dat moment baat het museum zijn horeca zelf uit om de bezoekerservaring nog beter te maken, nadat eind vorig jaar ook de museumwinkel in eigen beheer is genomen. Het café draagt de naam ‘Het La...

Interview Ondernemen
Reportage: Restaurant Bij Goes

Bij Goes is gevestigd op een bedrijventerrein in De Meern. Geen normale lunchroom in de stad dus, maar vooral zakelijk gericht. De werknemers van deze bedrijven kunnen tijdens de lunchpauze, tussen 12 en 1, komen lunchen bij Bij Goes. Michelle Tang is twee jaar geleden samen met haar zus dit avontuu...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: