Houd deze datum vrij!

10 mei 2013 |
Houd deze datum vrij!<

In maart vond alweer de vijfde Nationale Lunchroomdag plaats. Dit jaar toog een tweehonderdtal lunchroomhouders naar Gilze voor een dag vol inspiratie en demonstraties. De kwaliteit
van het bezoekende publiek en van het inhoudelijke aanbod was hoog. Heel hoog. En dat deed me deugd.

Of het nu om oudgedienden of startende ondernemers ging, iedereen wist wel één of meer nuttige punten uit de presentaties en lezingen te halen. Datzelfde gold bij de demonstraties, nieuwe producten en proefsamples die de leveranciers hadden meegebracht en de chefs ter plekke klaarmaakten.

Presentaties NLD
Tijdens de plenaire sessies gaven Odette Hoogland en Jeroen van Hattum van Hostmanship een presentatie met als boodschap: ‘Maak contact met de mensen achter uw gast’. Art Frickus, eigenaar van onderzoeksbureau Conspicuous, gaf een presentatie over het verleiden van gasten. Daarbij betrok hij ook de invloed van muziek en geur. In het Kenniscentrum spraken Mark Tamsma van Horeca Accountancy, Jos Muller van Fastserviceopleidingen en ondergetekende over het halen van meer rendement.

Volgend jaar weer?
Er was meer dan voldoende te proeven en te proberen. Bezoekers leerden latte art in het cappuccinoschuim maken, SVH Meesterkok Angelique Schmeinck maakte bijzonder lekkere sapjes door fruit en verse kruiden te combineren, en er werden nieuwe presentatiemanieren van gerechten uit de doeken gedaan. Mini-hamburgertorentjes, een soepje gecombineerd met een snackje voor het ‘high bite’-moment in de namiddag, croissants gecoat met chocolade en snoepgoed.
Waarom ik in dit voorwoord zo uitgebreid over de Nationale Lunchroomdag schrijf? Omdat u er volgend jaar ook/wederom (doorhalen wat niet van toepassing is) bij moet zijn!

Lekkerste Lunchroombroodje
En het volgende moet ik helemaal niet vergeten. Van 15 mei tot en met 15 augustus kunt u zich inschrijven voor de wedstrijd om het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2013. Hoe en wat? Daarover leest u online, in het vakblad en in de nieuwsbrieven. De uitreiking is op donderdag 7 november 2013 tussen 12.00 en 13.00 uur. Dan valt een delegatie van vakblad Lunchroom binnen bij de winnaar. Deze dag kunt u ook alvast blokken in de agenda!

Het voorwoord van hoofdredacteur Frank Lindner kunt u ook lezen in de nieuwste uitgave van het vakblad Lunchroom. Download hier gratis de editie.
Frank Lindner, hoofdredacteur Vakblad Lunchroom

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Vega
Dit is het beste groentenrestaurant ter wereld

We’re Smart® Green Guide, dé referentie in de culinaire wereld van groenten, maakte op 21 september de beste groentenrestaurants én -bedrijven ter wereld bekend. La Distillerie (Château Bourglinster - Luxemburg) van groentenchef René Mathieu is uitgeroepen tot he...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Een gewijzigde Bibob-toets: wat betekent dat?

Zoals iedere horecaondernemer weet, kan geen restaurant of café worden geopend zonder de daartoe benodigde vergunning of vergunningen. Bij de aanvraag van zo’n vergunning, bijvoorbeeld een exploitatie- of Drank- en horecawetvergunning, is het mogelijk dat de aanvrager een zogenaamde Bib...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Nieuwe coronamaatregelen: waarom moet de horeca eigenlijk eerder dicht?

Vanaf zondag 18.00 uur zijn de nieuwe coronamaatregelen van kracht gegaan, waarvan de meeste gericht zijn op de horeca. Premier Rutte toonde zich bezorgd over de verspreiding van het virus en vond de maatregelen nodig en logisch: "Hoe later op de avond, hoe moeilijker de anderhalve meter."...

Nice 'n Easy
Sous-vide bereiden, zo werkt het

Sous-vide koken heeft de laatste jaren in de horeca flink aan populariteit gewonnen. Bij deze techniek worden in een waterbad met exact gecontroleerde lage temperatuur vacuümverpakte producten gelijkmatig gegaard. Doordat het gevacumeerd is, behoudt het smaak en structuur. Hoewel sous-vide in d...

KHN Coronacrisis
KHN: kabinet voert disproportionele maatregelen in tegen horeca

De blijvende toename in het aantal besmettingen was de aanleiding voor een extra persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge vanavond. Naast een update van de huidige stand van zaken, werden er voor 6 van de 25 veiligheidsregio’s extra maatregelen aangekondigd, waaronder maatregelen...

Achtergronden
Schiphol continueert samenwerking met HMSHost International

Amsterdam Airport Schiphol zet haar samenwerking met HMSHost International, de wereldleider op het gebied van eten & drinken, de komende jaren voort. Speerpunt in de samenwerking is de vernieuwde food & beverage strategie van Schiphol. In de nieuwe strategie staan flexibiliteit, kwaliteit, d...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: