Horecavergunningen digitaal aanvragen

28 november 2013 |
Horecavergunningen digitaal aanvragen<

Horecavergunningen voor Koningsdag in Amsterdam kunnen vanaf 21 november ook digitaal worden aangevraagd. De vergunningen voor evenementen en tapontheffingen voor Koningsdag kan
de ondernemer online aanvragen via het Ondernemingsdossier. Lodewijk van der Grinten, algemeen directeur KHN: "Dit bespaart de Amsterdamse horecaondernemers tijd, geld en onnodige irritatie."

Tapontheffing
Amsterdamse horecaondernemers en de gemeente van de hoofdstad werken sinds september 2013 samen aan het Ondernemingsdossier. Tot en met 19 december kunnen horecaondernemers de tapontheffing voor Koningsdag 2014 aanvragen via dit dossier. Met dit nieuwe initiatief kunnen horecaondernemers slim voldoen aan wetten en regels. Zij voeren eenmalig gegevens in en deze worden vervolgens hergebruikt voor verschillende overheden. De horecaondernemer bepaalt zelf welke overheden toegang krijgen tot de gegevens, zoals toezichthouders of vergunningverleners.

Regelgeving en maatregelen
In het Ondernemingsdossier kan de horecaondernemer ook terecht voor relevante en inzichtelijke informatie over regelgeving en die vastleggen in zijn dossier. Moet een vergunning worden aangevraagd of een maatregel worden getroffen, dan wordt dat gesignaleerd. Het Ondernemingsdossier is een initiatief van KHN, VNO-NCW, MKB Nederland, de rijksoverheid en diverse andere partijen.

Door Myrtille Vromans:mailto:myrtille.vromans@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Branded Content Nice 'n Easy
Unieke horeca op Strijp-S, welkom in Blok 63-S

Bram van Uden: “Parkeren doe je voor de deur of dichtbij op P De Hoek. Blok 63-S vind je op 5 minuten loopafstand van station Strijp-S, het Klokgebouw of het PSV-stadion. Hier beleef je de energie en open sfeer van het culturele en creatieve hart van Eindhoven. Gewoon lekker eten, gezelligheid...

Food Amsterdam
De nieuwe high tea ervaring op een bijzondere plek

Hoewel het heerlijke nazomerzonnetje zich nog even van zijn beste kant laat zien, is de herfst alweer in aantocht. Dat heeft natuurlijk ook zijn voordelen. Wie herfst zegt, zegt high tea! Lekker naar binnen, de kachel een standje hoger, een dampende kop thee voor je neus en urenlang tafelen en klets...

Opening Rotterdam
Eerste Nederlandse SUGO to go opent in Rotterdam

Biologisch, gezond, duurzaam én vers. Menig pizza liefhebber is verknocht aan de inmiddels befaamde pizza al taglio van SUGO. Dit blijkt niet alleen uit de veelbelovende recensies op Tripadvisor, maar ook uit de Deliveroo Pizza Contest 2019 waar SUGO de eerste plek bemachtigde. Nu SUGO vele h...

Opening Fastservice
Op dit nieuwe eetadresje in Maastricht draag je een slabber!

De hoofdstad van de zuidelijkste provincie van Nederland staat bekend om haar laissez-faire en bourgondische levensstijl. Het was dan ook geen moeilijk keuze voor spaghetticoncept BAVET waar in Nederland ze hun eerste vestiging zouden openen. Vanaf vandaag kan je op Markt 7 terecht voor een spaghett...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020

In verband met de maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, zijn horecagelegenheden gesloten geweest. Dat is heel vervelend voor jou als lunchroomondernemer, maar wat kun je beter doen om je naamsbekendheid en omzetkansen te vergroten dan meedoen met de wedst...

Awards Vega
Dit is het beste groentenrestaurant ter wereld

We’re Smart® Green Guide, dé referentie in de culinaire wereld van groenten, maakte op 21 september de beste groentenrestaurants én -bedrijven ter wereld bekend. La Distillerie (Château Bourglinster - Luxemburg) van groentenchef René Mathieu is uitgeroepen tot he...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: