Horecavergunningen digitaal aanvragen

28 november 2013 |
Horecavergunningen digitaal aanvragen<

Horecavergunningen voor Koningsdag in Amsterdam kunnen vanaf 21 november ook digitaal worden aangevraagd. De vergunningen voor evenementen en tapontheffingen voor Koningsdag kan
de ondernemer online aanvragen via het Ondernemingsdossier. Lodewijk van der Grinten, algemeen directeur KHN: "Dit bespaart de Amsterdamse horecaondernemers tijd, geld en onnodige irritatie."

Tapontheffing
Amsterdamse horecaondernemers en de gemeente van de hoofdstad werken sinds september 2013 samen aan het Ondernemingsdossier. Tot en met 19 december kunnen horecaondernemers de tapontheffing voor Koningsdag 2014 aanvragen via dit dossier. Met dit nieuwe initiatief kunnen horecaondernemers slim voldoen aan wetten en regels. Zij voeren eenmalig gegevens in en deze worden vervolgens hergebruikt voor verschillende overheden. De horecaondernemer bepaalt zelf welke overheden toegang krijgen tot de gegevens, zoals toezichthouders of vergunningverleners.

Regelgeving en maatregelen
In het Ondernemingsdossier kan de horecaondernemer ook terecht voor relevante en inzichtelijke informatie over regelgeving en die vastleggen in zijn dossier. Moet een vergunning worden aangevraagd of een maatregel worden getroffen, dan wordt dat gesignaleerd. Het Ondernemingsdossier is een initiatief van KHN, VNO-NCW, MKB Nederland, de rijksoverheid en diverse andere partijen.

Door Myrtille Vromans:mailto:myrtille.vromans@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Vlees Marketing
Nationale Week Zonder Vlees is een feit

Halverwege maart is het weer zo ver: de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland gaat dan weer van start. Dit evenement is van 9 tot en met 15 maart aan de gang. Veel mensen proberen tijdens deze week geen vlees te eten of in plaats van vlees, vegetarisch te koken. Het doel van dit evenement is om m...

Interieur
"Wij hebben vier barista's in dienst"

Niets is belangrijker dan de goede koffie bij lunchroom Proeverz in Gorinchem. Wim van Willigen, eigenaar van Proeverz: ‘’De mensen gaan vaak naar de vakman of de vakvrouw voor een goed product. Wij van Proeverz staan bekend om onze echte koffie. We hebben dan ook niet voor niks vier bar...

Lunchroom
Ontdekken en genieten: Op wereldreis bij De Ontdekking [video]

Op de hoek van de altijd levendige Voorstraat in Utrecht bevindt zich lunchroom De ontdekking, die je in gedachten even meeneemt naar een ander land. Onder het genot van een Braziliaanse koffie of Arabic-night smoothie, word je even weggetrokken uit de dagelijkse sleur. De Ontdekking zorgt voor e...

Lunchroom Interview
"Ze worden hier echt in hun kracht gezet"

De mooie en speciale samenwerking tussen begeleider en cliënt medewerker is uitermate uniek. De Postkamer is een Grand Café gelegen in het hartje van Nijkerk waar gemotiveerde cliënten begeleid en ondersteund worden door zorgorganisatie Careander. De zaak waar Henriette Eleveld als ...

Lunchroom
Op reportage: La Colline [video]

Nergens in Oss u zo thuis voelen als bij La Colline. Te vinden op d’n heuvel zoals op z’n Brabants gezegd wordt. Wat deze zaak zo bijzonder maakt: “La Colline is de woonkamer van Oss geworden waar alle inwoners uit alle woonwijken van Oss welkom zijn”, zegt verantwoordelijke ...

Opening Rotterdam
Maritiem museum gooit het roer om met eigen horeca

Het Maritiem Museum Rotterdam opent een gloednieuw café op zaterdag 22 februari. Vanaf dat moment baat het museum zijn horeca zelf uit om de bezoekerservaring nog beter te maken, nadat eind vorig jaar ook de museumwinkel in eigen beheer is genomen. Het café draagt de naam ‘Het La...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: