Horecava reikt innovatie-awards uit

7 januari 2013 |
Horecava reikt innovatie-awards uit<

Vandaag vond de dertiende editie van de Horecava Innovation Award plaats. Uit de 110 inzendingen werden 16 innovaties genomineerd. Grote winnaar was Chummee.

Cadeautje via social media
De innovatie Chummee won de overall award en in de categorie Concepts & Co-creation. Chummee is een manier voor de horeca om via social media nieuwe gasten aan te trekken. Via de sociale platformen Facebook en Twitter kan men vrienden een klein cadeautje geven. Dit cadeautje moet gebaseerd zijn op een product of dienst die een lunchroom of restaurant aanbiedt. Denk bijvoorbeeld aan een kop cappuccino.

Alle categorieën
In de categorie Food&Beverage ging de prijs naar Bake Your Own. Gacoli, buitenlampen op zonne-energie, won een award in de categorie Interior & Design. Compact Mobile Tap ontving de prijs voor beste innovatie uit de categorie Equipment & Services. De eerste Karel de Vos award was voor het bedrijf achter de Foodiebag. Frylow, een frituurolieverlengend apparaat, kreeg de meeste stemmen voor de publieksprijs.


Foodiebag wint de eerste Karel de Vos award


Bake your own pakte de award in de categorie Food & Beverage


Interior & Design award voor Gacoli


Compact Mobile Tap ontving de prijs in de categorie Equipment & Services


Frylow wint de publieksprijs


Chummee wint de Concept & Co-creation en Overall Awards, maar schitterde tijdens de uitreiking door afwezigheid. Jurylid Hans Poortvliet reikte de prijs daarom symbolisch uit aan beursmanager Joke van der Wijngaard


Alle winnaars op de foto

Foto’s: Frank Lindner
Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Koffie & thee Achtergronden
Starbucks vraagt teveel voor plantaardige melk

Als je bij Starbucks een cappuccino met havermelk bestelt betaal je 70 cent extra. Dit botst met hun eigen klimaatdoelstellingen, want de milieu-impact van plantaardige melk is gemiddeld meer dan de helft lager dan die van koemelk. ProVeg verzoekt daarom de toeslag op plantaardige melk te laten vall...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Interview
Zus&Zus: eigentijdse lunchroom in Barneveld [video]

Zus&Zus is een kleine lunchroom gevestigd op het Dijkje in Barneveld. Het is opgericht door de twee zussen Dynande en Sharissa. Nadat Dynande haar opleiding tot banketbakker had afgerond en Sharissa haar baan in de zorg had opgezegd, besloten de twee hun passie voor bakken te volgen. Na een jaar...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: