Horecava 2011 heel goed bezocht

14 januari 2011 |
Horecava 2011 heel goed bezocht<

Horeca-ondernemers gaan 2011 vol ondernemingslust tegemoet. Exposanten op Horecava melden dat de investeringsbereidheid onder de bezoekers groter is dan in de afgelopen twee jaar. In totaal bezochten 51.220 professionals de beurs die van 10 tot en met 13 januari in Amsterdam RAI plaatsvond.

Geen verschil tussen 'groot' en 'klein'
Het genoemde aantal is vergelijkbaar met 2010 en een derde meer dan in 2009. Daarmee is het verschil tussen de oneven- en even editie, ook wel grote en kleine Horecava genoemd, geheel verdwenen.

Veel beslissers
Het beslissingsniveau blijft hoog, wederom is 80% van de bezoekers beslissingsbevoegd en een derde van alle bezoekers is directeur of eigenaar. Daarmee is Horecava 2011 zeer succesvol afgesloten.

Wedstrijden
Horecava stond bol van de wedstrijden zoals het Nationaal Kampioenschap Horeca voor toppers op het gebied van koken en gastvrijheid en het bekende Lekkerste Broodje. De Gouden Koksmuts werd uitgereikt aan Lars van Galen, chef-kok van Landhuishotel en restaurant Bloemenbeek in De Lutte door driesterrenkok Sergio Herman van Restaurant Oud Sluis. De Gouden Gastvrijheids Award voor het meest gastvrije horecabedrijf werd in de wacht gesleept door Barth Hochstenbach, eigenaar van Café In de Karkol in Maastricht en uitgereikt door Joop Braakhekke van Restaurant Le Garage.

Selectie van prijswinnaars:
- Greenwall, Bureau voor Akoestische Zaken uit Rotterdam - Horecava Innovation Award
- Ad de Bruyn, Herberg In den Bockenreyder in Esbeek - NK Kastelein
- Wim Klerks en Kim Laan, Restaurant Les Jumeaux in Bennebroek – NK Leermeester-leerling
- Tom Lamers werkzaam bij Restaurant ‘t Nonnetje in Harderwijk - NK Jonge Koks
- Kim Veldhuis, Landgoed de Holtweijde in Lattrop - NK Receptionist
- Jesse Eekhout van Firma van Buiten – Lekker Anders
- Streekrestaurant de Hofkaemer uit Bergeijk – Bier & Gastronomie Award
- Esther Schoneveld, van Droste’s uit Tubbergen - NK gastheer/vrouw
- Corstiaan van Lent van Hotel De Efteling - Lekkerste Broodje Horeca
- Bas Diks van Diks Catering & Party Service uit Harreveld Lekkerste Broodje Catering

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020

In verband met de maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, zijn horecagelegenheden gesloten geweest. Dat is heel vervelend voor jou als lunchroomondernemer, maar wat kun je beter doen om je naamsbekendheid en omzetkansen te vergroten dan meedoen met de wedst...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Opening Fastservice
Kwalitaria Délifrance nu ook in centrum van Zwolle

Het centrum van Zwolle is een cafetaria en lunchroom rijker. Vandaag opent Kwalitaria Délifrance Zwolle Centrum officieel haar deuren. Ondernemer Rubin Hu is geen onbekende in de regio; de gloednieuwe vestiging is zijn derde in Zwolle. ‘Een plek om gezellig te zitten’ Na een...

Achtergronden Culinair
Mosselseizoen van start met grootste mosselpan ter wereld

Morgen, donderdag 2 juli, start het mosselseizoen met de verkoop van Zeeuwse bodemcultuurmosselen. Dit jaar als eerste exclusief verkrijgbaar bij Sligro. Vanuit de grootste mosselpan ter wereld werden de eerste bodemcultuurmosselen van het seizoen aangeboden aan JRE-chef Joppe Sprinkhuizen, chef van...

Bezorgen Achtergronden
15-jarige maaltijdbezorgers mogen niet meer de straat op

Frans van Rooij, directeur ProFri, vakvereniging Professionele Frituurders, schreef een brief aan Tamara van Ark, Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zij maakte gisteren bekend dat het vanaf 1 juli (dat is morgen al!) niet meer is toegestaan om medewerkers jonger dan 16 jaar in te...

Achtergronden Coronacrisis
Zo kwam Anne&Max door de afgelopen periode heen

Wobbe van Zoelen, eigenaar en oprichter van de bekende lunch- en koffieketen Anne&Max, vertelt over de afgelopen periode, die voor de horeca onwerkelijk was: "Door simpelweg te kijken naar wat we wél konden leveren in de Covid-19 periode waren we in staat om ons businessmodel deels ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: