Horecava 2011 heel goed bezocht

14 januari 2011 |
Horecava 2011 heel goed bezocht<

Horeca-ondernemers gaan 2011 vol ondernemingslust tegemoet. Exposanten op Horecava melden dat de investeringsbereidheid onder de bezoekers groter is dan in de afgelopen twee jaar. In totaal bezochten 51.220 professionals de beurs die van 10 tot en met 13 januari in Amsterdam RAI plaatsvond.

Geen verschil tussen 'groot' en 'klein'
Het genoemde aantal is vergelijkbaar met 2010 en een derde meer dan in 2009. Daarmee is het verschil tussen de oneven- en even editie, ook wel grote en kleine Horecava genoemd, geheel verdwenen.

Veel beslissers
Het beslissingsniveau blijft hoog, wederom is 80% van de bezoekers beslissingsbevoegd en een derde van alle bezoekers is directeur of eigenaar. Daarmee is Horecava 2011 zeer succesvol afgesloten.

Wedstrijden
Horecava stond bol van de wedstrijden zoals het Nationaal Kampioenschap Horeca voor toppers op het gebied van koken en gastvrijheid en het bekende Lekkerste Broodje. De Gouden Koksmuts werd uitgereikt aan Lars van Galen, chef-kok van Landhuishotel en restaurant Bloemenbeek in De Lutte door driesterrenkok Sergio Herman van Restaurant Oud Sluis. De Gouden Gastvrijheids Award voor het meest gastvrije horecabedrijf werd in de wacht gesleept door Barth Hochstenbach, eigenaar van Café In de Karkol in Maastricht en uitgereikt door Joop Braakhekke van Restaurant Le Garage.

Selectie van prijswinnaars:
- Greenwall, Bureau voor Akoestische Zaken uit Rotterdam - Horecava Innovation Award
- Ad de Bruyn, Herberg In den Bockenreyder in Esbeek - NK Kastelein
- Wim Klerks en Kim Laan, Restaurant Les Jumeaux in Bennebroek – NK Leermeester-leerling
- Tom Lamers werkzaam bij Restaurant ‘t Nonnetje in Harderwijk - NK Jonge Koks
- Kim Veldhuis, Landgoed de Holtweijde in Lattrop - NK Receptionist
- Jesse Eekhout van Firma van Buiten – Lekker Anders
- Streekrestaurant de Hofkaemer uit Bergeijk – Bier & Gastronomie Award
- Esther Schoneveld, van Droste’s uit Tubbergen - NK gastheer/vrouw
- Corstiaan van Lent van Hotel De Efteling - Lekkerste Broodje Horeca
- Bas Diks van Diks Catering & Party Service uit Harreveld Lekkerste Broodje Catering

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Fastfood
Dunkin’ opent vestiging met drive through in Goes

Donutliefhebbers hoeven binnenkort hun auto niet uit om van hun favoriete donuts te genieten. Deze zomer opent namelijk een food court in Goes, waar zowel Dunkin’ als New York Pizza via een drive through verkrijgbaar zullen zijn. Daarnaast kan er ook van Dunkin’s heerlijke koffie en donu...

Coronacrisis
Kwalitaria en Délifrance starten actie tegen eenzaamheid

Kwalitaria en Délifrance roepen gezamenlijk iedereen op om iemand blij te maken met een kaartje. Met deze actie hopen de formules wat positiviteit te brengen in deze moeilijke tijd. Vanaf vandaag zijn er gratis kleurkaarten verkrijgbaar in de geopende vestigingen en via de website van beide f...

Interview Coronacrisis
"Flinke huurverlaging is voor horecaondernemers nu zeker mogelijk"

Hotelier Bart Reints Bok, directeur/eigenaar van Charme Hotels, houdt voor hotelvakblad Hospitality Management een 'coronadagboek' bij. Hij vertelde daarin over de niet zo heel nette handelswijze van Emesa, bekend van Vakantievelingen.nl en onderdeel van Talpa, en de annuleringspraktijken bi...

Coronacrisis
Kabinet beslist 31 maart over maatregelen die gelden tot en met 6 april

Het kabinet besluit volgende week dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatrgelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden, musea en thuiswerken, worden dan verder besproken. Er is nog geen duidelijkheid over wannee...

Personeel Coronacrisis
FNV Horeca heeft grote zorgen over tijdelijke en flexibele contracten

Met het pakket aan maatregelen dat het kabinet vorige week aankondigde zijn er bij veel werkenden in de horeca zorgen over werk en inkomen weggenomen. Echter blijft de toekomst onzeker, zeker voor medewerkers met een flexibel of tijdelijk contract. Ondanks het pakket aan maatregelen die ervoor mo...

Coronacrisis
Verscherpte maatregelen. Wat betekent dit voor de horeca?

Het kabinet kondigde gisteravond verscherpte maatregelen aan om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Voorlopig blijven de eerder verkondigde maatregelen, waaronder sluiting van de horeca tot en met 6 april 2020, staan. Wanneer de horeca weer open mag is vooralsnog niet duidelijk. De...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: