Horecava: Innoveer, ontmoet en beleef

5 december 2013 |
Horecava: Innoveer, ontmoet en beleef<

Van 13 tot en met 16 januari 2014 vormt de Horecava weer hét trefpunt voor alles wat met de horeca te maken heeft. De Horecava is voor professionals in de foodservice branche sinds jaar en dag de ontmoetingsplek om nieuwe ideeën op te doen en op de hoogte te blijven van de marktontwikkelingen. Klik hier voor meer inspiratie en het programma.


Wereld PUUR: focus op duurzaamheid
Bij de wereld PUUR ligt de focus op vers, biologisch, duurzaam, fair trade en verantwoord eten en produceren. De themawereld in hal 3 biedt een eigen programmering met een kleine 30 workshops, kookdemonstraties en presentaties. De Week van de Smaak trapt maandag af om 11.30 uur met de bekendmaking van het programma 2014. Kijk verder onder andere naar de toverkunsten met groenten van chef-kok Niven Kunz op woensdag 15 januari. 80/20 koken is de trend die hij heeft geïntroduceerd: koken met groenten als basis. Dat geeft meer inspiratie dan het bereiden van een mooi stuk vlees of vis alleen. Ontmoet ook de drie laatste winnaars van de titel Puurste restaurant van Nederland en woon hun praktijkdemonstratie bij op maandag van 12.00-12.45 uur. Op donderdag is er aandacht voor voedselverspilling in de wereld PUUR. Voedsel conserveren is de beste manier om dat tegen te gaan. Oude technieken als wecken leveren culinair interessante resultaten op. Kom kijken van 15.45-16.30 uur.

De vakwedstrijd NK Koks
Het Koksgilde brengt drie dagen lang koks in het strijdperk voor de Nationale Kampioenschappen, met onder andere de bekendste en oudste kookwedstrijd van Nederland, de Gouden Koksmuts. Dit jaar vormt het nieuwe GildePlaza in hal 1 het strijdtoneel. De nationale titels zijn verdeeld zijn over vier categorieën. De wedstrijden gaan om 11.00 uur van start, de prijsuitreiking is van 16.30 tot 17.00.

Maandag: NK Chef-koks om de Gouden Koksmuts
Dinsdag: NK voor teams Leermeester-leerling om het Gouden Koksmes
Woensdag: NK Jonge koks, tot 25 jaar om het Zilveren Koksmes
Donderdag: NK Leerling-koks in opleiding om het Bronzen Koksmes

Duurzame catering
Op de wereld INNOVEER passeren de nieuwe trends in de horeca. Zo vertelt We Canteen over de mogelijkheden van lokale en duurzame catering binnen bedrijven en instellingen. Deze presentatie is op woensdag van 14.00 tot 14.45 uur. Op donderdag, zelfde tijd, een les over innovatie in cateringconcepten op de campus en op school.

Meest gastvrij
Maandag van 16.00 tot 16.45 uur vindt de verkiezing van het Meest Gastvrije Restaurant van Nederland plaats. (Circa 150 restaurants zijn genomineerd, in twee prijsklassen). De verkiezing wordt mogelijk gemaakt door de samenwerking tussen het Gastvrijheidsgilde, de ANWB en IENS. Vinologe en tv-personality Astrid Joosten presenteert de verkiezing samen met Thérèse Boer van De Librije.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
Reportage: Koffie en Jij, Hilversum [video]

Koffie en jij is een gezellige lunchroom midden in het centrum van Hilversum. Je kan hier genieten van allerlei vegan of vegetarische gerechten. Met de huiselijke sfeer kan je er op je gemak een kopje koffiedrinken en even ontsnappen van het drukke leven. Koffie en jij richt zich vooral op de men...

Lunch Fastservice
Restaurant nNea serveert bekroonde pizza’s nu ook tijdens lunch

Sinds de opening in 2019 veroveren nNea’s Napolitaanse pizza’s de harten van velen. Italiaanse experts riepen het restaurant zelfs uit tot een van de beste pizzeria’s van Europa. nNea’s deegmeesters kunnen er geen genoeg van krijgen, daarom opent het restaurant haar deuren nu...

Interview
Maggie Blue: All-day (and night) concept in Alphen aan den Rijn [video]

Van lunch tot dj’s en livemuziek op de vrijdag- en zaterdagavonden: Maggie Blue in Alphen aan den Rijn heeft het allemaal. Sinds 24 juli 2017 zijn de deuren van Maggie Blue geopend. Sindsdien hebben ze erg veel gedaan om uniek te zijn, maar ook aanspreekbaar en inspirerend voor gasten. Mike, (...

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: