Horecava: Innoveer, ontmoet en beleef

5 december 2013
Horecava: Innoveer, ontmoet en beleef

Van 13 tot en met 16 januari 2014 vormt de "Horecava":http://www.horecava.nl/online/Pages/default.aspx?actioncode=&utm_source=Banners&utm_medium=external_bannering&utm_term=banner&utm_content=&utm_campaign=Bannercampagne2014 weer hét trefpunt voor alles wat met de horeca te maken heeft. De Horecava is voor professionals in de foodservice branche sinds jaar en dag
de ontmoetingsplek om nieuwe ideeën op te doen en op de hoogte te blijven van de marktontwikkelingen. "Klik hier voor meer inspiratie en het programma.":http://www.horecava.nl/online/Pages/default.aspx?actioncode=&utm_source=Banners&utm_medium=external_bannering&utm_term=banner&utm_content=&utm_campaign=Bannercampagne2014



*Wereld PUUR: focus op duurzaamheid*
Bij de wereld PUUR ligt de focus op vers, biologisch, duurzaam, fair trade en verantwoord eten en produceren. De themawereld in hal 3 biedt een eigen programmering met een kleine 30 workshops, kookdemonstraties en presentaties. De Week van de Smaak trapt maandag af om 11.30 uur met de bekendmaking van het programma 2014. Kijk verder onder andere naar de toverkunsten met groenten van chef-kok Niven Kunz op woensdag 15 januari. 80/20 koken is de trend die hij heeft geïntroduceerd: koken met groenten als basis. Dat geeft meer inspiratie dan het bereiden van een mooi stuk vlees of vis alleen. Ontmoet ook de drie laatste winnaars van de titel Puurste restaurant van Nederland en woon hun praktijkdemonstratie bij op maandag van 12.00-12.45 uur. Op donderdag is er aandacht voor voedselverspilling in de wereld PUUR. Voedsel conserveren is de beste manier om dat tegen te gaan. Oude technieken als wecken leveren culinair interessante resultaten op. Kom kijken van 15.45-16.30 uur.

*De vakwedstrijd NK Koks*
Het Koksgilde brengt drie dagen lang koks in het strijdperk voor de Nationale Kampioenschappen, met onder andere de bekendste en oudste kookwedstrijd van Nederland, de Gouden Koksmuts. Dit jaar vormt het nieuwe GildePlaza in hal 1 het strijdtoneel. De nationale titels zijn verdeeld zijn over vier categorieën. De wedstrijden gaan om 11.00 uur van start, de prijsuitreiking is van 16.30 tot 17.00.

*Maandag:* NK Chef-koks om de Gouden Koksmuts
*Dinsdag:* NK voor teams Leermeester-leerling om het Gouden Koksmes
*Woensdag:* NK Jonge koks, tot 25 jaar om het Zilveren Koksmes
*Donderdag:* NK Leerling-koks in opleiding om het Bronzen Koksmes

*Duurzame catering*
Op de wereld INNOVEER passeren de nieuwe trends in de horeca. Zo vertelt We Canteen over de mogelijkheden van lokale en duurzame catering binnen bedrijven en instellingen. Deze presentatie is op woensdag van 14.00 tot 14.45 uur. Op donderdag, zelfde tijd, een les over innovatie in cateringconcepten op de campus en op school.

*Meest gastvrij*
Maandag van 16.00 tot 16.45 uur vindt de verkiezing van het Meest Gastvrije Restaurant van Nederland plaats. (Circa 150 restaurants zijn genomineerd, in twee prijsklassen). De verkiezing wordt mogelijk gemaakt door de samenwerking tussen het Gastvrijheidsgilde, de ANWB en IENS. Vinologe en tv-personality Astrid Joosten presenteert de verkiezing samen met Thérèse Boer van De Librije.

Overig nieuws