Horecava: Innoveer, ontmoet en beleef

5 december 2013 |
Horecava: Innoveer, ontmoet en beleef<

Van 13 tot en met 16 januari 2014 vormt de Horecava weer hét trefpunt voor alles wat met de horeca te maken heeft. De Horecava is voor professionals in de foodservice branche sinds jaar en dag de ontmoetingsplek om nieuwe ideeën op te doen en op de hoogte te blijven van de marktontwikkelingen. Klik hier voor meer inspiratie en het programma.


Wereld PUUR: focus op duurzaamheid
Bij de wereld PUUR ligt de focus op vers, biologisch, duurzaam, fair trade en verantwoord eten en produceren. De themawereld in hal 3 biedt een eigen programmering met een kleine 30 workshops, kookdemonstraties en presentaties. De Week van de Smaak trapt maandag af om 11.30 uur met de bekendmaking van het programma 2014. Kijk verder onder andere naar de toverkunsten met groenten van chef-kok Niven Kunz op woensdag 15 januari. 80/20 koken is de trend die hij heeft geïntroduceerd: koken met groenten als basis. Dat geeft meer inspiratie dan het bereiden van een mooi stuk vlees of vis alleen. Ontmoet ook de drie laatste winnaars van de titel Puurste restaurant van Nederland en woon hun praktijkdemonstratie bij op maandag van 12.00-12.45 uur. Op donderdag is er aandacht voor voedselverspilling in de wereld PUUR. Voedsel conserveren is de beste manier om dat tegen te gaan. Oude technieken als wecken leveren culinair interessante resultaten op. Kom kijken van 15.45-16.30 uur.

De vakwedstrijd NK Koks
Het Koksgilde brengt drie dagen lang koks in het strijdperk voor de Nationale Kampioenschappen, met onder andere de bekendste en oudste kookwedstrijd van Nederland, de Gouden Koksmuts. Dit jaar vormt het nieuwe GildePlaza in hal 1 het strijdtoneel. De nationale titels zijn verdeeld zijn over vier categorieën. De wedstrijden gaan om 11.00 uur van start, de prijsuitreiking is van 16.30 tot 17.00.

Maandag: NK Chef-koks om de Gouden Koksmuts
Dinsdag: NK voor teams Leermeester-leerling om het Gouden Koksmes
Woensdag: NK Jonge koks, tot 25 jaar om het Zilveren Koksmes
Donderdag: NK Leerling-koks in opleiding om het Bronzen Koksmes

Duurzame catering
Op de wereld INNOVEER passeren de nieuwe trends in de horeca. Zo vertelt We Canteen over de mogelijkheden van lokale en duurzame catering binnen bedrijven en instellingen. Deze presentatie is op woensdag van 14.00 tot 14.45 uur. Op donderdag, zelfde tijd, een les over innovatie in cateringconcepten op de campus en op school.

Meest gastvrij
Maandag van 16.00 tot 16.45 uur vindt de verkiezing van het Meest Gastvrije Restaurant van Nederland plaats. (Circa 150 restaurants zijn genomineerd, in twee prijsklassen). De verkiezing wordt mogelijk gemaakt door de samenwerking tussen het Gastvrijheidsgilde, de ANWB en IENS. Vinologe en tv-personality Astrid Joosten presenteert de verkiezing samen met Thérèse Boer van De Librije.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Download nu de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Opening
Café Restaurant Soesterdal: all-electric

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café restaurant met terras, omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Café Restaurant Soesterdal ligt aan de bosrand, met een weids uitzicht over ...

Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: