Horecaopleidingen voor profs in Amersfoort

1 juni 2015 |
Horecaopleidingen voor profs in Amersfoort<

Leerhotel het Klooster, verbonden aan MBO Amersfoort, gaat samen met de Horeca Academie opleidingen en trainingen verzorgen
voor professionals in de horeca. Vandaag hebben beide partijen als startschot van deze samenwerking een intentieovereenkomst ondertekend.

Tekort aan goede horecamedewerkers
De afgelopen periode werd duidelijk dat er in verschillende regio’s in het land een tekort is aan goed geschoolde horecamedewerkers. “Deze trend zal zich versterken en het tekort zal snel toenemen”, voorspelt Peter van Kempen, directeur Horeca Academie. “Door naast onze opleidingen in Den Haag te kiezen voor het centraal in het land gelegen Amersfoort, wordt het laagdrempelig voor professionals in de horeca om een opleiding of training te volgen. En in Leerhotel het Klooster zijn alle faciliteiten al aanwezig om praktijkonderwijs te geven.“

Aanbod
Het aanbod van opleidingen en trainingen is heel divers. Van Kempen: “We bieden een aantal nieuwe opleidingen aan, zoals Keukenmanagement en de Training voor Ondernemers, daar is op dit moment veel vraag naar. Maar deelnemers kunnen ook kiezen uit bestaande opleidingen als Leermeester Sociale Hygiëne en Professioneel Leidinggeven of opleidingen op maat.” Naast de opleidingen van de Horeca Academie zal ook Leerhotel het Klooster een aantal cursussen verzorgen.

Praktijkonderwijs
Bert van Wede, directeur Onderwijsbedrijven MBO Amersfoort: “Praktijkonderwijs is onze kracht, kennis beklijft in de keuken van Leerhotel het Klooster veel beter dan in een theorielokaal. Met deze samenwerking kunnen we onze krachten bundelen. Gezamenlijk willen we hét expertisecentrum voor de horeca in de regio worden. Medewerkers in de horeca kunnen met hun vragen bij onze trainers en docenten terecht.”

Vanaf september is het mogelijk voor horecamedewerkers om in Amersfoort een opleiding of training te volgen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Vlees Marketing
Nationale Week Zonder Vlees is een feit

Halverwege maart is het weer zo ver: de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland gaat dan weer van start. Dit evenement is van 9 tot en met 15 maart aan de gang. Veel mensen proberen tijdens deze week geen vlees te eten of in plaats van vlees, vegetarisch te koken. Het doel van dit evenement is om m...

Interieur
"Wij hebben vier barista's in dienst"

Niets is belangrijker dan de goede koffie bij lunchroom Proeverz in Gorinchem. Wim van Willigen, eigenaar van Proeverz: ‘’De mensen gaan vaak naar de vakman of de vakvrouw voor een goed product. Wij van Proeverz staan bekend om onze echte koffie. We hebben dan ook niet voor niks vier bar...

Lunchroom
Ontdekken en genieten: Op wereldreis bij De Ontdekking [video]

Op de hoek van de altijd levendige Voorstraat in Utrecht bevindt zich lunchroom De ontdekking, die je in gedachten even meeneemt naar een ander land. Onder het genot van een Braziliaanse koffie of Arabic-night smoothie, word je even weggetrokken uit de dagelijkse sleur. De Ontdekking zorgt voor e...

Lunchroom Interview
"Ze worden hier echt in hun kracht gezet"

De mooie en speciale samenwerking tussen begeleider en cliënt medewerker is uitermate uniek. De Postkamer is een Grand Café gelegen in het hartje van Nijkerk waar gemotiveerde cliënten begeleid en ondersteund worden door zorgorganisatie Careander. De zaak waar Henriette Eleveld als ...

Lunchroom
Op reportage: La Colline [video]

Nergens in Oss u zo thuis voelen als bij La Colline. Te vinden op d’n heuvel zoals op z’n Brabants gezegd wordt. Wat deze zaak zo bijzonder maakt: “La Colline is de woonkamer van Oss geworden waar alle inwoners uit alle woonwijken van Oss welkom zijn”, zegt verantwoordelijke ...

Opening Rotterdam
Maritiem museum gooit het roer om met eigen horeca

Het Maritiem Museum Rotterdam opent een gloednieuw café op zaterdag 22 februari. Vanaf dat moment baat het museum zijn horeca zelf uit om de bezoekerservaring nog beter te maken, nadat eind vorig jaar ook de museumwinkel in eigen beheer is genomen. Het café draagt de naam ‘Het La...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: