Horeca groeit hardst in pinbetalingen

20 januari 2014 |
Horeca groeit hardst in pinbetalingen<

Horecabedrijven zijn bezig met een ware inhaalslag waar het om pinbetalingen gaat. Het segment horeca en recreatie is met een groei van bijna 25% in 2013 een van de grootste stijgers. In totaal werd
meer dan 190 miljoen keer met de pinpas betaald.

Record
Nederlandse consumenten pinden in 2013 vaker dan ooit. Het aantal pinbetalingen bereikte vorig jaar met 2,660 miljard transacties opnieuw een record. Ten opzichte van 2012 was dit een groei van 7,5%.

Klein bedrag, pinnen mag!
Net zoals voorgaande jaren viel de sterkste groei te noteren in de bedragen van €0 tot €10. Het aantal pinbetalingen in deze categorie steeg het afgelopen jaar met bijna 130 miljoen (16,6%) tot een totaal van ruim 907 miljoen. Dat is meer dan een derde (35 %) van alle pintransacties. De horeca laat binnen dit bedragsegment een stijging zien van 36,4% en een totaal van meer dan 90 miljoen pintransacties.

Ook pinnen in kleine horecazaak
De groei in de horeca komt deels doordat bij steeds meer kleinere horecabedrijven zoals cafés en fastservicebedrijven (cafetaria’s, lunchroom, ijssalons etc.) gepind kan worden. Ten opzichte van 2010 zien we voor 2013 een stijging van 32,2 % naar een totaal van meer dan 36.000 betaalautomaten in de horeca.

Dit alles blijkt uit cijfers van Betaalvereniging Nederland.

Door Frank Lindner:mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Het succesverhaal van Brownies&downieS: 'Eind dit jaar hebben we 57 lunchzaken'

In zeven jaar tijd van twee naar vijfenvijftig vestigingen. Thijs Swinkels, oprichter van Brownies&downieS, geniet nog steeds van de olievlek die zich vanuit het Brabantse Veghel heeft weten te verspreiden naar de rest van Nederland. Een mooie prestatie voor iemand die eigenlijk alleen maar werk...

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Koffie & thee Achtergronden
App spaarder 'wint' reis naar Italië bij Doppio Espresso

In september 2018 was de lancering van de Mijn Doppio App. Gasten van Doppio Espresso kunnen middels de app sparen voor gratis koffie, patisserie, lunch en als ultieme spaardoel een reis naar Milaan. In 2019 is het zover, de eerste gasten hebben 5000 punten bij elkaar gespaard. De trouwe gast van...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Opening Rotterdam
Tweede Bagels & Beans aGoGo verovert Rotterdam

Binnenkort klotst de bagelliefde over de randen van de Koopgoot: woensdag 20 november opent Bagels & Beans de sluizen van bagels, koffie en geluk in FORUM Rotterdam. Op de eerste verdieping komt de vertrouwde Bagels & Beans, de begane grond is gereserveerd voor Bagels & Beans aGoGo. De t...

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: