Horeca groeit hardst in pinbetalingen

20 januari 2014 |
Horeca groeit hardst in pinbetalingen<

Horecabedrijven zijn bezig met een ware inhaalslag waar het om pinbetalingen gaat. Het segment horeca en recreatie is met een groei van bijna 25% in 2013 een van de grootste stijgers. In totaal werd
meer dan 190 miljoen keer met de pinpas betaald.

Record
Nederlandse consumenten pinden in 2013 vaker dan ooit. Het aantal pinbetalingen bereikte vorig jaar met 2,660 miljard transacties opnieuw een record. Ten opzichte van 2012 was dit een groei van 7,5%.

Klein bedrag, pinnen mag!
Net zoals voorgaande jaren viel de sterkste groei te noteren in de bedragen van €0 tot €10. Het aantal pinbetalingen in deze categorie steeg het afgelopen jaar met bijna 130 miljoen (16,6%) tot een totaal van ruim 907 miljoen. Dat is meer dan een derde (35 %) van alle pintransacties. De horeca laat binnen dit bedragsegment een stijging zien van 36,4% en een totaal van meer dan 90 miljoen pintransacties.

Ook pinnen in kleine horecazaak
De groei in de horeca komt deels doordat bij steeds meer kleinere horecabedrijven zoals cafés en fastservicebedrijven (cafetaria’s, lunchroom, ijssalons etc.) gepind kan worden. Ten opzichte van 2010 zien we voor 2013 een stijging van 32,2 % naar een totaal van meer dan 36.000 betaalautomaten in de horeca.

Dit alles blijkt uit cijfers van Betaalvereniging Nederland.

Door Frank Lindner:mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Vlees Marketing
Nationale Week Zonder Vlees is een feit

Halverwege maart is het weer zo ver: de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland gaat dan weer van start. Dit evenement is van 9 tot en met 15 maart aan de gang. Veel mensen proberen tijdens deze week geen vlees te eten of in plaats van vlees, vegetarisch te koken. Het doel van dit evenement is om m...

Interieur
"Wij hebben vier barista's in dienst"

Niets is belangrijker dan de goede koffie bij lunchroom Proeverz in Gorinchem. Wim van Willigen, eigenaar van Proeverz: ‘’De mensen gaan vaak naar de vakman of de vakvrouw voor een goed product. Wij van Proeverz staan bekend om onze echte koffie. We hebben dan ook niet voor niks vier bar...

Lunchroom
Ontdekken en genieten: Op wereldreis bij De Ontdekking [video]

Op de hoek van de altijd levendige Voorstraat in Utrecht bevindt zich lunchroom De ontdekking, die je in gedachten even meeneemt naar een ander land. Onder het genot van een Braziliaanse koffie of Arabic-night smoothie, word je even weggetrokken uit de dagelijkse sleur. De Ontdekking zorgt voor e...

Lunchroom Interview
"Ze worden hier echt in hun kracht gezet"

De mooie en speciale samenwerking tussen begeleider en cliënt medewerker is uitermate uniek. De Postkamer is een Grand Café gelegen in het hartje van Nijkerk waar gemotiveerde cliënten begeleid en ondersteund worden door zorgorganisatie Careander. De zaak waar Henriette Eleveld als ...

Lunchroom
Op reportage: La Colline [video]

Nergens in Oss u zo thuis voelen als bij La Colline. Te vinden op d’n heuvel zoals op z’n Brabants gezegd wordt. Wat deze zaak zo bijzonder maakt: “La Colline is de woonkamer van Oss geworden waar alle inwoners uit alle woonwijken van Oss welkom zijn”, zegt verantwoordelijke ...

Opening Rotterdam
Maritiem museum gooit het roer om met eigen horeca

Het Maritiem Museum Rotterdam opent een gloednieuw café op zaterdag 22 februari. Vanaf dat moment baat het museum zijn horeca zelf uit om de bezoekerservaring nog beter te maken, nadat eind vorig jaar ook de museumwinkel in eigen beheer is genomen. Het café draagt de naam ‘Het La...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: