Het regent kaas in Hoek van Holland

2 juli 2012
Het regent kaas in Hoek van Holland

Afgelopen weekend regende het kaas in Hoek van Holland. Om de terugkomst van astronaut André Kuipers te vieren, lieten de makers van kaasmerk Old Amsterdam, parachutes met kaas uit de lucht vallen.

*Favoriete kaas*
Mensen op het strand van Hoek van Holland zagen honderden parachutes met daaraan kaas vallen. Om 9.30 uur zette André Kuipers voet aan de grond in Kazachstan. Hij verbleef ruim zes maanden in de ruimte aan boord van het International Space Station. De astronaut nam zijn favoriete oude kaas mee de ruimte in.

*Kaas doorloopt traject*
Voor de missie genaamd PromISSE, mochten de astronauten naast eten dat de Amerikaanse en Russische organisaties naar het ruimtestation sturen, ook bonusvoedsel bestellen. Kuipers: "Kaas van Hollandse bodem, in het bijzonder Old Amsterdam", schreef hij naar Westland Kaasspecialiteiten, de makers van de oude kaas. De kaas doorliep een heel traject voordat het aankwam bij Kuipers en zijn collega’s. Twee stukjes kaas van strikte afmetingen moesten zo efficiënt mogelijk worden verpakt. In totaal kreeg hij 32 stukken kaas.




~Myrtille Vromans~

Overig nieuws