Het bedrijfspaspoort van...Samantha Prins & Ferry Alfons

4 augustus 2017 | Roy Spijker

Samantha Frins en Ferry Alfons zijn de eigenaren van Lunchroom@Prins op een bedrijventerrein in Waalwijk.

Naam: Samantha Prins & Ferry Alfons
Leeftijd: 38 & 40
Hoe heet je zaak? Lunchroom @Prins
De locatie van je zaak: Gompenstraat 23, Waalwijk    
Wat is de bestseller op de kaart? Broodje warm vlees
Prijs kopje koffie: €2,00
Prijs kopje thee: €1,75
Prijs frisdrank: €2,00
Prijs glas wijn: €3,00
Prijs biertje: €2,50
Prijs en naam goedkoopste gerecht: Zacht bolletje met kaas, €2,50
Prijs en naam duurste gerecht: Twaalfuurtje, €9,95
Aantal zitplaatsen binnen: 50
Aantal zitplaatsen buiten: 20
Wat is de jaaromzet van je lunchroom? Nog niet bekend
Wat is de beste margemaker op de menukaart? Broodje kroket

Hoe zou jij je lunchroom omschrijven?
“We zijn gevestigd op een bedrijventerrein in Waalwijk, dus onze gasten zijn vaak mensen die overdag aan het werk zijn. We hebben onze zaak stijlvol en gezellig ingericht en kijken uit op het groene stuk van het terrein. Veel van onze gasten spreken hier af met hun klanten voor een afspraak.”

Wat is het gekste dat je ooit hebt meegemaakt?
“Er stond hier ooit een Rus in de zaak met een hele grote koffer. Toen hij moest afrekenen kon hij niet betalen. Hij liet een ID-kaart achter om vervolgens geld te gaan pinnen, maar is nooit meer teruggekomen.” 

Voor welke ondernemer heb je veel respect en waarom?
“Iedere ondernemer die zelf iets heeft opgebouwd. Wij zijn in september begonnen en sindsdien heb ik voor iedereen die iets begint en er van rond kan komen heel veel respect.”

Wat is volgens jou de foodtrend van dit jaar? 
“De tosti. Bij veel zaken en leveranciers zie je dat ze er op een leuke manier mee variëren.”

Waar moet je als ondernemer nooit op besparen?
“Goede apparatuur. We konden kiezen voor tweedehands spullen, maar we hebben nu al een paar keer meegemaakt dat we de servicedienst nodig hadden voor een kleine reparatie.”

Waar bespaar je op?
“Externe personeelskosten. Zo proberen we met het personeel zoveel mogelijk te carpoolen.”

Wat doe je in je vrije tijd?
“Dan doen we leuke dingen met onze kinderen”

Op welke doelgroep zou iedere horecaondernemer zich moeten focussen?
“Dat is afhankelijk van de locatie. Wij zitten op een bedrijventerrein, dus wij richten ons op de mensen die hier werken. Dat doen wij bijvoorbeeld door ook catering aan te bieden en vergaderruimtes te faciliteren.”

Wat is jouw toekomstvisie voor de horeca, en dan met name voor lunchrooms? 
“In onze zaak is het zorgen dat we divers blijven in ons aanbod. We moeten regelmatig de kaart en het menu veranderen en het zo voor de gast spannend houden om te blijven komen.”

Wat is een droom die je hoopt te bereiken als ondernemer?
“Met een vaste ploeg zo winstgevend mogelijk worden en nog verder uitbreiden, door vrijdagmiddagborrels te organiseren of warme maatlijden te serveren.”

Hoe zorg je ervoor dat je onderscheidend bent met je zaak?
“Wij werken met grote broodjes en we bezorgen kosteloos bij ons op het bedrijventerrein.”

Waar haal je de inspiratie voor je zaak vandaan?
“In het dagelijks leven.”

Welke kanalen gebruik je om meer publiek aan te trekken? 
“We hebben een website, een Facebookpagina en staan in een buurtkrantje.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
BAZOOKA opent in de Kauwgomballenfabriek.

Je moet maar durven, midden in de lockdown een horecazaak openen. Het team van House of Watt (Elsa Jonker, Thomas Reekers en Felix Bekkers) doen het. “Je kan ook op de bank gaan zitten, wachten tot het voorbij is en dan hopen dat je nog bestaat”, aldus Elsa Jonker, één van ...

21 jaar Lunchroom
20 jaar geleden in Lunchroom: Gary's Muffins

Lunchroom is dit jaar volwassen en bestaat 21 jaar. Tijd om terug te blikken en een greep te doen uit de schier onuitputtelijke voorraad interviews en achtergrondverhalen die in het vakblad voor de lunchroombranche hebben gestaan gedurende deze periode. Wekelijks presenteren we je zo'n verhaa ...

Corona
Download nu de Werkgeversverklaring Avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Wet- en regelgeving Interview
Let op: wijzigingen in de wetgeving voor de horeca

Op het kantoor van Catch Legal werken juristen aan allerhande kwesties die betrekking hebben op bestuursrecht en omgevingsrecht. Binnen dit domein vallen veel zaken die voor horecaondernemers van belang zijn, want bijna alles waarbij je te maken krijgt met de overheid, valt hierbinnen. Van verbouwin ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: