Drie nieuwe broodjes voor Hema

30 juni 2012 |
Drie nieuwe broodjes voor Hema<

Vanaf 18 juni wordt vier weken lang de top drie broodjes van ‘bedenk je eigen broodje’ in de Hema restaurants verkocht. De broodjes, met de naam van de bedenker, zijn: broodje ‘Caroline', broodje 'Sarita' en broodje ‘Els'.

Winnaar op menukaart
Het broodje dat het meest verkocht wordt, komt een seizoen lang op de menukaart van de restaurants te staan. De actie op de website van het warenhuis, waarbij iedereen zijn eigen broodje online kon smeren, leverde 47.000 unieke broodjes op waar in totaal door meer dan 350.000 mensen op gestemd is. De twintig broodjes met de meeste stemmen zijn op 24 mei gemaakt en geproefd door de leden van de jury.

Caroline, Sarita en Els
Caroline heeft als speciaal ingrediënt gekozen voor mangochutney. Haar reactie om in de top drie te eindigen: "Wat een verrassing, er waren zoveel lekkere inzendingen dat ik niet had verwacht dat die van mij in de top drie zou eindigen." Het broodje van Sarita is samengesteld uit avocado, zongedroogde tomaten, mosterd, komkommer en rucola. Volgens Sarita is avocado op brood altijd heel populair geweest bij haar thuis en tomaten zijn ook favoriet, maar alle aanvullende ingrediënten samen maken het broodje echt helemaal compleet. Els heeft heel bewust gekozen voor een echt broodje gezond. Els: "Veel restaurants grijpen hiervoor snel terug op iets met ham, kaas en sla." Els koos voor een broodje met 100 gram groente en voldoet aan de Schijf van Vijf. Op 16 juli wordt de winnaar bekend gemaakt.

Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Achtergronden Fastservice
Bagels & Beans zoekt bagelbazen

Bagels & Beans houdt dinsdag 3 maart in Alphen aan den Rijn een franchise informatieavond voor aankomende 'bagelbazen'. Wie droomt van een eigen zaak komt hier alles te weten over het runnen van een Bagels & Beans. Bagels & Beans is op zoek naar bagelbazen in Amsterdam, Maastr...

Vlees Marketing
Nationale Week Zonder Vlees is een feit

Halverwege maart is het weer zo ver: de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland gaat dan weer van start. Dit evenement is van 9 tot en met 15 maart aan de gang. Veel mensen proberen tijdens deze week geen vlees te eten of in plaats van vlees, vegetarisch te koken. Het doel van dit evenement is om m...

Interieur
"Wij hebben vier barista's in dienst"

Niets is belangrijker dan de goede koffie bij lunchroom Proeverz in Gorinchem. Wim van Willigen, eigenaar van Proeverz: ‘’De mensen gaan vaak naar de vakman of de vakvrouw voor een goed product. Wij van Proeverz staan bekend om onze echte koffie. We hebben dan ook niet voor niks vier bar...

Lunchroom
Ontdekken en genieten: Op wereldreis bij De Ontdekking [video]

Op de hoek van de altijd levendige Voorstraat in Utrecht bevindt zich lunchroom De ontdekking, die je in gedachten even meeneemt naar een ander land. Onder het genot van een Braziliaanse koffie of Arabic-night smoothie, word je even weggetrokken uit de dagelijkse sleur. De Ontdekking zorgt voor e...

Lunchroom Interview
"Ze worden hier echt in hun kracht gezet"

De mooie en speciale samenwerking tussen begeleider en cliënt medewerker is uitermate uniek. De Postkamer is een Grand Café gelegen in het hartje van Nijkerk waar gemotiveerde cliënten begeleid en ondersteund worden door zorgorganisatie Careander. De zaak waar Henriette Eleveld als ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: