Drie nieuwe broodjes voor Hema

30 juni 2012
Drie nieuwe broodjes voor Hema

Vanaf 18 juni wordt vier weken lang de top drie broodjes van ‘bedenk je eigen broodje’ in de Hema restaurants verkocht. De broodjes, met de naam van de bedenker, zijn: broodje ‘Caroline', broodje 'Sarita' en broodje ‘Els'.

*Winnaar op menukaart*
Het broodje dat het meest verkocht wordt, komt een seizoen lang op de menukaart van de restaurants te staan. De actie op de website van het warenhuis, waarbij iedereen zijn eigen broodje online kon smeren, leverde 47.000 unieke broodjes op waar in totaal door meer dan 350.000 mensen op gestemd is. De twintig broodjes met de meeste stemmen zijn op 24 mei gemaakt en geproefd door de leden van de jury.

*Caroline, Sarita en Els*
Caroline heeft als speciaal ingrediënt gekozen voor mangochutney. Haar reactie om in de top drie te eindigen: "Wat een verrassing, er waren zoveel lekkere inzendingen dat ik niet had verwacht dat die van mij in de top drie zou eindigen." Het broodje van Sarita is samengesteld uit avocado, zongedroogde tomaten, mosterd, komkommer en rucola. Volgens Sarita is avocado op brood altijd heel populair geweest bij haar thuis en tomaten zijn ook favoriet, maar alle aanvullende ingrediënten samen maken het broodje echt helemaal compleet. Els heeft heel bewust gekozen voor een echt broodje gezond. Els: "Veel restaurants grijpen hiervoor snel terug op iets met ham, kaas en sla." Els koos voor een broodje met 100 gram groente en voldoet aan de Schijf van Vijf. Op 16 juli wordt de winnaar bekend gemaakt.

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws