Haring Sushi

1 januari 2016 | Jorien Slager

Ingrediënten

Ruitbroodje licht meergranen
Ruitbroodje donker meergranen
Gouda’s Glorie Hotel Margarine
Haringfi let
Granny Smith appel
Komkommer
Dille
Zalmkaviaar
Rucola
Dressing naar keuze

Bereiding

Ontdooi de Ruitbroodjes donker meergranen en licht meergranen in ± 15 min. Bak deze vervolgens af op 180-190° C in 5-10 minuten en laat de broodjes daarna afkoelen op een rooster. Snij de Ruitbroodjes in de lengte doormidden en verdeel in drieën. Besmeer de delen met Gouda’s Glorie Hotel Margarine. Snij met een dunschilller de komkommer in dunne plakjes en leg deze op de plasticfolie overlappend naast elkaar. Leg in tegengestelde richting de haring filets en fijne reepjes Granny Smith appel. De plastic folie strak oprollen, zodat je een strakke rol krijgt. De rol laten koelen en opstijven. De stukken Ruitbrood verdelen over de borden en een mooi stuk snijden van de haringrol. Het geheel afwerken met de dressing, zalmkaviaar en rucola.

Variatietip

Gebruik makreel in plaats van haring.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
Schiphol continueert samenwerking met HMSHost International

Amsterdam Airport Schiphol zet haar samenwerking met HMSHost International, de wereldleider op het gebied van eten & drinken, de komende jaren voort. Speerpunt in de samenwerking is de vernieuwde food & beverage strategie van Schiphol. In de nieuwe strategie staan flexibiliteit, kwaliteit, d...

KHN Coronacrisis
Horeca eerder dicht? ''Buitenproportioneel!''

Koninklijke Horeca Nederland vindt het voornemen van het kabinet om horeca in de Randstad (in zes veiligheidsregio's waar het aantal besmettingen met het coronavirus snel stijgt) waardeloos. Dirk Beljaarts, directeur van KHN noemt het in het NOS Radio 1 Journaal 'buitenproportioneel' en ...

Personalia Restaurant
Nieuwe restaurantmanager voor Wayback Burgers Breda

Sinds 7 september staat er een nieuwe kapitein in het vlaggenschip van Wayback Burgers in Breda; Roxanne Willemse. Met haar achtergrond in de keuken en het succesvol runnen van haar eigen bedrijf heeft ze alle tools in handen om het restaurant volledig eigen te maken en de groei van het restaurant i...

KHN Coronacrisis
KHN vreest extra coronamaatregelen in grote steden

Gisterenavond bereikte Koninklijke Horeca Nederland (KHN) het signaal dat er in enkele Nederlandse regio’s extra coronamaatregelen worden ingevoerd, die mogelijk ook voor de horeca zullen gelden. Via verschillende bronnen heeft KHN vernomen dat een verplichte horecasluiting om 24:00 voor een a...

Nice 'n Easy
De verschillen tussen TGT en THT

De NVWA controleert of bedrijven die zich met eten bezig houden zich aan de wetten en regels houden. Op de website van dit overheidsorgaan legt de NVWA de verschillen uit tussen ‘ten minste houdbaar tot’ en ‘te gebruiken tot.’ In de meeste gevallen stelt de fabrikant van h...

Achtergronden Fastservice
5000 gratis patatjes voor jonge aardappelkenners

Medio september vindt de jaarlijkse aardappeloogst plaats, aldus het perfecte moment om stil te staan bij het verse product van Bram Ladage. Ter ere van de aardappeloogst, deelt de Rotterdamse patatkoning vanaf vandaag maar liefst 5000 patatjes uit aan jonge patatliefhebbers. Dit gebeurt echter niet...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: