Haarlem is Meesterijsbereider rijker

18 juni 2013 |
Haarlem is Meesterijsbereider rijker<

Jacqueline Hilders van IJscafé Da Benito in Haarlem is geïnaugureerd als SVH Meesterijsbereider. Zij heeft met goed resultaat haar Meesterproef afgelegd en is daarmee de vierde vrouw in
Nederland die in het bezit is van de titel Meesterijsbereider. Hilders werd een dag lang in haar eigen bedrijf gevolgd en op meer dan honderd onderdelen beoordeeld door de Plaatselijke Commissie Meesterproef SVH Meesterijsbereider. SVH Meesterkok Imko Binnerts van restaurant Vis en Ko in Haarlem reikte tijdens de inauguratie de versierselen aan haar uit

Bruidsthema
Hilders legde haar Meesterproef af die geheel in het teken stond van het bruidsthema. "Bruidstaarten zijn het leukst om te maken, je kunt er zoveel creativiteit in kwijt", aldus Hilders. Met de titel wil zij meer aandacht besteden aan ijspatisserie in de ijssalon en inspiratie opdoen via de overige ambachtelijke ijsbereiders in Nederland om de Meestertitel op alle mogelijke manieren uit te dragen. Daarvoor sluit zij zicht aan bij IJsTOP, de vereniging van SVH Meesterijsbereiders.

Nederland telt nu dertig ambachtelijke ijsbereiders die in het bezit zijn van deze officiële Meestertitel.

Op de foto: SVH Meesterkok Imko Binnerts van Vis en Ko, de nieuwe SVH Meesterijsbereider Jacqueline Hilders van IJscafé Da Benito, IJsTop-voorzitter en SVH Meesterijsbereider Theo Clevers van IJssalon Clevers.
Govert Driessen Fotografie i.o.v. SVH

Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Horecaondernemers zijn positiever dan een jaar geleden

De horeca kijkt met vertrouwen naar 2020, zo blijkt uit het nieuwe SRA-BiZ-visierapport ‘2020 in Zicht, de verwachtingen van Nederlandse ondernemingen’. De consumentenbestedingen zullen waarschijnlijk op peil blijven en buitenlandse toeristen weten ons land nog steeds goed te vinden. Er ...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Koffie & thee Achtergronden
Starbucks vraagt teveel voor plantaardige melk

Als je bij Starbucks een cappuccino met havermelk bestelt betaal je 70 cent extra. Dit botst met hun eigen klimaatdoelstellingen, want de milieu-impact van plantaardige melk is gemiddeld meer dan de helft lager dan die van koemelk. ProVeg verzoekt daarom de toeslag op plantaardige melk te laten vall...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: