Haarlem is Meesterijsbereider rijker

18 juni 2013 |
Haarlem is Meesterijsbereider rijker<

Jacqueline Hilders van IJscafé Da Benito in Haarlem is geïnaugureerd als SVH Meesterijsbereider. Zij heeft met goed resultaat haar Meesterproef afgelegd en is daarmee de vierde vrouw in
Nederland die in het bezit is van de titel Meesterijsbereider. Hilders werd een dag lang in haar eigen bedrijf gevolgd en op meer dan honderd onderdelen beoordeeld door de Plaatselijke Commissie Meesterproef SVH Meesterijsbereider. SVH Meesterkok Imko Binnerts van restaurant Vis en Ko in Haarlem reikte tijdens de inauguratie de versierselen aan haar uit

Bruidsthema
Hilders legde haar Meesterproef af die geheel in het teken stond van het bruidsthema. "Bruidstaarten zijn het leukst om te maken, je kunt er zoveel creativiteit in kwijt", aldus Hilders. Met de titel wil zij meer aandacht besteden aan ijspatisserie in de ijssalon en inspiratie opdoen via de overige ambachtelijke ijsbereiders in Nederland om de Meestertitel op alle mogelijke manieren uit te dragen. Daarvoor sluit zij zicht aan bij IJsTOP, de vereniging van SVH Meesterijsbereiders.

Nederland telt nu dertig ambachtelijke ijsbereiders die in het bezit zijn van deze officiële Meestertitel.

Op de foto: SVH Meesterkok Imko Binnerts van Vis en Ko, de nieuwe SVH Meesterijsbereider Jacqueline Hilders van IJscafé Da Benito, IJsTop-voorzitter en SVH Meesterijsbereider Theo Clevers van IJssalon Clevers.
Govert Driessen Fotografie i.o.v. SVH

Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Koffie & thee Achtergronden
App spaarder 'wint' reis naar Italië bij Doppio Espresso

In september 2018 was de lancering van de Mijn Doppio App. Gasten van Doppio Espresso kunnen middels de app sparen voor gratis koffie, patisserie, lunch en als ultieme spaardoel een reis naar Milaan. In 2019 is het zover, de eerste gasten hebben 5000 punten bij elkaar gespaard. De trouwe gast van...

Interview Longread
Het succesverhaal van Brownies&downieS: “Eind dit jaar hebben we 57 lunchzaken”

In zeven jaar tijd van twee naar vijfenvijftig vestigingen. Thijs Swinkels, oprichter van Brownies&downieS, geniet nog steeds van de olievlek die zich vanuit het Brabantse Veghel heeft weten te verspreiden naar de rest van Nederland. Een mooie prestatie voor iemand die eigenlijk alleen maar werk...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Opening Rotterdam
Tweede Bagels & Beans aGoGo verovert Rotterdam

Binnenkort klotst de bagelliefde over de randen van de Koopgoot: woensdag 20 november opent Bagels & Beans de sluizen van bagels, koffie en geluk in FORUM Rotterdam. Op de eerste verdieping komt de vertrouwde Bagels & Beans, de begane grond is gereserveerd voor Bagels & Beans aGoGo. De t...

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: