Gratis lunch tegen voedselverspilling

13 juni 2014 |
Gratis lunch tegen voedselverspilling<

Op 28 juni komt Damn Food Waste naar Groningen. Nog steeds wordt bijna een derde van al het geproduceerde voedsel verspild. Door te koken met producten die anders niet op ons bord zouden
zijn beland, vraagt Damn Food Waste aandacht voor voedselverspilling. Iedereen is welkom om gratis te komen lunchen in de speelweide van het Noorderplantsoen tussen 12:00 en 16:00. Fill Bellies Not Bins!

Op het menu
Naast een gratis megalunch voor 1500 mensen, gemaakt van voedsel dat om allerlei verschillende redenen wordt verspild, is er op deze zomerse dag livemuziek en zijn bijna alle Groningse initiatieven en FoodGuerrilla’s aanwezig, die zich inzetten om voedselverspilling tegen te gaan. Kom inspiratie opdoen: kweek je eigen plantjes van groentekontjes in blikjes bij Waste Watchers, maak smoothies op de blender bike van Kokotoko, eet een Discosoep van de Youth Food Movement (YFM) of bak koekjes van oud brood bij Puur. Iedereen is welkom om aan te schuiven en mee te eten tegen voedselverspilling! Kijk voor meer informatie ook op www.damnfoodwaste.com.

Damn Food Waste On Tour
Tijdens de gratis megamaaltijd die Damn Food Waste in 2013 in Amsterdam organiseerde, schoven ruim 6500 mensen aan. Hiermee heeft de organisatie het onderwerp voedselverspilling succesvol op de agenda gezet. Het komende half jaar gaat Damn Food Waste on tour, want voedselverspilling verdient het om onder de aandacht te blijven van politici, beleidsmakers, producenten en consumenten. De organisatie doet verschillende Nederlandse steden aan en Groningen heeft de primeur. De ingrediënten voor de lunch komen zoveel mogelijk uit de regio Groningen en waren anders niet op ons bord beland. Vaak hebben ze een plekje, niet het juiste formaat of zijn ze verkeerd gelabeld. Damn Food Waste maakt van deze groente een super lekkere lunch en laat zien hoe zonde het is om goed voedsel te verspillen.

Om het maal in het Groningse Noorderplantsoen tot een succes te maken werkt Damn Food Wast nauw samen met ondernemers en initiatieven uit de stad en provincie, waaronder YFM Groningen, de Gemeente Groningen, de Hanzehogeschool, de Rijksuniversiteit Groningen en de Voedselbank.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Video
Op Reportage: Panino di Pino

Simone Prestifilippo is samen met haar man Michael eigenaar van de lunchroom Panino di Pino. Panino di pino is een lunchroom waar de moderne Italiaanse sfeer samen met de heerlijke broodjes, Pasta’s en sorbetijs in het centraal staat. Panino di Pino is opgericht door de schoonvader van Sim...

Personalia Fastservice
Domino's krijgt Nederlandse CEO voor Europa

Domino's Pizza Enterprises Limited (ASX: DMP), moederorganisatie van Domino’s pizza Nederland publiceerde deze week haar halfjaarcijfers. In Europa realiseerde Domino’s een sterke omzetgroei van +9,4% tot €382,8m (+5,0% SSS) en een EBITDA €29,4m (+15,6%). Daarnaast opende D...

Video
Op Reportage: Het nieuwe Olivier

Brasserie Olivier in Bilthoven is met haar 37 jaar een van de oudste eetgelegenheden in het dorp. Sinds een half jaar is Olivier verhuisd naar een nieuwe locatie. En daar horen veranderingen bij. Eigenaresse Myrna Janssen vertelt trots haar verhaal. ‘’We zijn verhuisd naar de meest ce...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: