"Gezond zonder geitenwollen sokken"

22 mei 2013
"Gezond zonder geitenwollen sokken"

In iedere editie van het vakblad Lunchroom gaat de redactie op zoek naar een starter in de lunchroombranche. Voor de rubriek Van Start werd Lunchroom Logica in Leiden geïnterviewd. Een gesprek over
"Heerlijk en gezond eten, zonder geitenwollen sokken."

*Bart van Leeuwen en Bianca van Went*
Door thuis steeds vaker biologisch te eten, kwamen Bart van Leeuwen en Bianca van Went tot de conclusie dat hiervoor buiten de deur niet veel mogelijkheden waren. Om deze reden besloot het stel een gelegenheid te starten waar honderd procent biologisch eten wordt geserveerd. In een monumentaal pand in Leiden runnen Bart en Bianca sinds kort hun lunchroom Logica.

*Logisch*
De naam zegt al genoeg. Logica – het moet logisch zijn. “Het is logisch dat wij deze zaak opgezet hebben, het was logisch dat wij besloten (bio)logisch te gaan eten en het is logisch dat wij dit willen overdragen op anderen.” De zaak is er niet om mensen biologisch eten op te dringen. “We willen laten zien dat je op een heel normale manier, zonder geitenwollen sokken, heerlijk en gezond kan eten”, zegt Bianca.

*Monumentaal pand*
De lunchroom is gevestigd in een monumentaal pand waaraan – binnen de beperkingen die zo’n pand met zich meebrengt – hard is gewerkt. “Vóór ons zat in het pand een audiozaak met verschillende kamers. Maar wij hebben een open ruimte en een keuken nodig.” Door de wanden van één centimeter dik hard glas eruit te halen, konden de kamers anders worden ingericht. “Het is een oud gebouw, maar dat is wel de charme.” Het stel werd verliefd op het gebouw. Daarom kozen ze niet voor de makkelijkste weg, maar voor het pand aan de gracht. “We kwamen binnen en dachten meteen: hier gaan we beginnen. Het pand is mooi en licht en ligt in het zonnetje.”

*Keuze voor interieur*
De biologische keuken brengt natuurlijke kleuren met zich mee. Bart en Bianca wilden deze natuurlijke kleuren laten terugkomen in het interieur. “Het mocht niet te zoet worden. In een pand als dit moet je iets krachtigs neerzetten.” Het stel is zelf werkzaam in de lunchroom. Daarnaast staat één personeelslid vast in de bediening en één vast in de keuken.

*Hectische maanden*
Het is een lang, hectisch halfjaar geweest voor Bart en Bianca. “In de wintermaanden klussen was niet ons beste idee en een monumentaal pand vraagt veel werk.” Toch zouden ze niemand afraden een oud pand te kopen. “We zijn voor een aantal verrassingen komen te staan, maar kiezen voor een monumentaal pand is alle moeite zeker waard.”

Wilt u meerdere edities van de rubriek Van Start lezen? Download dan gratis de edities op "onze website.":http://www.lunchroom.nl/bladen.html

~Maud Vissers~

Overig nieuws