Gestreste Nederlander flink aan de koffie

15 juni 2017 | Thijs Jacobs

Uit onderzoek van Kaldi koffie & thee blijkt dat Nederlanders snel naar een kopje koffie grijpen als ze gestrest zijn. Ruim 20% van de ondervraagden geeft aan meer koffie te drinken indien ze gestrest of gespannen zijn. Aan het onderzoek deden ruim 1400 mensen mee.

Vrouwen grijpen sneller naar koffie dan mannen

Vooral vrouwen grijpen sneller naar koffie in geval van stress of spanning. Bij de vrouwen ligt dit percentage op 22% terwijl dit bij mannen 18% is. Verder zijn het vooral jong volwassenen die koffie drinken in geval van stress. Of de koffie uiteindelijk ook daadwerkelijk voor minder stress zorgt? Hier zijn de meningen over verdeeld. Uit eerder onderzoek aan de Seoul National University blijkt wel dat de geur van koffie ertoe kan leiden dat je minder stress ervaart.

Koffie ook populair tegen vermoeidheid

Naast dat Nederlanders naar een kop koffie grijpen bij stress, doet een groot deel dit ook bij vermoeidheid. Ruim 40% van de ondervraagden drinkt koffie tegen vermoeidheid. De cafeïne in koffie zorgt namelijk voor meer energie en vermindert de vermoeidheid. Ook hier zijn het weer de vrouwen die het vaakst een bak koffie nemen (44%). Sommige vrouwen zetten de energie verhogende factor van koffie zelfs in voor trainingen die als doel hebben vet te verbranden.

Verrassend: Nederlanders drinken ook koffie bij hoofdpijn

Een op het eerste oog verassende uitkomst van het onderzoek is dat een deel van de Nederlanders ook koffie drinkt tegen hoofdpijn. Ongeveer 1 op de 10 ondervraagden geeft aan koffie te drinken tegen hoofdpijn. Dit hoeft echter niets te maken te hebben met een verslaving. Uit eerdere onderzoeken blijkt namelijk dat cafeïne je bloedvaten licht kan vernauwen waardoor de druk van je hoofd afneemt en de hoofdpijn verdwijnt. Andere verassende uitkomsten waren dat een enkeling ook koffie drinkt tegen Astma, darmproblemen, verkoudheid en ontstekingen. Buiten deze mogelijke medicinale werking van koffie blijft het natuurlijk ook gewoon lekker en geeft ‘even een bakkie doen’ ons vaak een rustgevend gevoel: genieten is de leus!

Lees hier alle resultaten van het onderzoek.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020

In verband met de maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, zijn horecagelegenheden gesloten geweest. Dat is heel vervelend voor jou als lunchroomondernemer, maar wat kun je beter doen om je naamsbekendheid en omzetkansen te vergroten dan meedoen met de wedst...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Opening Fastservice
Kwalitaria Délifrance nu ook in centrum van Zwolle

Het centrum van Zwolle is een cafetaria en lunchroom rijker. Vandaag opent Kwalitaria Délifrance Zwolle Centrum officieel haar deuren. Ondernemer Rubin Hu is geen onbekende in de regio; de gloednieuwe vestiging is zijn derde in Zwolle. ‘Een plek om gezellig te zitten’ Na een...

Achtergronden Culinair
Mosselseizoen van start met grootste mosselpan ter wereld

Morgen, donderdag 2 juli, start het mosselseizoen met de verkoop van Zeeuwse bodemcultuurmosselen. Dit jaar als eerste exclusief verkrijgbaar bij Sligro. Vanuit de grootste mosselpan ter wereld werden de eerste bodemcultuurmosselen van het seizoen aangeboden aan JRE-chef Joppe Sprinkhuizen, chef van...

Bezorgen Achtergronden
15-jarige maaltijdbezorgers mogen niet meer de straat op

Frans van Rooij, directeur ProFri, vakvereniging Professionele Frituurders, schreef een brief aan Tamara van Ark, Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zij maakte gisteren bekend dat het vanaf 1 juli (dat is morgen al!) niet meer is toegestaan om medewerkers jonger dan 16 jaar in te...

Achtergronden Coronacrisis
Zo kwam Anne&Max door de afgelopen periode heen

Wobbe van Zoelen, eigenaar en oprichter van de bekende lunch- en koffieketen Anne&Max, vertelt over de afgelopen periode, die voor de horeca onwerkelijk was: "Door simpelweg te kijken naar wat we wél konden leveren in de Covid-19 periode waren we in staat om ons businessmodel deels ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: