Genomineerde nummer 2: Fried chicken sandwich

8 oktober 2019 | Thijs Jacobs

Vol trots presenteren we je de tweede genomineerde voor de award van Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2019. Dit is 'Fried chicken sandwich' van Bij Guusjes in Utrecht. 

In totaal dingen in de laatste ronde vijf broodjes mee naar de award. Deze vijf genomineerden worden binnenkort bezocht door de 'mystery jury', die de kanshebbende broodjes gaat beoordelen. De volgorde is geheel willekeurig en niet gebaseerd op de beoordeling van de jury. 

Over het broodje:

Naam:
Fried chicken sandwich

Ingrediënten/bereiding:
Stap 1: de kip marineren
2 kilo schoongemaakte kippendijen
2 eetlepels sriracha
1 eetlepel sriracha
500 karnemelk
de kip schoonmaken en laten marineren voor minimaal 2 uur
Stap 2: de coating voor de kip
2 kilo bloem
400 gram chipotle kruiden van santa maria
80 gram zout
50 gram bakpoeder
50 gram baking soda
20 gram gemalen zwarte peper
Stap 3: de kip paneren
de coating voor de kip goed mengen
de kip uit de marinade pakken beetje laten uitdruipen en goed door de bloem
wentelen
frituren op 175 graden voor 5 minuten
laten rusten op een rekje
Stap 4: de coleslaw maken
Ingrediënten

– 500 gram spitskool, fijn gesneden
– 125 gram wortel, geraspt
– 1/2 ui (60 gram), fijngesnipperd
– 30 gram rozijnen, geweekt in water
Dressing:

– 100 gram mayonaise
– 1 eetlepel witte wijnazijn
– 1 theelepel suiker (of honing)
– 1 theelepel Dijon mosterd
– 1/4 theelepel zout
Bereidingswijze

1. Maak de dressing en zet apart.
2. Indien nodig, snipper de spitskool en rasp de wortel.
3. Meng de fijngesnipperde ui door de spitskool en geraspte wortel.
4. Giet de dressing over de groenten en meng goed door elkaar.
5. Meng vlak voor het serveren de geweekte rozijnen door de coleslaw.
Stap 5: de baconmayonaise

-500 gram bacon uitbakken laten koelen in het vet dan blenden in de magimix met
1000 gram zaanse mayonaise
stap 6 het broodje afmaken
-2 plakken wit boerenbrood snijden allebei de kanten beleggen bacon mayonaise en
kropsla
-1 kant beleggen met wat plakjes augurk en coleslaw met daarop de gefrituurde
kippendijen
-daarop een plak oude kaas de 2 helften op elkaar en dan doorsnijden

Euro 9,75

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Sligro lanceert herstartcampagne voor heel horeca-Nederland

Na een bizar jaar ligt er, met de aangekondigde opening van de terrassen op 28 april, een nieuw begin in het verschiet. Dat we elkaar weer mogen ontmoeten en samen kunnen genieten. Sligro wil op een hartverwarmende manier heel horeca-Nederland laten weten dat ze er voor ze zijn en graag met ze optre ...

Achtergronden Corona
15 procent Nederlanders bezoekt minder vaak horeca vanwege contactformulieren

Nu de terrassen weer gedeeltelijk heropend worden, zullen horecaondernemers hun bezoekers ook opnieuw moeten vragen om contactgegevens voor bron- en contactonderzoek. 14,9 procent van de Nederlanders bezoekt echter minder horeca vanwege de vraag om contactgegevens achter te laten. Dit en meer blijkt ...

Corona
Terrassen per 28 april (beperkt) open

De terrassen gaan weer beperkt open. Na maanden van lockdown mogen horecaondernemers per 28 april weer gasten op hun terrassen ontvangen tussen 12.00 uur en 18.00 uur. Dat maakte demissionair premier Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. Naast het (beperkt) openen van de terrassen wordt d ...

Drinks Corona
Grote bierbrouwers klaar voor herstart

Mocht vanavond bekend worden gemaakt dat de horeca de terrassen vanaf 28 april mag openen, zijn de grote bierleveranciers klaar om de horeca te voorzien van bier. Heineken laat tegenover persbureau ANP weten dat de brouwer ongeveer 8000 klanten heeft met een terras. Veel horecabedrijven spelen a ...

Internationaal Mensen
Naft bier wint gold award op internationale bierverkiezing

Het Gentse Naft bier, gebrouwen door Brandstof, een nieuwe brouwerij gestart door 2 jonge ondernemers uit Gent, valt in de prijzen op de Frankfurt International Trophy. De internationale bier- en wijnverkiezing - die jaarlijks plaatsvindt in Frankfurt in Duitsland - heeft uit meer dan 3800 bieren, w ...

KHN
KHN wil horeca volledig open voor 1 juni

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) vindt dat de horeca sneller en onbeperkt open moet. Dat laat de brancheveniging weten middels een persbericht. KHN-voorzitter Robèr Willemsen vindt het openen van de terrassen onvoldoende. “Bij de aangekondigde versoepelingen per 28 april, wil KHN d ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: