Genomineerde nummer 2: Fried chicken sandwich

8 oktober 2019 | Thijs Jacobs

Vol trots presenteren we je de tweede genomineerde voor de award van Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2019. Dit is 'Fried chicken sandwich' van Bij Guusjes in Utrecht. 

In totaal dingen in de laatste ronde vijf broodjes mee naar de award. Deze vijf genomineerden worden binnenkort bezocht door de 'mystery jury', die de kanshebbende broodjes gaat beoordelen. De volgorde is geheel willekeurig en niet gebaseerd op de beoordeling van de jury. 

Over het broodje:

Naam:
Fried chicken sandwich

Ingrediënten/bereiding:
Stap 1: de kip marineren
2 kilo schoongemaakte kippendijen
2 eetlepels sriracha
1 eetlepel sriracha
500 karnemelk
de kip schoonmaken en laten marineren voor minimaal 2 uur
Stap 2: de coating voor de kip
2 kilo bloem
400 gram chipotle kruiden van santa maria
80 gram zout
50 gram bakpoeder
50 gram baking soda
20 gram gemalen zwarte peper
Stap 3: de kip paneren
de coating voor de kip goed mengen
de kip uit de marinade pakken beetje laten uitdruipen en goed door de bloem
wentelen
frituren op 175 graden voor 5 minuten
laten rusten op een rekje
Stap 4: de coleslaw maken
Ingrediënten

– 500 gram spitskool, fijn gesneden
– 125 gram wortel, geraspt
– 1/2 ui (60 gram), fijngesnipperd
– 30 gram rozijnen, geweekt in water
Dressing:

– 100 gram mayonaise
– 1 eetlepel witte wijnazijn
– 1 theelepel suiker (of honing)
– 1 theelepel Dijon mosterd
– 1/4 theelepel zout
Bereidingswijze

1. Maak de dressing en zet apart.
2. Indien nodig, snipper de spitskool en rasp de wortel.
3. Meng de fijngesnipperde ui door de spitskool en geraspte wortel.
4. Giet de dressing over de groenten en meng goed door elkaar.
5. Meng vlak voor het serveren de geweekte rozijnen door de coleslaw.
Stap 5: de baconmayonaise

-500 gram bacon uitbakken laten koelen in het vet dan blenden in de magimix met
1000 gram zaanse mayonaise
stap 6 het broodje afmaken
-2 plakken wit boerenbrood snijden allebei de kanten beleggen bacon mayonaise en
kropsla
-1 kant beleggen met wat plakjes augurk en coleslaw met daarop de gefrituurde
kippendijen
-daarop een plak oude kaas de 2 helften op elkaar en dan doorsnijden

Euro 9,75

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Vlees Marketing
Nationale Week Zonder Vlees is een feit

Halverwege maart is het weer zo ver: de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland gaat dan weer van start. Dit evenement is van 9 tot en met 15 maart aan de gang. Veel mensen proberen tijdens deze week geen vlees te eten of in plaats van vlees, vegetarisch te koken. Het doel van dit evenement is om m...

Interieur
"Wij hebben vier barista's in dienst"

Niets is belangrijker dan de goede koffie bij lunchroom Proeverz in Gorinchem. Wim van Willigen, eigenaar van Proeverz: ‘’De mensen gaan vaak naar de vakman of de vakvrouw voor een goed product. Wij van Proeverz staan bekend om onze echte koffie. We hebben dan ook niet voor niks vier bar...

Lunchroom
Ontdekken en genieten: Op wereldreis bij De Ontdekking [video]

Op de hoek van de altijd levendige Voorstraat in Utrecht bevindt zich lunchroom De ontdekking, die je in gedachten even meeneemt naar een ander land. Onder het genot van een Braziliaanse koffie of Arabic-night smoothie, word je even weggetrokken uit de dagelijkse sleur. De Ontdekking zorgt voor e...

Lunchroom Interview
"Ze worden hier echt in hun kracht gezet"

De mooie en speciale samenwerking tussen begeleider en cliënt medewerker is uitermate uniek. De Postkamer is een Grand Café gelegen in het hartje van Nijkerk waar gemotiveerde cliënten begeleid en ondersteund worden door zorgorganisatie Careander. De zaak waar Henriette Eleveld als ...

Lunchroom
Op reportage: La Colline [video]

Nergens in Oss u zo thuis voelen als bij La Colline. Te vinden op d’n heuvel zoals op z’n Brabants gezegd wordt. Wat deze zaak zo bijzonder maakt: “La Colline is de woonkamer van Oss geworden waar alle inwoners uit alle woonwijken van Oss welkom zijn”, zegt verantwoordelijke ...

Opening Rotterdam
Maritiem museum gooit het roer om met eigen horeca

Het Maritiem Museum Rotterdam opent een gloednieuw café op zaterdag 22 februari. Vanaf dat moment baat het museum zijn horeca zelf uit om de bezoekerservaring nog beter te maken, nadat eind vorig jaar ook de museumwinkel in eigen beheer is genomen. Het café draagt de naam ‘Het La...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: