Genomineerde nummer 2: Fried chicken sandwich

8 oktober 2019 | Thijs Jacobs

Vol trots presenteren we je de tweede genomineerde voor de award van Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2019. Dit is 'Fried chicken sandwich' van Bij Guusjes in Utrecht. 

In totaal dingen in de laatste ronde vijf broodjes mee naar de award. Deze vijf genomineerden worden binnenkort bezocht door de 'mystery jury', die de kanshebbende broodjes gaat beoordelen. De volgorde is geheel willekeurig en niet gebaseerd op de beoordeling van de jury. 

Over het broodje:

Naam:
Fried chicken sandwich

Ingrediënten/bereiding:
Stap 1: de kip marineren
2 kilo schoongemaakte kippendijen
2 eetlepels sriracha
1 eetlepel sriracha
500 karnemelk
de kip schoonmaken en laten marineren voor minimaal 2 uur
Stap 2: de coating voor de kip
2 kilo bloem
400 gram chipotle kruiden van santa maria
80 gram zout
50 gram bakpoeder
50 gram baking soda
20 gram gemalen zwarte peper
Stap 3: de kip paneren
de coating voor de kip goed mengen
de kip uit de marinade pakken beetje laten uitdruipen en goed door de bloem
wentelen
frituren op 175 graden voor 5 minuten
laten rusten op een rekje
Stap 4: de coleslaw maken
Ingrediënten

– 500 gram spitskool, fijn gesneden
– 125 gram wortel, geraspt
– 1/2 ui (60 gram), fijngesnipperd
– 30 gram rozijnen, geweekt in water
Dressing:

– 100 gram mayonaise
– 1 eetlepel witte wijnazijn
– 1 theelepel suiker (of honing)
– 1 theelepel Dijon mosterd
– 1/4 theelepel zout
Bereidingswijze

1. Maak de dressing en zet apart.
2. Indien nodig, snipper de spitskool en rasp de wortel.
3. Meng de fijngesnipperde ui door de spitskool en geraspte wortel.
4. Giet de dressing over de groenten en meng goed door elkaar.
5. Meng vlak voor het serveren de geweekte rozijnen door de coleslaw.
Stap 5: de baconmayonaise

-500 gram bacon uitbakken laten koelen in het vet dan blenden in de magimix met
1000 gram zaanse mayonaise
stap 6 het broodje afmaken
-2 plakken wit boerenbrood snijden allebei de kanten beleggen bacon mayonaise en
kropsla
-1 kant beleggen met wat plakjes augurk en coleslaw met daarop de gefrituurde
kippendijen
-daarop een plak oude kaas de 2 helften op elkaar en dan doorsnijden

Euro 9,75

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Rotterdam
Drive thru op sterrenniveau in Rotterdam

Dat omweggetje wil je er maar al te graag voor maken. De Sterren Drive Thru bij het stadion van voetbalclub Excelsior in Rotterdam, gerund door maar liefst vier sterrenchefs, heet met recht een culinaire verademing. Zo HEERLIJK was een take-away nooit eerder. Fred Mustert van restaurant Fred (2 M ...

Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

Coronacrisis
Horeca blijft zeker nog dicht tot december

Waar iedereen al wel rekening mee hield, is gisterenavond bevestigd door minister De Jonge: de gedeeltelijke lockdown duurt in ieder geval nog tot december en 'wellicht tot in het nieuwe jaar'. Dit houdt in dat de horeca tot december de deuren gesloten moet houden. Er wordt op dit moment nog ...

Wet- en regelgeving KHN Coronacrisis
KHN: Nieuwe steun welkom, maar niet voldoende

Op dinsdag 27 oktober heeft het kabinet een besluit genomen over hoe de aanvullende steunmaatregelen er voor de horeca uit moeten komen te zien. KHN pleit er al weken bij het kabinet en de Tweede Kamer voor om, aanvullend op het huidige noodpakket, met aanvullende steunmaatregelen te komen, waarbij ...

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde op basis van deze rekensom: 2,75 procent van het verlies aan omzet. Dit meldt de NOS op basis ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: