Genomineerde nummer 2: Fried chicken sandwich

8 oktober 2019 | Thijs Jacobs

Vol trots presenteren we je de tweede genomineerde voor de award van Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2019. Dit is 'Fried chicken sandwich' van Bij Guusjes in Utrecht. 

In totaal dingen in de laatste ronde vijf broodjes mee naar de award. Deze vijf genomineerden worden binnenkort bezocht door de 'mystery jury', die de kanshebbende broodjes gaat beoordelen. De volgorde is geheel willekeurig en niet gebaseerd op de beoordeling van de jury. 

Over het broodje:

Naam:
Fried chicken sandwich

Ingrediënten/bereiding:
Stap 1: de kip marineren
2 kilo schoongemaakte kippendijen
2 eetlepels sriracha
1 eetlepel sriracha
500 karnemelk
de kip schoonmaken en laten marineren voor minimaal 2 uur
Stap 2: de coating voor de kip
2 kilo bloem
400 gram chipotle kruiden van santa maria
80 gram zout
50 gram bakpoeder
50 gram baking soda
20 gram gemalen zwarte peper
Stap 3: de kip paneren
de coating voor de kip goed mengen
de kip uit de marinade pakken beetje laten uitdruipen en goed door de bloem
wentelen
frituren op 175 graden voor 5 minuten
laten rusten op een rekje
Stap 4: de coleslaw maken
Ingrediënten

– 500 gram spitskool, fijn gesneden
– 125 gram wortel, geraspt
– 1/2 ui (60 gram), fijngesnipperd
– 30 gram rozijnen, geweekt in water
Dressing:

– 100 gram mayonaise
– 1 eetlepel witte wijnazijn
– 1 theelepel suiker (of honing)
– 1 theelepel Dijon mosterd
– 1/4 theelepel zout
Bereidingswijze

1. Maak de dressing en zet apart.
2. Indien nodig, snipper de spitskool en rasp de wortel.
3. Meng de fijngesnipperde ui door de spitskool en geraspte wortel.
4. Giet de dressing over de groenten en meng goed door elkaar.
5. Meng vlak voor het serveren de geweekte rozijnen door de coleslaw.
Stap 5: de baconmayonaise

-500 gram bacon uitbakken laten koelen in het vet dan blenden in de magimix met
1000 gram zaanse mayonaise
stap 6 het broodje afmaken
-2 plakken wit boerenbrood snijden allebei de kanten beleggen bacon mayonaise en
kropsla
-1 kant beleggen met wat plakjes augurk en coleslaw met daarop de gefrituurde
kippendijen
-daarop een plak oude kaas de 2 helften op elkaar en dan doorsnijden

Euro 9,75

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
[FOTO'S] Is dit de gaafste horecahotspot van Rotterdam?

Één plek waar je terecht kunt voor een tal van uiteenlopende culturen, thema's en smaken. Midden in het centrum van Rotterdam opende café DoDo haar imposante deuren voor publiek. Met maar liefst 220 zitplaatsen verdeeld over 7 uiteenlopende wereldse themaruimtes, belooft dez...

Lunchroom
Anne&Max wil vijf nieuwe vestigingen in 2020

Anne&Max wilt dé huiskamer in de stad zijn die haar gasten elke dag verrast met heerlijke biologische producten, zeer gastvrije service in mooie karakteristieke panden met een trendy interieur. Anne&Max is hard gegroeid in de afgelopen twee jaar en is nog steeds volop in ontwikkeli...

Opening Rotterdam
Bagels & Beans opent in Rotterdam Alexandrium

Goed nieuws voor wie in het oosten van Rotterdam woont of daar graag gaat shoppen: voor een paddoburgerbagel of de beruchte cheesecake kun je gewoon hier terecht. De vijfde Bagels & Beans van de Maasstad opent op 23 oktober in Rotterdam Alexandrium zijn prachtige glazen puien. Niet te missen als...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: