Genomineerde nummer 1: Club Eend

8 oktober 2019 | Thijs Jacobs

Vol trots presenteren we je de eerste genomineerde voor de award van Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2019. Dit is 'Club Eend' van Touché Lunch & Diner in Assen. 

In totaal dingen in de laatste ronde vijf broodjes mee naar de award. Deze vijf genomineerden worden binnenkort bezocht door de 'mystery jury', die de kanshebbende broodjes gaat beoordelen. De volgorde is geheel willekeurig en niet gebaseerd op de beoordeling van de jury. 

Over het broodje:

Naam:
Club Eend

Ingrediënten:
Eendenborst
Zeezout
Water
Komkommer
Chorizo
Avocado
Chai Tea
Desem Wit of bruin
Sjalotjes
Bloem
Knoflook 2 tenen
150gr Ketjap
200gr Ketchup
1 Theelepel Chilipeper (poeder)
Mayonaise (Huisgemaakt)
Zout en peper
 

Bereiding:
Laat de eendenborst gedurende 12 uur in een pekelbad marineren.Grill de eend op het Big Green Egg en gaar hem na in de oven. 180'c afhankelijk van de dikte 6/8 minuten
(even laten afkoelen in de koelkast).
Snijd de eend op de snijmachine, stand 2, en snijd vervolgens de chorizo in mooie plakjes. Chai Tea marinade opzetten: 2 lepels thee, 2 dl water, 2 theelepel suiker, reduceer dit tot een stroopachtige substantie. Knoflook fijn snijden. Aanzetten in een steelpan, ketchup toevoegen en ontzuren, chilipeper & ketjap toevoegen dit gezamenlijk aan de kook brengen en af laten koelen. Vervolgens met onze mayonaise mengen 1 op 3 (3 delen mayonaise) eventueel zout en peper toevoegen.
Sjalotjes snipperen; marineren met bloem zout en peper, frituren tot krokante uitjes.
Komkommer & avocado's in dunne plakjes snijden. Marineer de komkommerplakjes met de chai tea-reductie.
Desembrood (naar keuze) snijden in 3 plakken van ongeveer 1 cm en in dit toasten. Vervolgens de getoaste 3 pakken besmeren met de Oosterse dressing. Verdeel de eend, komkommer, avocado, chorizo en sjalotjes over de plakken desembrood.

Euro 11,50

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Fastservice
Wayback Burgers opent haar derde vestiging in Winschoten

Eind maart kondigde Wayback Burgers Nederland de opening van haar tweede vestiging in Nederland en eerste delivery vestiging ter wereld, die gerealiseerd wordt in Tilburg. Op maandag 19 april zal Tilburg geopend worden en daarna trekt de bouwkaravaan door naar het hoge noorden, namelijk naar Winscho ...

Achtergronden
Paskal Jakobsen doet eetcafé van de hand

De streetfoodbistro 'Hard en Ziel' van Bløf-zanger Paskal Jakobsen en zijn vrouw Door, die werd geopend in oktober 2018, gaat sluiten. Jakobsen en zijn vrouw runden Hard en Ziel met topchef Edwin Vinke van sterrenrestaurant De Kromme Watergang. Het Middelburgse eetcafé kende ze ...

Achtergronden Corona
Ingewijden: kabinet positiever over heropening terrassen

Het kabinet lijkt positiever gestemd over de mogelijkheid om op 28 april de terrassen te kunnen openen en de avondklok af te schaffen. Volgens ingewijden zijn de cijfers van de afgelopen dagen positiever dan verwacht. Het kabinet heeft besloten de cijfers daarom nog nauwgezet in de gaten te houden d ...

Achtergronden
8 jaar geleden in Lunchroom: Lunchroom Le Stelle, Haren

Lunchroom is dit jaar volwassen en bestaat 21 jaar. Tijd om terug te blikken en een greep te doen uit de welhaast onuitputtelijke voorraad interviews en achtergrondverhalen die in het vakblad voor de lunchroombranche hebben gestaan gedurende deze periode. Wekelijks presenteren we je zo'n verh ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van Lunchroom vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een gesprek met ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is vandaag van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: