Genomineerde nummer 1: Club Eend

8 oktober 2019 | Thijs Jacobs

Vol trots presenteren we je de eerste genomineerde voor de award van Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2019. Dit is 'Club Eend' van Touché Lunch & Diner in Assen. 

In totaal dingen in de laatste ronde vijf broodjes mee naar de award. Deze vijf genomineerden worden binnenkort bezocht door de 'mystery jury', die de kanshebbende broodjes gaat beoordelen. De volgorde is geheel willekeurig en niet gebaseerd op de beoordeling van de jury. 

Over het broodje:

Naam:
Club Eend

Ingrediënten:
Eendenborst
Zeezout
Water
Komkommer
Chorizo
Avocado
Chai Tea
Desem Wit of bruin
Sjalotjes
Bloem
Knoflook 2 tenen
150gr Ketjap
200gr Ketchup
1 Theelepel Chilipeper (poeder)
Mayonaise (Huisgemaakt)
Zout en peper
 

Bereiding:
Laat de eendenborst gedurende 12 uur in een pekelbad marineren.Grill de eend op het Big Green Egg en gaar hem na in de oven. 180'c afhankelijk van de dikte 6/8 minuten
(even laten afkoelen in de koelkast).
Snijd de eend op de snijmachine, stand 2, en snijd vervolgens de chorizo in mooie plakjes. Chai Tea marinade opzetten: 2 lepels thee, 2 dl water, 2 theelepel suiker, reduceer dit tot een stroopachtige substantie. Knoflook fijn snijden. Aanzetten in een steelpan, ketchup toevoegen en ontzuren, chilipeper & ketjap toevoegen dit gezamenlijk aan de kook brengen en af laten koelen. Vervolgens met onze mayonaise mengen 1 op 3 (3 delen mayonaise) eventueel zout en peper toevoegen.
Sjalotjes snipperen; marineren met bloem zout en peper, frituren tot krokante uitjes.
Komkommer & avocado's in dunne plakjes snijden. Marineer de komkommerplakjes met de chai tea-reductie.
Desembrood (naar keuze) snijden in 3 plakken van ongeveer 1 cm en in dit toasten. Vervolgens de getoaste 3 pakken besmeren met de Oosterse dressing. Verdeel de eend, komkommer, avocado, chorizo en sjalotjes over de plakken desembrood.

Euro 11,50

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Fastfood
Dunkin’ opent vestiging met drive through in Goes

Donutliefhebbers hoeven binnenkort hun auto niet uit om van hun favoriete donuts te genieten. Deze zomer opent namelijk een food court in Goes, waar zowel Dunkin’ als New York Pizza via een drive through verkrijgbaar zullen zijn. Daarnaast kan er ook van Dunkin’s heerlijke koffie en donu...

Coronacrisis
Kwalitaria en Délifrance starten actie tegen eenzaamheid

Kwalitaria en Délifrance roepen gezamenlijk iedereen op om iemand blij te maken met een kaartje. Met deze actie hopen de formules wat positiviteit te brengen in deze moeilijke tijd. Vanaf vandaag zijn er gratis kleurkaarten verkrijgbaar in de geopende vestigingen en via de website van beide f...

Interview Coronacrisis
"Flinke huurverlaging is voor horecaondernemers nu zeker mogelijk"

Hotelier Bart Reints Bok, directeur/eigenaar van Charme Hotels, houdt voor hotelvakblad Hospitality Management een 'coronadagboek' bij. Hij vertelde daarin over de niet zo heel nette handelswijze van Emesa, bekend van Vakantievelingen.nl en onderdeel van Talpa, en de annuleringspraktijken bi...

Coronacrisis
Kabinet beslist 31 maart over maatregelen die gelden tot en met 6 april

Het kabinet besluit volgende week dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatrgelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden, musea en thuiswerken, worden dan verder besproken. Er is nog geen duidelijkheid over wannee...

Personeel Coronacrisis
FNV Horeca heeft grote zorgen over tijdelijke en flexibele contracten

Met het pakket aan maatregelen dat het kabinet vorige week aankondigde zijn er bij veel werkenden in de horeca zorgen over werk en inkomen weggenomen. Echter blijft de toekomst onzeker, zeker voor medewerkers met een flexibel of tijdelijk contract. Ondanks het pakket aan maatregelen die ervoor mo...

Coronacrisis
Verscherpte maatregelen. Wat betekent dit voor de horeca?

Het kabinet kondigde gisteravond verscherpte maatregelen aan om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Voorlopig blijven de eerder verkondigde maatregelen, waaronder sluiting van de horeca tot en met 6 april 2020, staan. Wanneer de horeca weer open mag is vooralsnog niet duidelijk. De...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: