Genomineerde nummer 1: Club Eend

8 oktober 2019 | Thijs Jacobs

Vol trots presenteren we je de eerste genomineerde voor de award van Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2019. Dit is 'Club Eend' van Touché Lunch & Diner in Assen. 

In totaal dingen in de laatste ronde vijf broodjes mee naar de award. Deze vijf genomineerden worden binnenkort bezocht door de 'mystery jury', die de kanshebbende broodjes gaat beoordelen. De volgorde is geheel willekeurig en niet gebaseerd op de beoordeling van de jury. 

Over het broodje:

Naam:
Club Eend

Ingrediënten:
Eendenborst
Zeezout
Water
Komkommer
Chorizo
Avocado
Chai Tea
Desem Wit of bruin
Sjalotjes
Bloem
Knoflook 2 tenen
150gr Ketjap
200gr Ketchup
1 Theelepel Chilipeper (poeder)
Mayonaise (Huisgemaakt)
Zout en peper
 

Bereiding:
Laat de eendenborst gedurende 12 uur in een pekelbad marineren.Grill de eend op het Big Green Egg en gaar hem na in de oven. 180'c afhankelijk van de dikte 6/8 minuten
(even laten afkoelen in de koelkast).
Snijd de eend op de snijmachine, stand 2, en snijd vervolgens de chorizo in mooie plakjes. Chai Tea marinade opzetten: 2 lepels thee, 2 dl water, 2 theelepel suiker, reduceer dit tot een stroopachtige substantie. Knoflook fijn snijden. Aanzetten in een steelpan, ketchup toevoegen en ontzuren, chilipeper & ketjap toevoegen dit gezamenlijk aan de kook brengen en af laten koelen. Vervolgens met onze mayonaise mengen 1 op 3 (3 delen mayonaise) eventueel zout en peper toevoegen.
Sjalotjes snipperen; marineren met bloem zout en peper, frituren tot krokante uitjes.
Komkommer & avocado's in dunne plakjes snijden. Marineer de komkommerplakjes met de chai tea-reductie.
Desembrood (naar keuze) snijden in 3 plakken van ongeveer 1 cm en in dit toasten. Vervolgens de getoaste 3 pakken besmeren met de Oosterse dressing. Verdeel de eend, komkommer, avocado, chorizo en sjalotjes over de plakken desembrood.

Euro 11,50

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Video
Op Reportage: Panino di Pino

Simone Prestifilippo is samen met haar man Michael eigenaar van de lunchroom Panino di Pino. Panino di pino is een lunchroom waar de moderne Italiaanse sfeer samen met de heerlijke broodjes, Pasta’s en sorbetijs in het centraal staat. Panino di Pino is opgericht door de schoonvader van Sim...

Personalia Fastservice
Domino's krijgt Nederlandse CEO voor Europa

Domino's Pizza Enterprises Limited (ASX: DMP), moederorganisatie van Domino’s pizza Nederland publiceerde deze week haar halfjaarcijfers. In Europa realiseerde Domino’s een sterke omzetgroei van +9,4% tot €382,8m (+5,0% SSS) en een EBITDA €29,4m (+15,6%). Daarnaast opende D...

Video
Op Reportage: Het nieuwe Olivier

Brasserie Olivier in Bilthoven is met haar 37 jaar een van de oudste eetgelegenheden in het dorp. Sinds een half jaar is Olivier verhuisd naar een nieuwe locatie. En daar horen veranderingen bij. Eigenaresse Myrna Janssen vertelt trots haar verhaal. ‘’We zijn verhuisd naar de meest ce...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: