Genomineerde nummer 1: Club Eend

8 oktober 2019 | Thijs Jacobs

Vol trots presenteren we je de eerste genomineerde voor de award van Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2019. Dit is 'Club Eend' van Touché Lunch & Diner in Assen. 

In totaal dingen in de laatste ronde vijf broodjes mee naar de award. Deze vijf genomineerden worden binnenkort bezocht door de 'mystery jury', die de kanshebbende broodjes gaat beoordelen. De volgorde is geheel willekeurig en niet gebaseerd op de beoordeling van de jury. 

Over het broodje:

Naam:
Club Eend

Ingrediënten:
Eendenborst
Zeezout
Water
Komkommer
Chorizo
Avocado
Chai Tea
Desem Wit of bruin
Sjalotjes
Bloem
Knoflook 2 tenen
150gr Ketjap
200gr Ketchup
1 Theelepel Chilipeper (poeder)
Mayonaise (Huisgemaakt)
Zout en peper
 

Bereiding:
Laat de eendenborst gedurende 12 uur in een pekelbad marineren.Grill de eend op het Big Green Egg en gaar hem na in de oven. 180'c afhankelijk van de dikte 6/8 minuten
(even laten afkoelen in de koelkast).
Snijd de eend op de snijmachine, stand 2, en snijd vervolgens de chorizo in mooie plakjes. Chai Tea marinade opzetten: 2 lepels thee, 2 dl water, 2 theelepel suiker, reduceer dit tot een stroopachtige substantie. Knoflook fijn snijden. Aanzetten in een steelpan, ketchup toevoegen en ontzuren, chilipeper & ketjap toevoegen dit gezamenlijk aan de kook brengen en af laten koelen. Vervolgens met onze mayonaise mengen 1 op 3 (3 delen mayonaise) eventueel zout en peper toevoegen.
Sjalotjes snipperen; marineren met bloem zout en peper, frituren tot krokante uitjes.
Komkommer & avocado's in dunne plakjes snijden. Marineer de komkommerplakjes met de chai tea-reductie.
Desembrood (naar keuze) snijden in 3 plakken van ongeveer 1 cm en in dit toasten. Vervolgens de getoaste 3 pakken besmeren met de Oosterse dressing. Verdeel de eend, komkommer, avocado, chorizo en sjalotjes over de plakken desembrood.

Euro 11,50

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde op basis van deze rekensom: 2,75 procent van het verlies aan omzet. Dit meldt de NOS op basis ...

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Bezorgen
Wat kost bezorgen via Thuisbezorgd?

Bezorgen is, nu de horeca gesloten is, de reddingsboei waar veel restaurants zich aan vastklampen. Niet altijd zonder succes, want de Nederlander heeft de weg naar de bezorgsites en -apps goed weten te vinden. In het derde kwartaal heeft Just Eat Takeaway, waar Thuisbezorgd toe behoort, een groei va ...

Food Vega
Vleesconsumptie stijgt in 2019

De vleesconsumptie in Nederland is in 2019 voor het tweede jaar op rij gestegen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar de vleesconsumptie van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. “Alles schreeuwt om vermindering van de vleesconsumptie. Klimaat, stikstof, ontbossing, ...

Wet- en regelgeving Vega
IKEA, Unilever en 250.000 burgers tegen ‘vegaburgerverbod’

Vandaag stemt het Europees parlement over het ‘vegaburgerverbod’. Een petitie tegen het verbod, op initiatief van ProVeg, werd ruim 250.000 keer ondertekend. Daarnaast spraken tal van Europese milieu-organisaties, consumentenorganisaties én voedselgiganten als Unilever en IKEA zic ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: