Gastvrij Nederland overhandigt manifest aan VVD

23 juni 2016 | Christel Tuin

Voorzitter Gastvrij Nederland Kees van Wijk heeft vandaag het manifest van de gastvrijheidssector overhandigd aan Erik Ziengs, woordvoerder ondernemerschap en gastvrijheidseconomie van de VVD fractie. Gastvrij Nederland heeft dit manifest opgesteld met het oog op de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2017. Ook aan de andere politieke partijen is gevraagd om in de op te stellen verkiezingsprogramma’s nadrukkelijk aandacht te besteden aan de groeiwensen van de sector.

Drie keuzes
Gastvrij Nederland vraagt van een volgend kabinet om drie essentiële keuzes om de sector verder te kunnen laten groeien:

* Investeren in de bestemming Nederland

* Stimuleren van ondernemerschap

* Faciliteren van werkgelegeheid

De gastvrijheidssector is belangrijk voor de economie van Nederland: jaarlijks wordt er ruim 68 miljard in omgezet en de sector levert werk en inkomen aan 606.000 mensen.

Potentiële banenmotor
Erik Ziengs reageert op het manifest: “Geef ruimte aan gastvrijheidssector voor groei, welvaart en beleving!”. Voorzitter Van Wijk: “Met dit manifest roept Gastvrij Nederland de partijen in de Tweede Kamer op om in hun verkiezingsprogramma’s expliciet aandacht te schenken aan het economische en maatschappelijke belang van de gastvrijheidssector. Deze sector biedt bovengemiddelde groeikansen en is een potentiële banenmotor met extra kansen voor jongeren, lager opgeleiden en nieuwe toetreders op de arbeidsmarkt.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Koffie & thee Achtergronden
App spaarder 'wint' reis naar Italië bij Doppio Espresso

In september 2018 was de lancering van de Mijn Doppio App. Gasten van Doppio Espresso kunnen middels de app sparen voor gratis koffie, patisserie, lunch en als ultieme spaardoel een reis naar Milaan. In 2019 is het zover, de eerste gasten hebben 5000 punten bij elkaar gespaard. De trouwe gast van...

Interview Longread
Het succesverhaal van Brownies&downieS: “Eind dit jaar hebben we 57 lunchzaken”

In zeven jaar tijd van twee naar vijfenvijftig vestigingen. Thijs Swinkels, oprichter van Brownies&downieS, geniet nog steeds van de olievlek die zich vanuit het Brabantse Veghel heeft weten te verspreiden naar de rest van Nederland. Een mooie prestatie voor iemand die eigenlijk alleen maar werk...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Opening Rotterdam
Tweede Bagels & Beans aGoGo verovert Rotterdam

Binnenkort klotst de bagelliefde over de randen van de Koopgoot: woensdag 20 november opent Bagels & Beans de sluizen van bagels, koffie en geluk in FORUM Rotterdam. Op de eerste verdieping komt de vertrouwde Bagels & Beans, de begane grond is gereserveerd voor Bagels & Beans aGoGo. De t...

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: