Gastvrij Nederland overhandigt manifest aan VVD

23 juni 2016 | Christel Tuin

Voorzitter Gastvrij Nederland Kees van Wijk heeft vandaag het manifest van de gastvrijheidssector overhandigd aan Erik Ziengs, woordvoerder ondernemerschap en gastvrijheidseconomie van de VVD fractie. Gastvrij Nederland heeft dit manifest opgesteld met het oog op de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2017. Ook aan de andere politieke partijen is gevraagd om in de op te stellen verkiezingsprogramma’s nadrukkelijk aandacht te besteden aan de groeiwensen van de sector.

Drie keuzes
Gastvrij Nederland vraagt van een volgend kabinet om drie essentiële keuzes om de sector verder te kunnen laten groeien:

* Investeren in de bestemming Nederland

* Stimuleren van ondernemerschap

* Faciliteren van werkgelegeheid

De gastvrijheidssector is belangrijk voor de economie van Nederland: jaarlijks wordt er ruim 68 miljard in omgezet en de sector levert werk en inkomen aan 606.000 mensen.

Potentiële banenmotor
Erik Ziengs reageert op het manifest: “Geef ruimte aan gastvrijheidssector voor groei, welvaart en beleving!”. Voorzitter Van Wijk: “Met dit manifest roept Gastvrij Nederland de partijen in de Tweede Kamer op om in hun verkiezingsprogramma’s expliciet aandacht te schenken aan het economische en maatschappelijke belang van de gastvrijheidssector. Deze sector biedt bovengemiddelde groeikansen en is een potentiële banenmotor met extra kansen voor jongeren, lager opgeleiden en nieuwe toetreders op de arbeidsmarkt.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Opening
Food & Wine bar Pierre Par CP gerestyled [foto's]

Op dinsdag 6 augustus opende food & wine bar Pierre par CP aan de Denneweg in Den Haag opnieuw haar deuren na een grote make over. Interieurontwerper Jeroen Smeele restylde de zaak in het hart van de Zuid-Hollandse hoofdstad. Met een bijzondere kaart maakt eigenaar Joey de Kruijf, samen met b...

Economie
Horeca telt veel snelgroeiende bedrijven

In 2018 waren er voor het eerst meer dan 10 duizend snelgroeiende bedrijven. Dit is 20 procent meer dan het vorige record uit 2017 toen er bijna 8 500 snelle groeiers waren. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over snelgroeiende bedrijven. Een bedrijf is een snelle groeier als het aanta...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: