Fries Food Festival op komst

24 maart 2015 |
Fries Food Festival op komst<

Op tweede paasdag (maandag 6 april) vindt voor de derde maal het Fries Food Festival over de Friese Eetcultuur van 11.00 uur tot 18.00 uur
plaats in De Harmonie te Leeuwarden. Behalve dat dit een plek is waar heel veel lekkere producten te proeven zijn, wil het festival vooral ook de ontwikkelingen volgen in Friesland op het terrein van goed en transparant eten uit de buurt. Het is daarbij een podium voor producenten, chef-koks, ontwikkelaars, ondernemers en ga zo maar door.

Programma
Het programma voor dit jaar is nog in ontwikkeling maar belooft al veel interessants. De Marren presenteert zichzelf als derde Streekmerk van Fryslân. Er zijn onder andere workshops over ‘vis fileren voor foodies’ en ‘verantwoord snoep maken voor kinderen’. Er is een presentatie van Euro Toques Nederland die zich met hele frisse doelstellingen presenteert.
De Goede Vissers
Het Fries Food Festival biedt de mogelijkheid om een workshop vis fileren te volgen. Daarmee wordt er een voorproefje gegeven van wat er te gebeuren staat in Fileerlokaal 't Ailand in Lauwersoog. Jan en Barbara Geertsema zijn een crowdfundingcampagne gestart om dit fileerlokaal te kunnen realiseren. Na afloop van de workshop verzorgt Liudger van der Meer van restaurant Wannee te Leeuwarden nog een demo over het maken van sushi met waddenvis.

De Keukentafel
De Keukentafel biedt een laagdrempelige manier voor nieuwe en inspirerende ontmoetingen! Alles in ouderwets vertrouwde setting aan de keukentafel. Ondernemers die een prangende vraag hebben over bijvoorbeeld wijnspijs-combinaties, de fijne kneepjes van de chef, de lekkerste Friese kaas of het handigste keukenhulpje kunnen aanschuiven.

Kijk voor meer informatie op de site van De Harmonie!
Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Lachgasverbod: mag je het straks nog wel kopen voor in je keuken?

Het gebruik van lachgaspatronen als drugs in plaats van gastronomisch of technisch hulpmiddel is de laatste jaren flink toegenomen. Zoveel zelfs dat (door staatssecretaris Blokhuis en minister Grapperhaus) een voorstel is gedaan om lachgas in het hele land te gaan verbieden. Met het landelijk verbod...

Columns
Knibbel, knabbel, knuisje, wie knabbelt er aan jouw huisje?

Vol is vol, kopte de krant laatst. Het gaat over hoe vol de campings, bungalowparken en hotels wel niet zijn in eigen land. In maart was de annuleringenstroom niet bij te houden en deze zomer staat de telefoon roodgloeiend om een felbegeerd plekje onder onze eigen zon te bemachtigen. Tenminste als j...

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Download nu de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: