Franchising in horeca neemt toe in Nederland

Auteur: Thijs Jacobs
Economie Food 24 mei 2017
Franchising in horeca neemt toe in Nederland

De franchisesector heeft in 2016 een boost gekregen. Opvallend is de toename van het aantal medewerkers (+3,8%) en de omzet (+3,2%).  

De sector Detailhandel Food is met de meeste medewerkers en een omzet van maar liefst meer dan 14.1 miljard euro het meest opvallend. Dit is gerealiseerd met minder formules en vestigingen. De daling van het aantal vestigingen is ook terug te zien in de sector Detailhandel Non-Food.

Omzet 9,3 miljard euro

Daarentegen is het aantal vestigingen in de overige sectoren gestegen evenals het aantal formules en medewerkers. Gezamenlijk realiseren zij een omzet van maar liefst 9,3 miljard euro. Horeca doet het ook dit jaar niet slecht. Laat naast een forse stijging in het aantal medewerkers ook een lichte stijging in de omzet zien.

Dat de economie weer aantrekt, bewijst deze statistiek. Het consumentenvertrouwen en het vertrouwen in het ondernemerschap zijn de grondslag voor dit succes en bewijst het succes van franchising in Nederland.

De NFV Franchise statistiek is dit jaar gepresenteerd tijdens de Algemene Ledenvergadering op 23 mei jl. en het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van de NFV.

Overig nieuws