Foodfestival Lepeltje Lepeltje breidt uit

22 februari 2016 |
Foodfestival Lepeltje Lepeltje breidt uit<

Het rondreizende culturele foodfestival Lepeltje Lepeltje breidt dit jaar uit naar maar liefst zeven steden en Mysteryland. In Amersfoort, Dordrecht,
Utrecht, Groningen, Zwolle, Apeldoorn, Eindhoven en op Mysteryland gaat jong en oud bourgondisch genieten. Vanaf Pinksterweekend in mei tot en met eind augustus wordt er vers en ambachtelijk eten geserveerd vanuit mobiele keukens, spelen er toffe bands en dj’s, is er een mooi programma voor de kinderen en er is een markt. Zoals altijd is de toegang gratis.

Mobiele keukens
Op Lepeltje Lepeltje staan geen gewone eetkramen, maar mobiele keukens uit het gehele land, aangevuld met lokale smaakmakers. Het eten is divers; van malse spareribs tot oesters, van vrolijke cupcakes tot ijs en alles daartussenin. Daarnaast worden er heerlijke (speciaal)bieren en wijnen geserveerd.

Cultureel aanbod
Naast heerlijk eten zijn bands, DJ’s en een kinderprogramma de grote smaakmakers van het festival. De tofste artiesten uit de omgeving worden een podium geboden. Voor kinderen zijn er veel leuke activiteiten zoals kindertheater, yoga, kinderkookworkshops en nog heel veel meer.

Markt
Op de markt zijn allerlei creatieve en ambachtelijke producten te koop. Er is van alles te vinden op het gebied van mode, vintage, interieur, kunst, accessoires, eten, kinderkleding en vrije tijd. Er worden mooie, eerlijke waren verkocht door marktkramers met passie en liefde voor hun product.

Oproep aan ondernemers
Lepeltje Lepeltje staat open voor alle leuke ideeën. Dus heb je een webwinkel met toffe spullen en wil jij het ook eens fysiek aan de man brengen? Wil je met jouw restaurant laten zien aan Utrecht wat je in huis hebt? Of zit je in een toffe band waarvan Utrecht het verdient om jouw te mogen horen? Meld je aan via www.lepeltje-lepeltje.com.

Waar vind je het festival dit jaar?
Lepeltje Lepeltje Amersfoort
13 t/m 16 mei - Burgemeester Brouwerplantsoen

Lepeltje Lepeltje Dordrecht
3 t/m 5 juni - Weizigtpark

Lepeltje Lepeltje Utrecht
24 t/m 26 juni - Park Lepelenburg

Lepeltje Lepeltje Groningen
1 t/m 3 juli 2016 - De Nieuwe Kerk

Lepeltje Lepeltje Zwolle
8 t/m 10 juli - Ter Pelkwijkpark

Lepeltje Lepeltje Apeldoorn
29 t/m 31 juli - Park Haven Centrum

Lepeltje Lepeltje Eindhoven
5 t/m 7 augustus - Anne Frankplantsoen

Lepeltje Lepeltje Mysteryland
27 t/m 28 augustus - Mysteryland

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Horecaondernemers zijn positiever dan een jaar geleden

De horeca kijkt met vertrouwen naar 2020, zo blijkt uit het nieuwe SRA-BiZ-visierapport ‘2020 in Zicht, de verwachtingen van Nederlandse ondernemingen’. De consumentenbestedingen zullen waarschijnlijk op peil blijven en buitenlandse toeristen weten ons land nog steeds goed te vinden. Er ...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Koffie & thee Achtergronden
Starbucks vraagt teveel voor plantaardige melk

Als je bij Starbucks een cappuccino met havermelk bestelt betaal je 70 cent extra. Dit botst met hun eigen klimaatdoelstellingen, want de milieu-impact van plantaardige melk is gemiddeld meer dan de helft lager dan die van koemelk. ProVeg verzoekt daarom de toeslag op plantaardige melk te laten vall...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: