FoodFest: Verse oesters voor Sergio Herman

8 september 2015 |
FoodFest: Verse oesters voor Sergio Herman<

FoodFest, het foodevent van topchefs Sergio Herman en Syrco Bakker is gisteren voor de eerste keer gehouden. Honderden foodies bezochten
Cadzand-Bad om de vele foodstands te bezoeken en lezingen bij te wonen over eerlijk en ambachtelijk eten. Tijdens het evenement werden de eerste oesters op spectaculaire wijze namens de Oestercompagnie aan land gebracht door de reddingsbrigade van de KNRM waar ze door Sergio Herman in ontvangst zijn genomen.

Foto: Sergio Herman nam gisteren de eerste oesters in ontvangst uit handen van medewerkers van de KNRM. Fotograaf: Ingrid Arnou

1000 bezoekers
De organisatie van FoodFest, de Stichting Inspired Events waar ook Mark Labruyere van Delica Licious en Petra Gorthmanns van het Strandhotel in Cadzand-Bad deel van uitmaken, is zeer tevreden met de opkomst van circa 1000 mensen. Diverse bekende foodies, bekende Vlamingen en Nederlanders zoals Ellemieke Vermolen, VTM-chef Sofie Dumont en Henk Schiffmacher waren ook aanwezig en presenteerden hun verhaal over hun relatie met ambachtelijk eten.


Het strand van Cadzand-Bad vormde het decor van de eerste editie van FoodFest. Foto: Inspired Events

Zeeuws-Vlaanderen als foodregio
Het festival is een eerste initiatief van de stichting om de foodregio van Zeeuws-Vlaanderen meer bekendheid te geven. Topchefs Sergio Herman (Pure C/ The Jane) en Syrco Bakker (Pure C/ Syrco.nl)) werken al jaren samen en hebben diverse plannen om de promotie van de regio onder meer door middel van evenementen als deze te stimuleren. Wordt dus vervolgd.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Opening Rotterdam
Tweede Bagels & Beans aGoGo verovert Rotterdam

Binnenkort klotst de bagelliefde over de randen van de Koopgoot: woensdag 20 november opent Bagels & Beans de sluizen van bagels, koffie en geluk in FORUM Rotterdam. Op de eerste verdieping komt de vertrouwde Bagels & Beans, de begane grond is gereserveerd voor Bagels & Beans aGoGo. De t...

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

Opening Koffie & thee
Betjeman & Barton Den Haag heropent vernieuwde theewinkel

De winkel van Theekopers Betjeman & Barton aan de Aert van der Goesstraat 1 in Den Haag heeft een metamorfose ondergaan. De volledig verbouwde winkel van het bekende Franse kwaliteitstheemerk zal op 16 november 2019 feestelijk worden heropend door de directeur van Betjeman & Barton Frankrijk...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Villa Heidetuin heeft het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland

Het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland vind je dit jaar in Bergen op Zoom. De inzending van Villa Heidetuin gooide hoge ogen bij alle juryleden. Het winnende broodje heet ‘Gegrilde Aubergineburger’ en kan naar wens als vegetarisch gerecht besteld worden. De mystery jury was vol ...

Awards
SVH presenteert de Top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca  

Op vrijdag 8 november heeft SVH de top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca bekend gemaakt. Voor deze jaarlijkse wedstrijd werden dit jaar 150 leerbedrijven genomineerd. Tot maandag 4 november zijn deelnemende leerbedrijven met elkaar de strijd aangegaan om de eerste mijlpaal van de wedstrij...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: