FIOD sluit zaken Jacqueline Terberg

9 maart 2018 | Thijs Jacobs

Afgelopen jaar interviewden wij Jacqueline Terberg, de 'koningin van de Korenmarkt'. Aan de Arnhemse markt opende ze in 2015 Café Madame Touché. Destijds runde ze de zaak met haar toenmalige vriend, maar de huur van 5000 euro konden ze door tegenvallende resultaten bijna niet opbrengen. Feitelijk gingen de zaken slecht. De relatie liep ook op de klippen, want Terberg geloofde niet meer in hun toekomst samen. Haar partner liet zich teleurgesteld uitkopen. Overigens had Terberg tot 2015 nooit een horecazaak gerund; zij was eerder werkzaam als receptioniste en als medewerker in de horeca.

Witwassen

Direct hierna ging Terberg een relatie aan met een 65-jarige Arnhemmer, die - zoals nu blijkt - verdacht wordt van witwassen van drugsgeld. Overigens was hij al eerder de fout in gegaan, maar Terberg geloofde heilig dat het geld uit een erfenis kwam, zo lezen we in De Gelderlander. Naief, dat zeker, en Terberg is blijkbaar gebruikt als strovrouw.

In de val getrapt

Niet alleen Terberg liet zich bespelen. Verschillende horecaondernemers aan het plein zijn in de val getrapt. Terberg nam het leegstaande eetcafé Bij Oma over, waarna ze het tarnsformeerde naar lunch- en dinercafé. Caféondernemers Maurice Schoot van Den Koopman en Ron Hofmans van De Barron maakten ook graag gebruik van de hulp die Terberg hen bood. Hun zaken stonden immers aan de rand van de afgrond en zij konden nu als cafébaas aanblijven.

Het vijfde café op haar vizier was café Stout, dat te koop staat. Dat gaat niet door. Sterker nog: op alle deuren van de horecapanden hangt nu een briefje waarop staat: 'Gesloten op last van de burgemeester van Arnhem', met vervolgens een verwijzing naar het wetsartikel. 

Inval door FIOD en politie

Dinsdagmorgen zijn de FIOD en de politie binnengevallen in het appartement van Terberg en haar gefortuneerde vriend. Terberg wordt gezien als strovrouw, ze is gebruikt door de man die via de Arnhemse horeca zijn criminele geld wilde witwassen. De Korenmarkt zit nu met een aantal dichte horecazaken en de koningin is van de troon gestoten. Niet het scenario dat aan alle gedupeerden voorgespiegeld werd... 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: "Ik word verdacht van slavendrijven!"

Ik ben zojuist verhoord door de politie. Ik ben verdachte. Ik word verdacht van slavendrijven. De kwestie is van een paar jaar geleden. Ik deed toen zaken met een schoonmaakbedrijf. Dit bleek een achteraf een criminele organisatie te zijn, volgens de twee rechercheurs die mij vandaag ondervroegen. ...

Lunch
Bagels & Beans is het Beste Restaurant van De Vegetarische Restaurantweek

Niet minder dan 531 restaurants namen deel aan de tweede editie van De Vegetarische Restaurantweek die vorige week plaatsvond. Gasten konden gedurende de week een stem uitbrengen op het beste vegetarische restaurant. Bagels & Beans deed mee met drie speciale vegetarische menu’s en wist daa...

Opening Restaurant
Bar-restaurant IJver opent zomer 2019

In de zomer van 2019 opent IJver haar deuren in de voormalige Scheepsbouwloods op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Er wordt hard gewerkt aan dit robuuste restaurant met een eigenzinnige menu- en drankenkaart. Op deze iconische locatie met een groot binnen- en buitenterras kunnen gasten staks geniete...

Food trends Vega
Populariteit vlees- en visvrije thuisbezorgmaaltijden stijgt

Afgelopen week namen zeker 57.600 Nederlanders deel aan de tweede editie van de Nationale Week Zonder Vlees. Een initiatief dat Nederlanders inspireerde om van 11 tot 17 maart een week lang geen vlees (en vis) te eten, en in plaats daarvan de verrassende mogelijkheden van de plantaardige keuken te o...

Economie KHN
Oproep KHN voor Provinciale Staten-verkiezingen: voorkom overaanbod horeca

De afgelopen tien jaar nam het aantal horecazaken in Nederland explosief toe. Het aantal groeide met 13 procent naar ruim 43000 zaken. KHN is blij met deze ontwikkeling en ziet ook voor de toekomst nog ruimte voor extra horeca. Maar in steeds meer binnensteden ontstaat overaanbod van horeca, vooral ...

Advertorial
3, 2, 1… Stoof!

Oma’s draadjesvlees, dat is waar je elk kind voor wakker kunt maken. En nu we eenmaal volwassen zijn, loopt het water nog steeds in onze mond als we er alleen al aan denken. Anno 2019 zijn stoofgerechten weer helemaal back in business. Smakelijke hachee, Franse Boeuf Bourguignon, Vlaamse stove...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
CityTrips
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: