Fair Taste Café op Schiphol geopend

8 april 2011 |
Fair Taste Café op Schiphol geopend<

Verander de wereld en begin bij jezelf. Dat is het idee achter het Fair Taste CafĂ© op Schiphol. Op donderdag 7 april heeft topkok Ramon Beuk de opening verricht van het eerste duurzame ‘on the go’ concept op een luchthaven. Hiermee laat horeca-exploitant HMSHost opnieuw zien voorop te lopen in de wereld van inspirerende en innovatieve luchthavenconcepten.

Helemaal verantwoord
Zoals de naam al doet vermoeden, kunnen gasten bij Fair Taste Café genieten van koffie met het Max Havelaar keurmerk voor Fairtrade, maar ook van een heerlijke sandwich met biologische en verantwoorde ingrediënten. Alle producten die in het Fair Taste Café te koop zijn, voldoen minimaal aan één van de volgende ken- en keurmerken: Fairtrade, Organic, Local, Recyclable of Rain Forest Alliance.

Schoon drinkwater wereldwijd
Fair Taste CafĂ© introduceert als eerste horecabedrijf op een luchthaven, een watertappunt van ‘jointhepipe.org’. Deze organisatie heeft als doel om iedereen overal ter wereld van schoon drinkwater te voorzien. Met de verkoop van duurzame waterflessen en watertappunten worden sanitaire projecten in ontwikkelingslanden gefinancierd.

Ook inrichting duurzaam
Niet alleen bij de invulling van het assortiment is kritisch gekeken naar de achtergrond, ook is waar mogelijk in het ontwerp van het concept gebruik gemaakt van recycle en re-used materialen. Zo zijn de wanden samengesteld uit restmaterialen van oud hout, afbraakpallets, oude tegels en telefoonkabels. Van gemalen steenafval zijn nieuwe tegels gemaakt voor de counter en de meubels zijn gemaakt van oude kastjes en tafels.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Bezorgen
Thuisbezorgd laat restaurants opbieden om een hogere ranking te krijgen

Thuisbezorgd past haar verdienmodel aan en gaat restaurants een hogere plek op de ranglijst laten kopen. De horecaondernemer moet hiervoor tussen de vijftig cent tot negen euro per order neertellen. Ondernemers spreken al voorzichtig over machtsmisbruik. Het 'opbieden' is nog in de testfase,...

Columns Blog
Column Sico de Moel: cadeaukaart

Meneer wilde afrekenen met een stapeltje van 6 cadeaukaarten. Bij mij kun je betalen met een cadeaukaart, maar niet met zes. Gasten met een cadeaukaart zijn soms wat angstig, ze melden het atijd al bij hun reservering, bij aankomst vragen ze nog een keer of ze echt wel met hun cadeaukaart kunnen ...

trends Bier
Onderzoek: Laag alcoholische bieren steeds populairder

De Nederlandse consument staat open voor het groeiende aantal nieuwe biersoorten dat verkrijgbaar is in de horeca en supermarkt. Maar als men dan kiest, zijn een bekende smaak en een al eerder gedronken merk doorslaggevend. De bierdrinker zoekt vanuit die zekerheid naar nieuwe ervaringen. Dit en ...

Opening
Opening Franklin: Zeeuwse charme in Middelburg [foto's]

In een monumentaal pand uit 1752 in de oude binnenstad van Middelburg heeft Brasserie Franklin recentelijk haar deuren geopend. De brasserie is onderdeel van Boutique Hotel Franklin die samen met de eerste cocktailbar van Zeeland, Sir Franklin, op 10 augustus 2019 wordt geopend. In dit nieuwe bou...

Koffie & thee Interview
Interview met een theesommelier: Is thee een belevingsproduct?

Aandacht maakt succes. Theesommelier Karin Kamstra is ervan overtuigd. Maar zie je dit ook terug in de manier waarop thee wordt geserveerd? Het drankje is inmiddels meer dan 7000 jaar oud en nog steeds is het overal te verkrijgen. Van een bekertje op het tankstation tot aan een uitgebreide high tea,...

Columns Blog
Horecaondernemer, kijk uit voor stress!

Het is hollen of stilstaan. Het ene moment is het loei druk en kun je het niet bijbenen en het volgende moment kun je een kanon afschieten. De horeca in een bedrijfstak waar de vraag naar diensten fluctueert. Mensen gaan rond dezelfde periode op vakantie, eten op vaste tijden en gaan het liefst uit ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: