Mis het niet: de Deli XL Foodservice Fair

10 september 2010 |
Mis het niet: de Deli XL Foodservice Fair

Van maandag 13 tot en met woensdag 15 september vindt de jaarlijkse Deli XL Foodservice Fair plaats. De Foodservice Fair, bedoeld voor de totale foodservicemarkt, staat dit jaar volledig in het teken van de eigen smaak van managers, ondernemers en koks. En daarvoor biedt Deli XL op de beurs alles wat de vakman nodig heeft. Natuurlijk ook met informatie en inspiratie over duurzaam ondernemen.

Volop verantwoord
Onder het thema ‘Proef je eigen smaak’ brengt Deli XL op de beurs MVO-vragen en MVO-oplossingen bij elkaar. Zo vinden managers uit de zorg concepten en advies over het verhogen van de gastvrijheid. Ook krijgen koks inzicht in het totale verantwoorde assortiment en proeven ze van het beste op het gebied van verantwoord vers, convenience, wijnen en koffie. Daarnaast demonstreren veel aanwezige leveranciers op hun stand en in workshops innovaties en nieuwe duurzame producten.

Het ondernemen staat centraal
De laatste beursdag, woensdag 15 september, staat helemaal in het teken van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Op die dag organiseert Deli XL van 13.00 – 14.30 uur het MVO-seminar ‘Het Ondernemen centraal’. De laatste jaren is MVO veelvuldig het onderwerp van gesprek geweest. Met name de principiële kant en de rol die leveranciers kunnen spelen, werden veelvuldig over het voetlicht gebracht. Maar vaak wordt vergeten dat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen vooral ook gewoon Ondernemen is. Tijdens het seminar bieden vier aansprekende sprekers, vanaf vier ‘zeepkisten’ dat inspirerende perspectief.

Topsprekers tijdens MVO-seminar
De sprekers die Deli XL heeft vastgelegd zijn niet de minsten. Zo spreekt trendwatcher Justien Marseille over de huidige en vooral toekomstige trends in duurzaamheid. Geert Burema, chef-kok bij Restaurant Merkelbach in Amsterdam, vertelt over eerlijkheid en aandacht in zijn keuken. Ook speelt horecaondernemer Vincent Kroon van Viqh wijnbar in Haarlem open kaart over wat duurzaamheid hem als ondernemer nu daadwerkelijk brengt. Het vierde podium fungeert straks als open podium, onder leiding van Suzanne van der Pijl, partner bij Schuttelaar & Partners. Zij presenteert de resultaten van enkele stellingen die zijn voorgelegd aan beursbezoekers en gaat in gesprek met sprekers en publiek. De toegang tot het seminar is vrij voor iedereen die de Deli XL Foodservice Fair bezoekt.

Registratie en openingstijden
Voor eenvoudige en snelle toegang tot de Deli XL Foodservice Fair 2010 kunnen bezoekers zich registreren op www.delixl.nl/foodservicefair. De beurs vindt plaats in de Americahal in Apeldoorn en is maandag 13 september geopend van 11.00 – 21.00 uur en op dinsdag 14 en woensdag 15 september van 11.00 – 18.00 uur.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Digitaal Ondernemen
Alles over digitaal ondernemen in je lunchzaak

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

Economie Coronacrisis
Horecapersoneel slachtoffer van coronacrisis

Horeca- en cateringbedrijven ervaren pittige tijden. Tegen de stroom in proberen ze omzet te draaien en bezoekers aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Foodservice Community en GROUP7 onder bijna 600 horeca-, fastservice- (dit zijn broodjeszaken en frituren) en cateringprofessionals, dat tuss ...

Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

Financieel Ondernemen
Aftrekbare kosten in je lunchzaak

Als ondernemer maakt u het hele jaar door kosten. Van de meeste kosten is het duidelijk dat u deze kunt aftrekken van uw winst. Denk bijvoorbeeld aan de huur van de ruimte voor uw restaurant. Er zijn echter ook kosten waarbij dit minder voor de hand ligt, zoals de kosten voor werkkleding of een maal ...

Interview
Bedrijfspaspoort: Brood en Zoets

Hoe zou jij je lunchroom omschrijven? "Een beetje een tweede huiskamer voor heel veel mensen. Er komen hier veel vaste gasten, en veel mensen uit de buurt die gezellig voor een kopje koffie of een praatje komen. We zijn een van de weinige die zo vroeg open zijn in de stad, dus er komen dan o ...

Opening
Dunkin’ opent Pop up Store in Amsterdam The Style Outlet

Koffie- en donutgigant Dunkin’ opent haar deuren in Halfweg. Na het succes van de vestigingen die in de overige outlets in Nederland gevestigd zijn kon een Vestiging in de Amsterdamse The Style Outlet niet uitblijven. Trost zijn we dat we in dit mooie project onze nieuwste concept van Dunkin&r ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: