Mis het niet: de Deli XL Foodservice Fair

10 september 2010 |
Mis het niet: de Deli XL Foodservice Fair<

Van maandag 13 tot en met woensdag 15 september vindt de jaarlijkse Deli XL Foodservice Fair plaats. De Foodservice Fair, bedoeld voor de totale foodservicemarkt, staat dit jaar volledig in het teken van de eigen smaak van managers, ondernemers en koks. En daarvoor biedt Deli XL op de beurs alles wat de vakman nodig heeft. Natuurlijk ook met informatie en inspiratie over duurzaam ondernemen.

Volop verantwoord
Onder het thema ‘Proef je eigen smaak’ brengt Deli XL op de beurs MVO-vragen en MVO-oplossingen bij elkaar. Zo vinden managers uit de zorg concepten en advies over het verhogen van de gastvrijheid. Ook krijgen koks inzicht in het totale verantwoorde assortiment en proeven ze van het beste op het gebied van verantwoord vers, convenience, wijnen en koffie. Daarnaast demonstreren veel aanwezige leveranciers op hun stand en in workshops innovaties en nieuwe duurzame producten.

Het ondernemen staat centraal
De laatste beursdag, woensdag 15 september, staat helemaal in het teken van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Op die dag organiseert Deli XL van 13.00 – 14.30 uur het MVO-seminar ‘Het Ondernemen centraal’. De laatste jaren is MVO veelvuldig het onderwerp van gesprek geweest. Met name de principiële kant en de rol die leveranciers kunnen spelen, werden veelvuldig over het voetlicht gebracht. Maar vaak wordt vergeten dat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen vooral ook gewoon Ondernemen is. Tijdens het seminar bieden vier aansprekende sprekers, vanaf vier ‘zeepkisten’ dat inspirerende perspectief.

Topsprekers tijdens MVO-seminar
De sprekers die Deli XL heeft vastgelegd zijn niet de minsten. Zo spreekt trendwatcher Justien Marseille over de huidige en vooral toekomstige trends in duurzaamheid. Geert Burema, chef-kok bij Restaurant Merkelbach in Amsterdam, vertelt over eerlijkheid en aandacht in zijn keuken. Ook speelt horecaondernemer Vincent Kroon van Viqh wijnbar in Haarlem open kaart over wat duurzaamheid hem als ondernemer nu daadwerkelijk brengt. Het vierde podium fungeert straks als open podium, onder leiding van Suzanne van der Pijl, partner bij Schuttelaar & Partners. Zij presenteert de resultaten van enkele stellingen die zijn voorgelegd aan beursbezoekers en gaat in gesprek met sprekers en publiek. De toegang tot het seminar is vrij voor iedereen die de Deli XL Foodservice Fair bezoekt.

Registratie en openingstijden
Voor eenvoudige en snelle toegang tot de Deli XL Foodservice Fair 2010 kunnen bezoekers zich registreren op www.delixl.nl/foodservicefair. De beurs vindt plaats in de Americahal in Apeldoorn en is maandag 13 september geopend van 11.00 – 21.00 uur en op dinsdag 14 en woensdag 15 september van 11.00 – 18.00 uur.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN Coronacrisis
KHN wil de Nederlandse Staat dagvaarden vanwege coronaregelgeving

KHN wil dat de Staat wordt veroordeeld om zo snel mogelijk versoepelingen van de coronamaatregelen door te voeren voor de Nederlandse horeca, zo lezen we op de website van de werkgeversorganisatie. In het bijzonder als het gaat om het aantal mensen dat binnen anderhalve meter van elkaar aan een tafe...

Opening Utrecht
Gloednieuwe horecalocatie De Snip zoekt eigentijds concept

Om de bewoners van het snelst groeiende gebied van Nederland te faciliteren in een goede horeca- en werkomgeving, wordt er een horecaruimte aan het Berlijnplein (Utrecht) eind dit jaar opgeleverd door de Gemeente Utrecht. Vanaf nu kunnen ondernemers met een aantrekkelijk en eigentijds horecaconcept ...

Economie Coronacrisis
Rabobank: blijvende omzetdaling door coronacrisis

De lagere omzetten voor bijna alle bedrijfssectoren in Nederland gaan nog zeker een jaar aanhouden. Met name in de horeca, industrie, automotive en delen van de retailsector blijft de omzetdaling groot. Dat blijkt uit de analyse van omzetprognoses voor alle sectoren die Rabobank vandaag heeft gepubl...

Columns Starten in de horeca
Column: wat is jouw toekomstperspectief?

Is het in jouw horecabedrijf weer 'business as usual'? Vermoedelijk niet. Ook al ziet de zomer er voor velen niet slecht uit, één derde van de horecaondernemers denkt het niet te redden dit jaar. Het is een tijd waar het neerkomt op uitzonderlijk ondernemerschap, een hele lange...

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: