Mis het niet: de Deli XL Foodservice Fair

10 september 2010 |
Mis het niet: de Deli XL Foodservice Fair<

Van maandag 13 tot en met woensdag 15 september vindt de jaarlijkse Deli XL Foodservice Fair plaats. De Foodservice Fair, bedoeld voor de totale foodservicemarkt, staat dit jaar volledig in het teken van de eigen smaak van managers, ondernemers en koks. En daarvoor biedt Deli XL op de beurs alles wat de vakman nodig heeft. Natuurlijk ook met informatie en inspiratie over duurzaam ondernemen.

Volop verantwoord
Onder het thema ‘Proef je eigen smaak’ brengt Deli XL op de beurs MVO-vragen en MVO-oplossingen bij elkaar. Zo vinden managers uit de zorg concepten en advies over het verhogen van de gastvrijheid. Ook krijgen koks inzicht in het totale verantwoorde assortiment en proeven ze van het beste op het gebied van verantwoord vers, convenience, wijnen en koffie. Daarnaast demonstreren veel aanwezige leveranciers op hun stand en in workshops innovaties en nieuwe duurzame producten.

Het ondernemen staat centraal
De laatste beursdag, woensdag 15 september, staat helemaal in het teken van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Op die dag organiseert Deli XL van 13.00 – 14.30 uur het MVO-seminar ‘Het Ondernemen centraal’. De laatste jaren is MVO veelvuldig het onderwerp van gesprek geweest. Met name de principiële kant en de rol die leveranciers kunnen spelen, werden veelvuldig over het voetlicht gebracht. Maar vaak wordt vergeten dat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen vooral ook gewoon Ondernemen is. Tijdens het seminar bieden vier aansprekende sprekers, vanaf vier ‘zeepkisten’ dat inspirerende perspectief.

Topsprekers tijdens MVO-seminar
De sprekers die Deli XL heeft vastgelegd zijn niet de minsten. Zo spreekt trendwatcher Justien Marseille over de huidige en vooral toekomstige trends in duurzaamheid. Geert Burema, chef-kok bij Restaurant Merkelbach in Amsterdam, vertelt over eerlijkheid en aandacht in zijn keuken. Ook speelt horecaondernemer Vincent Kroon van Viqh wijnbar in Haarlem open kaart over wat duurzaamheid hem als ondernemer nu daadwerkelijk brengt. Het vierde podium fungeert straks als open podium, onder leiding van Suzanne van der Pijl, partner bij Schuttelaar & Partners. Zij presenteert de resultaten van enkele stellingen die zijn voorgelegd aan beursbezoekers en gaat in gesprek met sprekers en publiek. De toegang tot het seminar is vrij voor iedereen die de Deli XL Foodservice Fair bezoekt.

Registratie en openingstijden
Voor eenvoudige en snelle toegang tot de Deli XL Foodservice Fair 2010 kunnen bezoekers zich registreren op www.delixl.nl/foodservicefair. De beurs vindt plaats in de Americahal in Apeldoorn en is maandag 13 september geopend van 11.00 – 21.00 uur en op dinsdag 14 en woensdag 15 september van 11.00 – 18.00 uur.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Koffie & thee Achtergronden
Starbucks vraagt teveel voor plantaardige melk

Als je bij Starbucks een cappuccino met havermelk bestelt betaal je 70 cent extra. Dit botst met hun eigen klimaatdoelstellingen, want de milieu-impact van plantaardige melk is gemiddeld meer dan de helft lager dan die van koemelk. ProVeg verzoekt daarom de toeslag op plantaardige melk te laten vall...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Interview
Zus&Zus: eigentijdse lunchroom in Barneveld [video]

Zus&Zus is een kleine lunchroom gevestigd op het Dijkje in Barneveld. Het is opgericht door de twee zussen Dynande en Sharissa. Nadat Dynande haar opleiding tot banketbakker had afgerond en Sharissa haar baan in de zorg had opgezegd, besloten de twee hun passie voor bakken te volgen. Na een jaar...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: