Eerste Starbucks op NS-station opent deuren

4 augustus 2009 |
Eerste Starbucks op NS-station opent deuren<

NS opende woensdag de eerste vestiging van de koffieketen Starbucks. Met de vestiging op station Utrecht Centraal is door het spoorwegbedrijf naar eigen zeggen opnieuw een kwaliteitsmerk toegevoegd aan het brede aanbod van horecagelegenheden. Reizigers en andere bezoekers van Utrecht CS krijgen nu nog meer keuze. De opening markeert het begin van meer Starbucks-filialen op grote stations in Nederland. In het najaar opent een tweede Starbucks op station Amsterdam Centraal.

“Heel Nederland kan nu genieten van het unieke concept van Starbucks: door professionele ‘barista’s’ perfect bereide koffie om mee te nemen of om op te drinken in de bekende
‘huiskamersfeer’, die zo kenmerkend is voor de Starbucks-vestigingen wereldwijd”, zegt Madeleine van der Zwaan, algemeen directeur van Servex, de NS-dochter die verantwoordelijk is voor de exploitatie van Starbucks en vele andere formules op het station. Naast de
wereldberoemde koffie behoren vanzelfsprekend ook de heerlijke koeken en sandwiches tot het assortiment. “Starbucks wordt een aangename ontmoetingsplek en een gelegenheid om even tot rust te komen in de drukke wereld van onze klanten”, aldus Van der Zwaan.

De opening van Starbucks geeft opnieuw een impuls aan de
verdere ontwikkeling van stations. Dit sluit naadloos aan bij de ambitie van NS om van stations prettige verblijfplaatsen te maken en stationsbezoekers en klanten voortdurend meer kwaliteit en variatie in het
winkelaanbod te bieden. Zo werd eerder dit jaar door NS op Amsterdam Centraal de eerste stations-HEMA geopend.

“Met veel respect voor de sterke en langdurige koffietraditie openen we deze Starbucks vestiging op Utrecht Centraal”, zegt Buck Hendrix, president van Starbucks Europa, Midden Oosten en Afrika. “Starbucks brandt al zeven jaar haar koffie in Nederland, de enige branderij buiten Amerika en wij zijn dan ook vereerd met de mogelijkheid die de opening van deze vestiging biedt om onze rol in de rijke Nederlandse koffiecultuur verder uit te breiden”.

Lunchroom, Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Amsterdam Opening
Coffeecompany opent nieuw filiaal aan Bos en Lommerplein

Coffeecompany opent in mei zijn deuren aan het Amsterdamse Bos en Lommerplein. Het is de eerste nieuwe huurder sinds het plein in handen is van Propertize. De koffieketen betrekt het pand van 133 vierkante meter aan de rechterkant van de trap die vanaf de Bos en Lommerweg naar het plein toe leidt. ...

Video
"We bakken 10.000 American pancakes per jaar

The Blueberry is een Amerikaanse lunchroom gevestigd op twee plekken in Amersfoort. De vestiging op Emiclaerhof in Amersfoort-Noord bevat zo’n 70 binnen- en 60 buitenzitplaatsen. Door het hippe en stijlvolle interieur voelt het echt alsof je in Amerika zit. De doelgroep wisselt per locatie,...

Video
Reportage: Brasserie De Haven verbindt jong en oud 

De laatste jaren heeft er in de zorgsector een verschuiving plaats gevonden. Steeds meer mensen moeten langer thuis wonen. “Om die doelgroep in huis te krijgen, moet je ze op een of andere manier lokken en met ze verbinden", vertelt gastheer Arthur Karstens. Zorgcentrum De Haven in Bun...

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: