'Yes yes: We hebben hem!'

7 november 2013 |
'Yes yes: We hebben hem!'<

Met veel bombarie en een hoop vreugde stapte vandaag de redactie van het vakblad Lunchroom, Smaak in Rijen binnen. "We hebben hem! Yes, yes", reageerde winnares Aniëlka Menner vol trots. Smaak heeft
de wedstrijd om het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2013 gewonnen.

Een echte teamprestatie
Winnares Aniëlka Menner: "Dit is echt gaaf, geweldig! We hadden het natuurlijk gehoopt maar dit is een kroon op onze teamprestatie", schitterd Aniëlka. Chef-kok Noor valt vol vreugde Aniëlka in de armen en vertelt over het winnende broodje. "Samen met mijn collega Birgit hebben we dit broodje bedacht. Het is hartstikke mooi dat het broodje dan ook wint. We hebben veel ingrediënten geproefd en ingespeeld op de trend. Je moet wel lef hebben als je kijkt naar de verschillende ingrediënten die we gebruikt hebben. Birgit is verantwoordelijk voor het verhaal achter het broodje en ik heb de ingrediënten gekozen. Uiteindelijk moet de keukenbrigade het gerecht juist uitvoeren én moet de bediening het broodje goed presenteren. Dat deze teamprestatie zo wordt beloond, is super", aldus Noor.

The Social Club
The Social Club bestaat uit vier op elkaar gestapelde sneetjes hoevebrood. Het eerste sneetje is belegd met gerookte zalm, rode ui en rucola. Dan volgt een sneetje met witte kool, dressing en een sandwichspread vermengd met een klein beetje wasabi. Het derde sneetje is voor de in ketjap gemarineerde biefstuk en komkommerrepen. Op de laatste snee liggen wortelrepen en rucola. Het geheel wordt bij elkaar gehouden door een lange prikker met daaraan een zongedroogde tomaat en een gebakken gamba.

Live op de radio
Er was veel media-aandacht voor de uitslag. BNR's middagprogramma BLT (what's in a name!) interviewde Aniëlka Menner live op de radio. "Luister het fragment terug":http://www.bnr.nl/?player=archief&fragment=20131107123900180.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Restaurant Par Hasard Almere omgetoverd tot all you can eetcafé

Restaurant Par Hasard op het Belfortplein in Almere Stad past haar concept aan en wordt het gezellige en toegankelijke All you can eetcafé by Par Hasard. Hiermee sluit het restaurant beter aan op de wensen van een groot deel van de bewoners en bezoekers van Almere en speelt zij in op de ...

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: