'Yes yes: We hebben hem!'

7 november 2013 |
'Yes yes: We hebben hem!'

Met veel bombarie en een hoop vreugde stapte vandaag de redactie van het vakblad Lunchroom, Smaak in Rijen binnen. "We hebben hem! Yes, yes", reageerde winnares Aniëlka Menner vol trots. Smaak heeft
de wedstrijd om het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2013 gewonnen.

Een echte teamprestatie
Winnares Aniëlka Menner: "Dit is echt gaaf, geweldig! We hadden het natuurlijk gehoopt maar dit is een kroon op onze teamprestatie", schitterd Aniëlka. Chef-kok Noor valt vol vreugde Aniëlka in de armen en vertelt over het winnende broodje. "Samen met mijn collega Birgit hebben we dit broodje bedacht. Het is hartstikke mooi dat het broodje dan ook wint. We hebben veel ingrediënten geproefd en ingespeeld op de trend. Je moet wel lef hebben als je kijkt naar de verschillende ingrediënten die we gebruikt hebben. Birgit is verantwoordelijk voor het verhaal achter het broodje en ik heb de ingrediënten gekozen. Uiteindelijk moet de keukenbrigade het gerecht juist uitvoeren én moet de bediening het broodje goed presenteren. Dat deze teamprestatie zo wordt beloond, is super", aldus Noor.

The Social Club
The Social Club bestaat uit vier op elkaar gestapelde sneetjes hoevebrood. Het eerste sneetje is belegd met gerookte zalm, rode ui en rucola. Dan volgt een sneetje met witte kool, dressing en een sandwichspread vermengd met een klein beetje wasabi. Het derde sneetje is voor de in ketjap gemarineerde biefstuk en komkommerrepen. Op de laatste snee liggen wortelrepen en rucola. Het geheel wordt bij elkaar gehouden door een lange prikker met daaraan een zongedroogde tomaat en een gebakken gamba.

Live op de radio
Er was veel media-aandacht voor de uitslag. BNR's middagprogramma BLT (what's in a name!) interviewde Aniëlka Menner live op de radio. "Luister het fragment terug":http://www.bnr.nl/?player=archief&fragment=20131107123900180.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde op basis van deze rekensom: 2,75 procent van het verlies aan omzet. Dit meldt de NOS op basis ...

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Bezorgen
Wat kost bezorgen via Thuisbezorgd?

Bezorgen is, nu de horeca gesloten is, de reddingsboei waar veel restaurants zich aan vastklampen. Niet altijd zonder succes, want de Nederlander heeft de weg naar de bezorgsites en -apps goed weten te vinden. In het derde kwartaal heeft Just Eat Takeaway, waar Thuisbezorgd toe behoort, een groei va ...

Food Vega
Vleesconsumptie stijgt in 2019

De vleesconsumptie in Nederland is in 2019 voor het tweede jaar op rij gestegen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar de vleesconsumptie van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. “Alles schreeuwt om vermindering van de vleesconsumptie. Klimaat, stikstof, ontbossing, ...

Wet- en regelgeving Vega
IKEA, Unilever en 250.000 burgers tegen ‘vegaburgerverbod’

Vandaag stemt het Europees parlement over het ‘vegaburgerverbod’. Een petitie tegen het verbod, op initiatief van ProVeg, werd ruim 250.000 keer ondertekend. Daarnaast spraken tal van Europese milieu-organisaties, consumentenorganisaties én voedselgiganten als Unilever en IKEA zic ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: