Duits pretpark lanceert loopingrestaurant

17 maart 2011 |
Duits pretpark lanceert loopingrestaurant<

Europa-Park in Duitsland introduceert als eerste ter wereld een looping-restaurant. In het FoodLoop-restaurant worden de bestellingen niet door medewerkers geserveerd, maar via achtbanen die de gerechten vanuit de keuken zo op tafel lanceren.

Eten over achtbaan
Midden in het attractiepark, geleden tegen de Franse grens bij Colmar, opent op 9 april aanstaande het bijzondere restaurant. Gasten zullen in deze eetruimte tegen bijna een halve kilometer achtbaanrails aankijken. Vanuit de keuken loopt de rails in alle mogelijke figuren naar de tafels in het 195 couverts tellende restaurant. Nadat er via een van de touchscreens aan tafel een bestelling is gedaan, suist vanaf de keuken het eten en drinken naar de gast. Onderweg gaan de gerechten ook nog door een tweetal loopings.

Thema's verbinden
Het thema ‘achtbaan' is een belangrijk gegeven in het park, evenals ‘culinair genieten'. De F&B in het pretpark staat bekend om zijn grote variëteit aan Europese gerechten. Het FoodLoop-restaurant verbindt straks deze twee thema’s op originele wijze.

Op de foto: Thomas Mack, directeur van Europa-Park, in het FoodLoop-restaurant.


Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Lachgasverbod: mag je het straks nog wel kopen voor in je keuken?

Het gebruik van lachgaspatronen als drugs in plaats van gastronomisch of technisch hulpmiddel is de laatste jaren flink toegenomen. Zoveel zelfs dat (door staatssecretaris Blokhuis en minister Grapperhaus) een voorstel is gedaan om lachgas in het hele land te gaan verbieden. Met het landelijk verbod...

Columns
Knibbel, knabbel, knuisje, wie knabbelt er aan jouw huisje?

Vol is vol, kopte de krant laatst. Het gaat over hoe vol de campings, bungalowparken en hotels wel niet zijn in eigen land. In maart was de annuleringenstroom niet bij te houden en deze zomer staat de telefoon roodgloeiend om een felbegeerd plekje onder onze eigen zon te bemachtigen. Tenminste als j...

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Download nu de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: