Dudok Rotterdam wint Beste Praktijkopleider 2018 provincie Zuid-Holland

7 september 2018 | Thijs Jacobs

 

Yukio Motobashi, opleider binnen Café Brasserie Dudok Rotterdam, heeft de prijs voor beste praktijkopleider van mbo-studenten binnen de sector Voedsel, groen en gastvrijheid in provincie Zuid-Holland gewonnen. Dit maakte Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) bekend op 13 juli 2018.

Sinds 2007 leidt Yukio Motobashi medewerkers en mbo-studenten op bij Dudok op de Meent in Rotterdam. Hij heeft een manier van begeleiden ontwikkeld die kan rekenen op breed draagvlak. Hij leert de jongeren kennen en past zijn begeleiding hierop aan. Deze betrokken manier van coachen is o.a. een van de redenen dat Yukio is verkozen tot beste praktijkopleider van Zuid Holland.

Blij verrast

Yukio is blij verrast met de prijs: “Ons doel is zowel het bieden van een ervaring aan studenten, als het ondersteunen in de ontwikkeling van hun karakter. Hierdoor helpen we niet alleen beroepsmatig, maar ook in de persoonlijke ontwikkeling. Wij horen veel verhalen van oud-leerlingen die dankzij een goede stage bij ons zijn doorgestroomd en/of weten wat zij willen bereiken. Het Dudok-team en ik tonen betrokkenheid en solidariteit. Iedereen is anders en heeft een andere begeleiding nodig. Doordat wij ze persoonlijk leren kennen, kunnen wij ook een op maat gemaakte begeleiding geven. Hiernaast zijn wij door onze betrokken manier van coachen en begeleiden van onze mbo-studenten een inspiratie voor onze vaste medewerkers. Die zien immers hoe serieus we de medewerker coachen en welke kansen we bieden als je bereid bent de uitdaging aan te gaan.”

Café Brasserie Dudok is een onderdeel van de Dudok Groep. Dit biedt de leerlingen en werknemers extra kansen en doorgroeimogelijkheden. Dat steeds minder jongeren een (bij)baan zoeken in de horeca is een feit. Yukio zegt hierover: “Dat vinden wij natuurlijk erg jammer. De afgelopen jaren hebben wij veel geïnvesteerd in betrokken samenwerkingen met diverse mbo-opleidingen zoals Zadkine, Mondriaan, Albeda en Horeca Ondernemer Manager Den Haag. Wij willen altijd betrokken blijven bij het opleiden van studenten; niet alleen omdat wij hen wat kunnen meegeven, maar ook omdat zij ons wat teruggeven. We zien de nieuwe trends en ontwikkelingen binnen de horeca. Dit is iets waar onze studenten, die hiervan vaak goed op de hoogte zijn, bij kunnen helpen.”

Erkenning

Dudok heeft de ambitie om ook landelijk de erkenning te krijgen. Sinds de invoering van de onderscheiding ‘beste leerbedrijf/praktijkopleider’ is deze nog nooit op landelijk niveau naar een horecabedrijf gegaan. “We zouden het erg tof vinden als Dudok als eerste deze naam mag dragen binnen de horecabranche. De onderscheiding van ‘beste praktijkopleider Zuid Holland’ komt, als het aan mij ligt, toe aan het hele team waarmee ik werk. Het waarborgen van de gedane investeringen en de natuurlijk synergie in het team zijn de benodigde grondstoffen voor het verder kunnen blijven ontwikkelen. We richten ons dan ook vol goede moed op volgend jaar.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

Coronacrisis
Assortiment Coffeelicious verkrijgbaar bij Jumbo

Door het coronavirus moesten alle horecazaken de deuren sluiten. Veel ondernemers verzinnen de meest creatieve manieren om toch hun afnemers te voorzien van de diensten en producten die zij aanbieden. Coffeelicious is daar één van, want haar assortiment is verkrijgbaar bij de Jumbo....

Coronacrisis
Young Creators Group start HorecaTegoed

Om de horeca een hart onder de riem te steken, is Young Creators Group, een community voor jonge ondernemers en makers onder leiding van ondernemer Edwin de Jong, op eigen initiatief gestart met HorecaTegoed. HorecaTegoed is een initiatief waar je een gift aan jouw favoriete horecagelegenheid kunt g...

Coronacrisis
"Kabinet verlengt coronamaatregelen die gelden tot 6 april "

Het kabinet besluit aanstaande dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatregelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden en musea, worden dan verder besproken. Verschillende landelijke media, waaronder NU.nl en ...

Opening Fastfood
Dunkin’ opent vestiging met drive through in Goes

Donutliefhebbers hoeven binnenkort hun auto niet uit om van hun favoriete donuts te genieten. Deze zomer opent namelijk een food court in Goes, waar zowel Dunkin’ als New York Pizza via een drive through verkrijgbaar zullen zijn. Daarnaast kan er ook van Dunkin’s heerlijke koffie en donu...

Coronacrisis
Kwalitaria en Délifrance starten actie tegen eenzaamheid

Kwalitaria en Délifrance roepen gezamenlijk iedereen op om iemand blij te maken met een kaartje. Met deze actie hopen de formules wat positiviteit te brengen in deze moeilijke tijd. Vanaf vandaag zijn er gratis kleurkaarten verkrijgbaar in de geopende vestigingen en via de website van beide f...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: